Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Surugiu a terminat cu Cupa Mondială

Ziarul de Vrancea
8 oct 2015 531 vizualizări
Rugbystul Florin Surugiu s-a accidentat în debutul partidei cu echipa naţională a Canadei şi va rata meciul cu reprezentativa Italiei, a anunţat, ieri, site-ul oficial al Federaţiei Romane de Rugby.

Surugiu a suferit o dezinserţie a tendonului aductor lung la piciorul stang. "Florin a efectuat un RMN după meci şi s-a constat că e o accidentare mai serioasă, de unde şi durerile pe care le acuza. Perioada de recuperare pentru el este de opt săptămani", a declarat medicul echipei naţionale a Romaniei, Octavian Campian. Florin Surugiu, în varstă de 30 de ani, a ieşit accidentat, marţi, în minutul 23 al meciului caştigat de Romania, cu scorul de 17-15.  În absenţa lui Surugiu, Valentin Calafeteanu va fi probabil titular, în timp ce rezervă pentru postul de mijlocaş la grămadă este Tudorel Bratu, care nu a debutat încă pentru naţionala Romaniei.

Arbitri slovaci la meciul cu Feroe

Arbitrul slovac Ivan Kruzliak va conduce la centru partida dintre echipa naţională a Insulelor Feroe şi reprezentativa Romaniei, din ultima etapă a preliminariilor Campionatului European din 2016, a anunţat site-ul oficial al UEFA. Kruzliak va fi ajutat de asistenţii Martin Balko şi Tomas Somolani, de arbitrii adiţionali Peter Kralovic şi Mario Vlk, iar Tomas Mokos va fi arbitru de rezervă. Partida Insulele Feroe - Romania, din ultima etapă a grupei F a preliminariilor Campionatului European din 2016, se va disputa duminică, de la ora 19.00, la Torshavn.

Bilete la suprapreţ

Jandarmii bucureşteni au confiscat, ieri, în urma unei acţiuni punctuale în zona Arenei Naţionale, un număr de 64 de bilete pentru partida Romania - Finlanda, comercializate ilegal de către patru persoane la suprapreţ. Jandarmii au confiscat de la persoanele în cauză cele 64 de tichete de acces şi au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.500 de lei. Legea nr. 4 din 2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi jocurilor sportive cu modificările şi completările aduse de Legea 10 din 2012, precizează faptul că revanzarea biletelor sau a oricăror documente de acces la competiţii şi jocuri sportive, precum şi vanzarea acestora la suprapreţ constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei.

Amenzi dictate de Comisia de Disciplină

Clubul ASA Targu Mureş a fost amendat cu suma de 6.000 de lei de Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Romane de Fotbal (FRF), în şedinţa sa de miercuri. Gruparea ardeleană a primit o amendă de 3.000 de lei pentru neexecutarea unei hotărari a Camerei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor potrivit căreia trebuia să îşi achite datoriile către Claudiu Bumba, situaţie similară şi pentru Janos Szekely. Clubul are un termen de graţie de cinci zile pentru stingerea datoriilor.  Totodată, Claudiu Maior, membru în Consiliul de Administraţie al clubului, a fost sancţionat cu avertisment după meciul cu Petrolul Ploieşti (1-1) şi obligat să achite suma de 398,65 lei, însemnand contravaloarea deplasării la comisie a observatorilor jocului, Cătălin Popa şi Sorin Boca.
Clubul CFR Cluj a fost sancţionat cu avertisment, în urma incidentelor de la partida cu CS Universitatea Craiova (1-2).

Pacquiao se retrage

Boxerul filipinez Manny Pacquiao, campion mondial la mai multe versiuni şi categorii, a anunţat că se va retrage din activitatea sportivă după ce va mai disputa un meci, anul viitor. Britanicul Amir Khan sau americanul Terence Crawford ar putea fi ultimul adversar al lui Pacquiao. "Cred că sunt pregătit. Sunt în box de peste 20 de ani. Dacă eşti senator, trebuie să te concentrezi doar asupra serviciului şi familiei. Trebuie să renunţ la celelalte lucruri care cer atenţia mea", a declarat Pacquiao, care va candida pentru Senatul ţării sale, în 2016. Întrebat dacă ultimul lui meci ar putea fi o nouă înfruntare cu Floyd Mayweather, filipinezul a răspuns că nu poate spune aşa ceva. În cariera sa, Mayweather, 36 de ani, a obţinut 57 de victorii, şase înfrangeri şi două egaluri.

Fotbalist din Zagreb, depistat pozitiv

Arijan Ademi, mijocaşul echipei Dinamo Zagreb, formaţie la care evolueză şi Alexandru Măţel, a fost depistat pozitiv la un control antidoping efectuat după meciul cu Arsenal Londra, din Liga Campionilor. “UEFA a deschis o procedură împotriva lui, iar conducerea clubului Dinamo nu poate comenta pe marginea acestui subiect pană la finalizarea procedurii disciplinare şi pană la rezultatul probei B", a precizat gruparea din Zagreb. Conducerea clubului croat s-a declarat surprinsă de rezultatul acestui test, ţinand cont că fotbalistul macedonean a fost controlat de şase ori sezonul trecut, iar toate probele au fost negative. Formaţia Arsenal Londra a fost învinsă, la 16 septembrie, în deplasare, cu scorul de 1-2, de echipa Dinamo Zagreb, într-un meci contand pentru prima etapă a Grupei F a Ligii Campionilor, arbitrat de o brigadă din Romania, condusă de Ovidiu Haţegan.

Alergare în subteran

Metroul din Lisabona va găzdui o inedită cursă de atletism pe 13 decembrie, la care vor participa în jur de 100 de alergători, ce vor fi selecţionaţi dintre cei care se vor înscrie la acest gen de cursă promovat anterior de canalul tv Discovery la Madrid şi Barcelona. Alergătorii vor avea de străbătut prin tunele distanţa de 10 km între Sao Sebastiao şi aeroportul capitalei lusitane, traversand 12 dintre cele peste 50 de staţii ale metroului din Lisabona. Cursa se va disputa dimineaţă şi la start se vor alinia circa 100 de persoane, selecţionate în funcţie de motivul înscrierii pentru această neobişnuită întrecere. Printre alergători se va număra şi Neslon Evora, campion mondial şi olimpic la triplusalt.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.