Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Cădere vertiginoasă a tricolorilor

Ziarul de Vrancea
1 oct 2015 510 vizualizări
Echipa Romaniei a pierdut şase poziţii şi 134 de puncte în clasamentul FIFA-Coca Cola, dat publicităţii, joi, "tricolorii" coborand de pe locul 7 pe 13, cu 1.176 de puncte, în această ierahie, în urma rezultatelor de egalitate, scor 0-0, înregistrate cu Ungaria, în deplasare, şi cu Grecia, acasă.

Potrivit site-ului oficial al FIFA, Romania a suferit cea mai mare pierdere de puncte, 134, după meciurile din luna septembrie, din preliminariile Euro-2016. La polul opus, viitoarea adversară a romanilor în preliminariile CE, Finlanda, a urcat 28 de locuri, pană pe 64. Adversarele Romaniei în preliminariile Campionatului European din 2016 au următoarele clasări: Ungaria - poziţia 33, cu 741 de puncte (urcare patru locuri), Irlanda de Nord - poziţia 35, cu 724 de puncte (urcare şase locuri), Grecia - poziţia 44, cu 676 de puncte (aceeaşi poziţie ca luna trecută), Finlanda - poziţia 64, cu 534 de puncte (urcare 28 de locuri) şi Insulele Feroe - poziţia 85, cu 396 de puncte (coborare zece locuri).

Hamroun nu joacă la Iaşi

Mijlocaşul formaţiei Steaua, Jugurtha Hamroun, nu va putea juca în partida din deplasare cu CSMS Iaşi din cauza accidentării suferite în meciul cu FC Voluntari, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, directorul sportiv al grupării roş-albastre, Mirel Rădoi. "Din păcate, rezultatele medicale ale lui Hamroun nu sunt cele mai bune. Aşa că el nu va juca în meciul de la Iaşi. Sperăm ca după pauza prilejuită de meciurile naţionalei să îl putem folosi", a spus Rădoi. Acesta se aşteaptă la un meci dificil, sambătă, şi consideră că formaţia CSMS Iaşi este în prezent mult mai puternică decat în sezonul precedent. "Mie mi se par mult mai puternici decat anul trecut. Se apără la fel de bine, dar acum pun mult mai multe probleme în faza de atac faţă de sezonul trecut. Va fi foarte dificil pentru noi, mai ales că va fi un sistem în oglindă, pentru că şi noi şi ei jucăm 4-3-3", a adăugat Rădoi. Echipa Steaua întalneşte, sambătă, de la ora 21.00, în deplasare, formaţia CSMS Iaşi, într-o partidă contand pentru etapa a XIII-a a Ligii I.

DNA a descins la HCM Baia Mare

Procurorii DNA fac 12 percheziţii, joi, la Primăria Baia Mare, la clubul de handbal HCM, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2014-2015. Cercetările în această cauză sunt făcute de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj, Biroul Teritorial Baia Mare şi vizează săvarşirea unor infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2014-2015, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Steaua, campioană la spadă

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a caştigat, joi, Cupa Romaniei la spadă feminin pe echipe, competiţie care s-a desfăşurat la Complexul Tomis din Constanţa informează site-ul oficial al FR de Scrimă. Prima echipă a grupării militare înscrisă în concurs, CSA Steaua 1, a caştigat trofeul după ce a învins în finală pe CS Dinamo, scor 45-33. Pe locul trei s-a clasat CSU Craiova, care a dispus în finala mică de CSA Steaua 2, scor 45-38.Componenţa echipei CSA Steaua 1 a fost următoarea: Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Anca Măroiu. Miercuri, CSA Steaua caştigase şi proba individuală de spadă feminin din cadrul Cupei Romaniei prin sportiva Simona Pop.

Tomic a scăpat de anchetă

Tenismenul australian Bernard Tomic, locul 21 ATP, arestat în iulie pentru că a făcut scandal într-un hotel din Miami, a scăpat de ancheta poliţiei americane, informează lequipe.fr. Potrivit avocatului jucătorului, acuzaţiile ce i se aduceau lui Tomic au fost retrase din cauza unor neconcordanţe între raportul personalului de securitate al hotelului şi cel al poliţiei. Tomic, 22 de ani, a fost arestat, la 15 iulie, la Miami, după ce a organizat o petrecere în camera în care era cazat, deranjandu-i pe ceilalţi clienţi ai hotelului. Clienţii hotelului s-au plans de mai multe ori de gălăgie şi de faptul că muzica era prea tare, astfel că personalul de pază s-a prezentat la uşa camerei lui Tomic şi i-a cerut sportivului să dea muzica mai încet. Însă Bernard Tomic a gesticulat agresiv şi le-a închis uşa în nas reprezentanţilor hotelului. Conducerea stabilimentului a decis ca sportivul să fie evacuat şi a chemat poliţia. Poliţiştii le-au cerut lui Tomic şi invitaţilor acestuia să îşi strangă lucrurile şi să plece. Tenismenul a refuzat să părăsească hotelul, astfel că a fost arestat. Bernard Tomic a fost eliberat după ce a achitat o cauţiune de 2.000 de dolari.

Finală rusă aCupei Mondiale la şah

Jucătorii ruşi de şah Peter Svidler şi Serghei Kariakin vor disputa finala Cupa Mondiale, competiţie programată în perioada 10 septembrie - 5 octombrie, la Fairmont Hotel din Baku. În prima semifinală, Peter Svidler l-a învins cu scorul de 1,5- 0,5 pe Anish Giri (Olanda).  În  cea de-a doua semifinală, Serghei Kariakin s-a impus cu scorul de 3,5 - 2,5 în faţa lui Pavel Eljanov (Ucraina), după patru partide de departajare.  Cupa Mondială de şah, ediţia 2015, a reunit la startul său 128 de sportivi, din care au mai rămas în cursă doar doi.  Campionul Romaniei din acest an, Constantin Lupulescu, a fost eliminat din primul tur de rusul Igor Lisij. După două remize, Lupulescu a cedat cu scorul de 0-2, la jocurile de departajare.

Sfidare cu tartină

Fotbalistul Melvyn Lorenzen s-a prezentat cu un sandviş uriaş în mană la reunirea echipei under 23 a clubului Werder Bremen pentru deplasarea la Thuringen, spre uimirea antrenorului Alexander Nouri, care l-a scos imediat din lot pentru nerespectarea dietei stabilite de club. Lorenzen, 20 de ani, este un talentat fotbalist, convocat destul de des în lotul primei echipe, el acumuland deja cinci prezenţe în Bundesliga. "Alimentaţia sportivilor noştri este foarte importantă. Nu sunt lucruri pe care le putem subestima sau să le putem accepta", a explicat managerul sportiv al clubului Wereder Bremen, Thomas Eichin. Lorenzen a scăpat pentru moment de alte sancţiuni, astfel că săptămana aceasta a fost primit la antrenamente.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.