Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Halep a început recuperarea

Ziarul de Vrancea
7 oct 2015 765 vizualizări
Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, a revenit în ţară din China şi a început recuperarea după accidentarea suferită la tendonul lui Ahile.

"M-am întors după o deplasare greluţă însă sunt bucuroasă că sunt acasă și că am parte de recuperare bună pentru tendon. Este o inflamaţie de care trebuie să am mare grijă. Vă mulţumesc că mă susţineţi mereu", a scris Halep, pe contul ei de Facebook. Jucătoarea efectuează recuperarea la clinica Kinetic Sport & Medicine din Bucureşti. Duminică, Simona Halep s-a retras de la turneul China Open de la Beijing, ea abandonand meciul cu Lara Arrabuarrena din primul tur, la scorul de 5-4 pentru sportiva spaniolă, după 50 de minute, din cauza problemelor de la piciorul stang.

Aur şi argint pentru Stoian

 Sportivul roman Doru  Stoian a cucerit o medalie de aur şi una de argint, marţi seara, în competiţia juniorilor din cadrul Campionatelor Europene de haltere pentru juniori şi tineret de la Klaipeda (Lituania), în limitele categoriei 77 kg. 
Stoian s-a impus la smuls, cu 146 kg, devansandu-i pe georgianul Irakli Gabricidze, 145 kg, şi pe rusul Roman Semin, tot 145 kg.  La aruncat, halterofilul roman s-a clasat doar pe locul V, cu 171 kg, după ce a ratat două tentative la 175 kg. Bulgarul Bojidar Andreev a obţinut aurul, cu 176 kg, argintul a revenit francezului Brandon Vautard, 175 kg, iar bronzul a fost adjudecat de armeanul Norair Avetisian, cu 175 kg, locul patru fiind ocupat de ucraineanul Serghei Smocek, cu 172 kg. La total, Stoian s-a clasat al doilea, cu 317 kg, cat a avut şi bulgarul Andreev, dar acesta a luat aurul, deoarece a fost mai uşor la greutatea corporală (75,95 kg faţă de 76,95). Locul al treilea a revenit lui Avetisian, cu 315 kg.

Gerd Müller, bolnav de Alzheimer

Fostul atacant al echipei Bayern München şi al naţionalei Germaniei Gerd Müller, cel mai bun marcator din istoria Bundesliga, suferă de maladia Alzheimer, a anunţat, marţi, clubul din Bavaria.  "Din februarie 2015, Gerd Müller a fost tratat cu profesionalism, avand puternicul suport al familiei", a anunţat gruparea din Munchen, într-un comunicat, cu o lună înainte ca fostul mare fotbalist german să împlinească 70 de ani. Supranumit "Bombardierul", Müller a jucat pentru Bayern între 1964 şi 1979, reuşind în această perioadă să marcheze 533 de golui în 585 de meciuri în toate competiţiile. Dintre acestea, 365 de goluri le-a înscris în Bundesliga, un record greu de egalat în prima ligă germană. El a fost de 13 ori campion al Germaniei cu Bayern. La naţională, Gerd a marcat 68 de goluri în 62 de partide şi a fost campion mondial în 1974 şi european în 1972.
El  a evoluat ultima dată la Fort Lauderdale Strikers din SUA.

Gimnaste romane în Italia

Echipa feminină de gimnastică a Romaniei va participa, sambătă, la cea de-a doua ediţie a Cupei Novara, care va reprezenta ultimul test înaintea Campionatelor Mondiale de la Glasgow. Echipa  Romaniei va avea în Italia componenţa Larisa Iordache, Diana Bulimar, Anamaria Ocolişan, Laura Jurca, Silvia Zarzu şi Andreea Iridon. Din lot nu va face parte Cătălina Ponor, care a suferit o accidentare înaintea Campionatelor Naţionale de luna trecută şi este menajată în vederea refacerii pană la Campionatele Mondiale de la Glasgow.
La Cupa Novara vor mai lua parte echipele Italiei, Belgiei şi Spaniei. Concursul este programat sambătă, la Palazzetto del Terdoppio. Campionatele Mondiale de la Glasgow vor avea loc în perioada 23 octombrie - 1 noiembrie.

Liga a II-a, etapa a VII-a

Seria I: Bucovina Pojorata - Farul Constanţa 3-1; SC Bacău - ACS Berceni 0-1; Rapid CFR Suceava - CS Baloteşti 3-2; Dacia Unirea Brăila - Ceahlăul Piatra Neamţ 2-1; Dunărea Călăraşi - Rapid Bucureşti 0-1; Gloria Buzău - Oţelul Galaţi 2-1. Academica Clinceni a stat. Clasament: 1. Brăila – 16 p; 2. Rapid – 15 p; 3. Suceava – 15 p;
Seria a II-a: Universitatea Cluj - Olimpia Satu Mare 1-2; Şoimii Pancota - CS Mioveni 1-0; Gaz Metan Mediaş - CSM Ramnicu Valcea 0-0; Unirea Tărlungeni - FC Braşov 2-2; UTA - FCM Baia Mare 1-1; Chindia Targovişte - FC Caransebeş 3-0; FC Bihor - Metalul Reşiţa 2-1. Clasament: 1. Baia Mare – 15 p; 2. Pancota – 14 p; 3. Mediaş - 13 p

Moartea unui portar

Fostul fotbalist francez Dominique Dropsy, ales de suporteri cel mai bun portar din istoria clubului Girondins de Bordeaux, a murit miercuri, la varsta de 63 de ani. Fost internaţional (17 selecţii între 1978 şi 1981), Dropsy a fost diagnosticat în martie 2011 cu leucemie acută mieloblastică. în luna mai a acestui an el a fost internat din nou, iar în iulie a suferit un transplant de măduvă osoasă. Dropsy a fost campion al Franţei cu Strasbourg în 1979, iar în 1984 s-a transferat la Bordeaux, unde a jucat pană la sfarşitul carierei, în 1990, obţinand două titluri de campion (1985, 1987) şi două Cupe ale Franţei (1986, 1987) şi ajungand de două ori în semifinalele competiţiilor europene. Cu Bordeaux el a jucat împotriva lui Dinamo Bucureşti în turul 2 al Cupei Campionilor, sezonul 1984-1985, gruparea franceză obţinand calificarea cu scorul de 2-1, după prelungiri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.