Sport

Meciul cu Finlanda se joacă cu spectatori

Ziarul de Vrancea
5 oct 2015 855 vizualizări
Avocaţii FRF au convins UEFA să suspende hotărarea de disputare a partidei cu porţile închise * Iordănescu a stabilit lotul tricolorilor

Comisia de Apel a UEFA a decis, ieri, să ridice suspendarea de un meci cu porţile închise, dictată de Comisia de Disciplină a forului continental împotriva FRF, astfel că partida Romania - Finlanda se va disputa, joi, cu spectatori, pe Arena Naţională, au declarat pentru MEDIAFAX surse federale. Conform surselor citate, FRF ia în considerare să le ofere intrarea gratuită la acest meci suporterilor care au cumpărat bilete virtuale în cadrul campaniei "Jucăm fără spectatori, dar fără suporteri, niciodată". Chipurile celor care au achiziţionat tichetele cu valoare zero au fost imprimate pe tricourile de antrenament ale "tricolorilor". De asemenea, un colaj cu chipurile lor urma să fie afişat în vestiarul Romaniei. Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA hotărase, la 17 septembrie, că echipa naţională Romaniei va disputa cu porţile închise meciul cu Finlanda, din preliminariile Euro-2016, şi că federaţia romană va trebui să achite 110.000 de euro, ca urmare a incidentelor provocate de suporterii proprii la partidele cu Ungaria şi Grecia. FRF a decis să facă apel la această decizie. Conform www.gsp.ro, avocaţii FRF au reuşit să convingă UEFA să suspende decizia pană la epuizarea tuturor căilor de atac ale Federaţie.
În alta ordine de idei, selecţionerul Anghel Iordănescu a anunţat, duminică seară, lotul complet al Romaniei pentru ultimele meciuri din preliminariile Campionatului European din 2016, cu Finlanda şi cu Insulele Feroe. Jucătorii convocaţi sunt următorii: Tătăruşanu, Pantilimon, Lung (portari), Măţel, Chiricheş, D. Grigore, Moţi, Raţ, Papp, Găman, St. Filip (fundaşi), Pintilii, Prepeliţă, Hoban, Sanmărtean, Torje, Maxim, Ad. Popa, Chipciu (mijlocaşi), Stancu, Keşeru, Andone, Alibec, Budescu (atacanţi).
În conferinţa de presă susţinută ieri, la Mogoşoaia, selecţionerul s-a declarat nemulţumit de programul stabilit de UEFA pentru ultimele partide ale naţionalei Romaniei:  "La consfătuirea de la Bratislava am încercat să vorbim cu persoane oficiale din cadrul UEFA, în care am spus că e foarte dificil să pregăteşti o campanie într-o săptămană, cum e cazul acum, o săptămană scurtă. În condiţiile în care sunt jucători care evoluează la cluburile lor duminică seară şi ajung tarziu, poate luni seară, la naţională. Marţi e zi de refacere pentru aceşti jucători. Practic,  noi vom avea un singur antrenament cu tot lotul în care să punem lucrurile la punct. Joi e ziua jocului cu Finlanda, iar a doua zi refacere şi plecare pentru meciul din deplasare. Din acest punct de vedere, această programare pe noi ne afectează. Nu ştiu cum se împacă alte echipe cu această idee, dar nouă ne-a convenit programul care era pană acum cu jocuri disputate sambătă, miercurea sau marţea, pentru că ne dădea posibilitatea să pregătim echipa aşa cum ne dorim", a spus Iordănescu.
Reprezentativa Romaniei va întalni Finlanda, joi, 8 octombrie, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, şi selecţionata Insulelor Feroe, duminică, 11 octombrie, de la ora 19.00, la Torshavn, în cadrul grupei F a preliminariilor Euro-2016.
De asemenea, şi selecţionerul lotului U21 al Romaniei, Cristian Dulca, şi-a anunţat echipa pentru meciul cu echipa Luxemburgului, din preliminariile Euro-2017. Jucătorii selecţionaţi sunt următorii:Cojocaru, Brănescu (portari), Hodorogea, Mitache, Miron, Nedelcearu, Boldor, Cr. Manea (fundaşi), Nedelcu, R. Marin, Ov. Popescu, Păun, Enceanu, Rotariu, Bumba, Andreas Ivan, Calcan, Andrei Ivan (mijlocaşi), Puşcaş, Tudorie (atacanţi). Reprezentativa under 21 a Romaniei va disputa, vineri, de la ora locală 18.00, în Luxemburg (Differdange), un meci cu selecţionata ţării gazdă în preliminariile Euro-2017. La 13 octombrie, reprezentativa under 21 a Romaniei va disputa, de la ora locală 17.00, la Bialystock, un joc amical cu selecţionata Poloniei. Lotul pentru această partidă de verificare va fi anunţat..




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.