Sport

Joc bun, arbitraj şi rezultat prost

Dan Chiriac
12 oct 2015 637 vizualizări
CSM Focşani 2007 - AHC Potaissa Turda 28-30 (11-15), în liga naţională de handbal u Potaissa a marcat golul decisiv cu 20 de secunde înainte de final u focşănenii joacă duminică, pe teren propriu cu HC Vaslui

Meciul de duminică seara dintre CSM Focşani 2007 şi Potaissa Turda s-a desfăşurat la concurenţă cu partida de fotbal dintre Feroe şi România. Cu toate acestea, câteva sute bune de focşăneni au ales meciul de handbal,  iar jucătorii focşăneni nu au dezamăgit, oferind o replică foarte bună unei echipe ce a cochetat cu primele poziţii în liga naţională în ultimii ani. Turda are în componenţă jucători cu mare experienţă.  Spectatorii, care aproape au umplut Sala Polivalentă, deşi meciul s-a jucat la concurenţă cu meciul Feroe-România din preliminariile Campionatului European de fotbal, au putut constata că formaţia pregătită de profesorul Viorel Ciubotaru a fost cel puţin egala puternicei sale adversare. Profesorul Ciubotaru şi elevii săi au contestat arbitrajul din meciul de duminică. Cum diferenţa de scor a fost minimă, cele câteva greşeli de arbitraj, în defavoarea focşănenilor, au contat decisiv. De multe ori, cei doi arbitri au dat senzaţia pe parcursul partidei că protejează mult mai mult o echipă din Turda cu o prezenţă constantă în liga naţională, în detrimentul unei formaţii nou-promovate. Totuşi, este de apreciat şi evoluţia oaspeţilor, care au arătat de multe ori un handbal spectacol. Turdenii au reuşit câteva faze superbe de handbal ce nu puteau a nu fi aplaudate chiar şi de spectatoriii prezenţi în tribune.

Cum a decurs meciul?

Cele două echipe au mers cap la cap până la 6-5 pentru focşăneni, moment în care, experienţa jucătorilor din Turda şi-a spus cuvântul. Timp de cinci minute, oaspeţii au punctat de şase ori şi au dus scorul la 11-6. CSM-ul nu a cedat, a revenit până la 11-12, dar a avut două minute de coşmar în finalul primei reprize. Adomniţei a fost eliminat de la turdeni, dar în loc să egaleze, focşănenii au primit trei goluri şi au intrat la pauză cu un deficit de patru goluri, 11-15. Începutul părţii a doua a partidei a aparţinut focşănenilor care au ajuns la 14-16, 17-18 şi 19-20. Erori ale jucătorilor gazde şi arbitrajul cu măsură diferită, mereu în favoarea oaspeţilor, au dus scorul la 19-25, apoi, 20-26 şi 21-27. CSM Focşani 2007 s-a apropiat apoi de Potaissa Turda până la două goluri (26-28). Pe final, gazdele au avut şansa de a egala, dar au ratat de două ori din situaţie de singur cu portarul. Potaissa a marcat golul decisiv pentru 30-27, cu 20 de secunde înainte de final, iar focşănenii au redus scorul cu o aruncare de la şapte metri transformată după expirarea timpului regulamentar.
Formaţia CSM Focşani 2007a fost următoarea: Marocico, Cloşcă, Rusu – Ragea – 1 gol, Cadar – 3, Rotaru, Nelu, Gheorghe, Smeu – 1, Popa – 4, Neaţă – 3, Voinea, Mocanu, Eros – 8, Năstăsie – 2, Miroiu – 6. Duminica viitoare, la 18 octombrie, de la ora 18,30, CSM Focşani va întâlni HC Vaslui, în Sala Polivalentă. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.