Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Antrenor sarb la naţionala de baschet feminin

Ziarul de Vrancea
9 oct 2015 713 vizualizări
Tehnicianul sarb Miroslav Popov este noul antrenor al naţionalei de baschet feminin, decizia fiind validată, de Biroul federal al FR Baschet. Miroslav Popov (58 de ani) este şi antrenorul echipei feminine CSU Alba Iulia.

Fost antrenor la Hemofarm Vrsac, cu care a dominat baschetul feminin din Serbia, Popov a pregătit şi naţionala ţării sale, între 1999 şi 2005, cu care a reuşit o clasare pe locul V la CE din 2001, loculVIII la CE din 2003, dar şi locul X la Campionatul Mondial din 2002. "În zilele următoare, Miroslav Popov îşi va definitiva staful tehnic, dar şi lotul de jucătoare cu care va ataca primele meciuri din campania de calificare a tricolorelor la Eurobasket 2017, cu Bosnia-Herţegovina şi Israel, programate luna viitoare", se arată în comunicatul FR Baschet.

Cinci suporteri cu interdicţie

Cinci suporteri au primit interdicţii de acces pe stadioane ca urmare a unor incidente ce au avut loc la meciul Romania - Finlanda, la care au fost aplicate şi sancţiuni în valoare totală de 4.000 de lei, a declarat purtătorul de cuvant al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache. "La începutul primei reprize a existat un conflict între mai mulţi suporteri din zona peluzei nord, care a fost aplanat rapid de către jandarmi. În urma acestui incident, cinci suporteri au primit interdicţia de a intra pe arenele psortive pentru o perioadă de la şase luni la un an şi s-au aplicat sancţiuni în valoare totală de 4.000 de lei pentru provocare şi participare la scandal", a precizat Enache. Acesta a mai spus că în cursul zilei de joi au fost confiscate un total de 105 bilete care fuseseră scoase la vanzare la suprapreţ.


Shalaj s-a transferat la Dinamo

FC Dinamo a semnat un contract cu mijlocaşul elveţian de origine albaneză Gezim Shalaj, care în sezonul trecut a evoluat la gruparea Pandurii Targu Jiu. În  varstă de 25 de ani, Gezim Shalaj şi-a început cariera la SC Dudingen şi a mai evoluat în campionatul Elveţiei pentru SC Kriens, FC Lucerna şi FC Lugano.
Cu FC Lucerna, Shalaj a fost vicecampion şi finalist al Cupei Elveţiei în urmă cu trei sezoane. Pentru formaţia Pandurii Targu Jiu, mijlocaşul elveţia a reuşind trei goluri şi şase pase decisive, în 27 de partide.

Fără Messi, sunt praf!

Argentina a pierdut, joi, cu scorul de 0-2 (0-0), pe teren propriu, în faţa Ecuadorului, iar Brazilia a fost învinsă, cu scelaşi scor, în Chile, în prima etapă a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din Rusia - 2018, zona Americii de Sud.
Argentinienii, fără Messi, accidentat, şi fără Higuain, neconvocat, dar cu numeroase alte vedete, precum Agüero, Di Maria, Pastore, Tevez, au fost învinşi după două goluri marcate în două minute, în finalul meciului de la Buenos Aires, înscrise de Frickson Erazo ('81) şi Felipe Caicedo ('82). La Santiago, Chile s-a impus în repriza a doua în faţa brazilienilor (fără Neymar, suspendat), prin golurile marcate de Eduardo Vargas ('72) şi Alexis Sanchez ('90.). în alte partide, Uruguay a învins, cu 2-0, în Bolivia ( goluri marcate de Caceres ' şi Godin), Columbia a trecut, acasă, cu acelaşi scor, de Peru, iar Paraguay a caştigat în Venzuela, cu 1-0. Următoarea etapă programează, marţi, partidele: Ecuador - Bolivia, Uruguay - Columbia, Paraguay - Argentina, Brazilia - Venezuela şi Peru - Chile.

Radwanska, înaintea Simonei

Un punct caştigat de Agnieszka Radwanska în meciul cu Dominika Cibulkova din semifinalele turneului de la Tokyo a fost votat de fani pe site-ul WTA drept "lovitura lunii septembrie", în timp ce Simona Halep a ocupat locul al doilea în această anchetă. Reuşita polonezei a întrunit 54 la sută din voturi, în timp ce Halep a primit 32 la sută. Simona Halep a fost nominalizată la lovitura lunii septembrie cu un punct caştigat în meciul disputat cu sportiva britanică Johanna Konta, în optimile de finală ale turneului de la Wuhan. În acest sondaj, au mai fost nominalizate Ana Ivanovici (7%), Maria Şarapova (4%)şi Johanna Konta (3%), ultima cu un punct caştigat în meciul cu Venus Williams.

Blatter a făcut apel

Joseph Blatter a făcut apel la decizia Comisiei de Etică a FIFA de a-l suspenda pentru 90 de zile din funcţia de preşedinte al forului fotbalistic mondial, pe care o ocupă din 1998, informează Reuters, care citează The New York Times. Publicaţia americană suţine că a obţinut o copie a documentului oficial prin care Blatter a făcut apel. În acesta, şeful FIFA susţine că a fost supus unui tratament dur şi nedrept, cerand să-şi vadă dosarul de la Comisia de Etică şi să fie audiat în acest caz. Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, vicepreşedintele Michel Platini, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al UEFA şi secretarul general Jerome Valcke au fost suspendaţi pentru 90 de zile de Comisia de Etică a forului fotbalistic internaţional, pentru faptul că sunt cercetaţi în cazuri de corupţie.
Perioada de suspendare a celor trei începe imediat şi se referă la orice activitate naţională şi internaţională legată de fotbal, putand fi extinsă cu 45 de zile.

Dreptul de a face cu mana

Arbitrii asistenţi suplimentari vor avea, de acum înainte, posibilitatea să semnalizeze centralului, cu mana, atunci cand mingea depăşeşte linia porţii, a anunţat Pierluigi Collina, responsabilul cu arbitrajul din cadrul UEFA.
Potrivit lui Collina, această uşoară modificare de regulament a fost validată de către International Board, organismul însărcinat cu legiferarea legilor jocului. 
Arbitrii suplimentari, care îi asistă pe arbitrii de centru la acţiunile litigioase ce se produc în interiorul careului, au fost introduşi de UEFA în anul 2012.  Pană acum, regulamentul autoriza doar comunicarea verbală între cei doi oficiali.

Despăgubiri pentru suporteri

O judecătoare a Tribunalului din Bari a decis că suporterii care au fost în tribune la meciul Bari - Lecce, din 15 mai 2011, dovedit că a fost trucat, au dreptul la daune morale de 400 de euro fiecare, reprezentand de 10 ori preţul biletului, pentru "pasiune sportivă distrusă". Fundaşul de atunci al gazdelor Andrea Masiello a recunoscut că şi-a dat un autogol pentru bani la meciul AS Bari - US Lecce, scor 0-2. Masiello, care iniţial a negat acest fapt, a recunoscut în faţa procurorului că a primit 50.000 de euro de la pariorii Gianni Carella şi Fabio Giacobbe, ambii arestaţi în scandalul meciurilor trucate din Italia. Masiello, acum la Atalanta, a fost condamnat la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare pentru asociere de tip mafiot şi fraudă sportivă.

Bătaie între baschetbalişti

Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) a lansat o anchetă asupra altercaţiei dintre antrenorul lui New York Knicks, Derek Fisher, şi jucătorul Matt Barnes, în prezent la Memphis Grizzlies. Incidentul a avut loc în weekend-ul trecut la Los Angeles, la domiciliul Gloriei Govan, fosta soţie a jucătorului, cu care are doi copii. Barnes este acuzat că l-a lovit pe antrenorul Fisher, pentru că ar avea o relaţie cu fosta sa soţie. Fisher, 41 ani, şi Matt Barnes, 35 ani, au fost coechipieri la Los Angeles Lakers între 2010 şi 2012.  Cei doi au refuzat să comenteze incidentul.



.............


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.