Sport

Cum s-au adus spectatorii pe stadion?

Ziarul de Vrancea
6 oct 2015 630 vizualizări
Răzvan Burleanu consideră o victorie hotărarea UEFA de a suspenda terenul naţionalei Romaniei de fotbal * decizia definitivă se va da luni

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că suspendarea sancţiunii de disputare a meciului cu Finlanda cu porţile închise este "o victorie" deoarece foarte rar o decizie disciplinară luată în prima instanţă de UEFA este întoarsă la Comisia de Apel. "Îi felicit  pe juriştii federaţiei, Adrian Stangaciu şi Paul Ciucur, pentru această victorie. şi este o victorie pentru că foarte rar o decizie a unei comisii de primă instanţă a UEFA este întoarsă la apel. Să transformi un stadion virtual într-unul real este o adevărată victorie. Aşteptăm un stadion plin la meciul cu Finlanda şi lansăm pe această cale un mesaj puternic împotriva oricărei forme de rasism şi xenofobie", a spus Burleanu.
El nu a oferit detalii despre modul în care s-a apărat FRF la Comisia de Apel a UEFA, dar a precizat că decizia finală în cazul incidentelor provocate de suporterii romani la meciurile cu Grecia şi Ungaria va fi luată în cursul zilei de luni. "Şansele erau foarte mici, trebuie să recunosc. Dar atata timp cat avem o mică speranţă de care ne vom putea agăţa noi vom face tot ceea ce ne stă în putere. Îi voi lăsa pe colegii mei de la Departamentul Juridic să prezinte argumentele aduse la apel. Probabil luni vom avea o decizie definitivă în acest caz. Cert este însă că decizia iniţială a comisiei de fond a fost suspendată", a adăugat oficialul FRF.
Oganizarea cu spectatori a meciului cu Finlanda cu mai puţin de 72 de ore înainte de fluierul de start al arbitrului este o provocare pentru preşedintele FRF. "Cred că nimeni nu a mai reuşit pană acum să organizeze un asemenea meci. Dar eu sunt încredinţat că vom reuşi. Pentru că azi avem langă noi 10.000 de romani care s-au înscris în campania noastră. Aseară era o bucurie nemăsurată în cantonamentul echipei de la Mogoşoaia. Nu ştiam cum să îi spun domnului Iordănescu să nu discute cu presa înainte de a comunica noi oficial decizia", a explicat şeful federaţiei.

În privinţa meciului, Răzvan Burleanu a anunţat că echipa Finlandei a venit la Bucureşti încă de luni, deoarece obiectivul nordicilor este caştigarea partidei cu Romania pentru ocuparea locului trei, care permite disputarea barajului de calificare la Euro-2016. "Se pare că Finlanda a venit la Bucureşti să caştige. Ei tratează următoarele două meciuri din preliminarii, cu Romania şi Irlanda de Nord, cu gandul doar la şase puncte pentru a putea merge la baraj de pe locul trei al grupei. Dar noi vom avea de partea noastră un stadion plin", a spus Burleanu.
Echipa naţională a Romaniei întalneşte, maine, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, reprezentativa Finlandei, în penultima etapă a preliminariilor Euro-2016. Cu două partide rămase de disputat, Romania ocupă locul doi în clasamentul Grupei F, cu 16 puncte. Finlanda se află pe poziţia a patra, la trei puncte în spatele Ungariei, ocupanta locului trei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.