Sport

Simona a făcut instrucţie cu rusoaica

Ziarul de Vrancea
29 sep 2015 826 vizualizări
Halep a învins-o cu 6-2, 6-1 pe Anastasia Pavliucenkova şi va juca astăzi în optimi la Wuhan cu britanica de origine maghiară Johanna Konta

Simona Halep a îndeplinit o simplă formalitate, calificandu-se în optimile de finală ale turneului de categorie “Premier Five” de la Wuhan, învingand-o în numai 64 de minute (6-2, 6-1) pe jucătoarea rusă Anastasia Pavliucenkova (32 WTA). Simona a speculat prompt imobilitatea şi lipsa de precizie ale adversarei sale. Returul puternic al rusoiacei a fost eficient doar în primul game, caştigat pe serviciul romancei de la 40-0 pentru Simona. Apoi Halep a luat patru jocuri la rand, înainte ca Pavliucenkova să-şi fructifice prima dată serviciul în acest meci. De la 4-2, Halep nu mai cedat decat un game pană la finalul partidei. Setul I s-a încheiat cu 6-2 după 33 de minute, al doilea a fost mai scurt, 6-1, în 31 de minute. Acesta a fost al şaselea meci caştigat de Halep în faţa Anastasiei Pavlicenkova, din tot atatea disputate. De asemenea, cu acest prilej, Simona Halep a obţinut victoria cu numărul 40 în acest an pe suprafaţă rapidă, ea conducand detaşat într-un clasament al succeselor pe hard. Pe locul secund se află sportiva cehă Karolina Pliskova (12 WTA) cu 31 de victorii, în timp ce liderul WTA, americanca Serena Williams, este abia a treia, cu 30 de meciuri caştigate pe astfel de suprafeţe.Palmaresul Simonei Halep în 2015 pe cele trei suprafeţe este următorul: 40 de victorii şi 7 înfrangeri pe hard, 6-4 pe zgură şi 2-2 pe iarbă. Pe hard, Halep a caştigat trei turnee în acest an, Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, a disputat alte două finale, la Toronto şi Cincinnati, şi a ajuns de alte două ori în semifinale, la Miami şi US Open.
Astăzi, Simona Halep va juca, nu înainte de ora 13.30, în premieră, împotriva sportivei britanice Johanna Konta (66), venită din calificări. Konta, jucătoare născută în Australia din părinţi unguri, s-a calificat în această fază beneficiind de retragerea Viktoriei Azarenka (Belarus, 23 WTA) la scorul de 6-4, 1-0 pentru britanică. Dacă va trece de Konta, Simona va juca în sferturi cu spaniola Carla Suarez sau cu americana Venus Williams.
Celelalte două jucătoare romane prezente în turul II au fost eliminate la luptă mare: Monica Niculescu a fost învinsă în două ore şi 36 de minute de către spaniola Carla Suarez (10), scor 7-5, 3-6, 4-6. Monica a dat semne de revenre în setul decisiv, în care a fost condusă cu 1-3, dar a reuşit trei game-uri succesive. La 4-4, Monica Niculescu a comis dublă greşeală chiar pe mingea de break a Carlei şi apoi spaniola şi-a fructificat serviciul. Irina Begu a fost eliminată de recenta finalistă de la US Open, italianca Roberta Vinci (18) scor 4-6, 3-6 după 101 de minute, resimţind, probabil, oboseala acumulată după victoria obţinută n turneul de la Seul. O altă protagonistă a zilei a fost Venus Williams, care a caştigat, ieri, al 700-lea meci al carierei, după ce s-a impus în faţa germanei Julia Görges, 6-4, 6-3. Venus, în varstă de 35 de ani, este doar a doua jucătoare în activitate cu 700 de meciuri caştigate, după sora sa, Serena, care a reuşit această performanţa la Miami Open.
În rest, merită amintit încă un abandon, al speranţei elveţiene Belinda Bencic (14 WTA), la scorul de 4-6, 0-1 cu italiana Camila Giorgi. De asemenea, daneza Caroline Wozniacki confirmă forma slabă în care se află şi care a trimis-o în afara Top 10, pierzand cu 6-1, 4-6, 6-7 în faţa jucătoarei slovace Anna Schimiedlova (29), scor 6-1, 4-6, 6-7. Alte rezultate de ieri:   Coco Vandeweghe (SUA) - Caroline Garcia (Franţa) 6-3, 6-7, 7-6;  Angelique Kerber (Germania) - Jelena Jankovic (Serbia) 6-4, 2-6, 6-2; Elina Svitolina (Ucraina) - Varvara Lepchenko (SUA) 6-4, 6-2; Ana Ivanovic (Serbia) - Madison Brengle (SUA) 6-0, 6-3; Kristina Mladenovic (Franţa) – Madison Keys (SUA) 7-5, 1-6, 6-2; Garbiñe Muguruza (Spania) – Sloane Stephens (SUA) 6-2, 6-0; Petra Kvitova (Cehia) – Daria Gavrilova (Rusia) 6-3, 4-6, 7-5.
La dublu, perechea romană  Irina  Begu / Monica Niculescu a învins cu 5-7, 7-6, 10-3 cuplul chinez Xu Yifan / Zheng Saisai şi s-a calificat în faza secundă unde va întalni echipa favorită nr. 3, Caroline Garcia/Katarina Srebotnik (Franţa/Slovenia).
* Andreea Mitu (85 WTA) a fost eliminată din primul tur al turneului de la Taşkent (250.000 $) de căre Iaroslava Şvedova (Kazahstan, 89), scot 5-7, 3-6 după o oră şi 46 de minute de joc.
* Tenismanul Petru Alexandru Luncanu (435 ATP) a fost eliminat în primul tur al turneului de 442.500 euro de la Agrî (Turcia), scor 2-6, 2-6 de către primul favorit, belgianul Ruben Bemelmans (84).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.