Sport

Dinamo - şanse zero pentru Europa

Ziarul de Vrancea
29 sep 2015 435 vizualizări
UEFA nu a modificat cu nimic procedura de licenţiere a cluburilor pentru Cupele Europene

Directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat, ieri,  agenţiei MEDIAFAX, că Dinamo nu are şanse să obţină o derogare din partea UEFA pentru a putea participa în cupele europene din sezonul viitorL "Regulamentul este clar. Sigur că Dinamo poate face o cerere la UEFA şi cei de acolo vor decide. Nu s-a schimbat nimic între timp. Sigur că Dinamo are dreptul să depună dosarul de licenţiere dacă va fi cazul la sfarşitul sezonului, numai că nu o să primească licenţă pentru cupele europene. Conform regulamentului nu poate dovedi că în ultimele 12 luni înainte de începerea sezonului pentru care aplică nu a fost în insolvenţă. Dinamo a ieşit din insolvenţă în septembrie, iar regula spune că trebuia să iasă înainte de luna mai. Singura şansă a lor, dar eu mi-am mai spus părerea şi nu o schimb - adică zero şanse, să facă o solicitare la UEFA şi să ceară o derogare de la această regulă. Dar este fără precedent. Nu s-a întamplat pană acum ca UEFA să dea o derogare de la această regulă. Dinamo poate trimite această adresă la UEFA prin intermediul nostru, pentru că nu poate să se adreseze direct UEFA. Poate face o scrisoare către UEFA, pe care noi să o transmitem mai departe", a declarat Duru, pentru MEDIAFAX. Oficialul FRF a afirmat că nu are cunoştinţă de schimbarea regulamentului, aşa cum afirmase preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, în ceea ce priveşte termenul de ieşire din insolvenţă pană la depunerea dosarului de licenţiere.
De asemenea, şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că UEFA nu a modificat regulamentele în ceea ce priveşte insolvenţa: "Regulamentul spune că un club trebuie să fie ieşit din insolvenţă cu 12 luni înainte de debutul competiţiei europene. Noi n-am primit nicio înştiinţare de la UEFA că s-ar fi modificat această regulă. A fost o dezinformare a clubului CFR Cluj, conform căreia un club în insolvenţă poate participa în competiţiile europene. Nu. în noul manual de licenţiere realizat de UEFA se spune că dacă un club este în insolvenţă nu poate participa în cupele europene. Deci se continuă acelaşi principiu ca şi pană acum. Ceea ce se modifică este faptul că un club poate avea parte de o eşalonare a datoriilor pe care le are către UEFA. Acest lucru se face direct cu UEFA. Dar nu trebuie să fii în insolvenţă", a explicat Burleanu.
Conform regulamentului UEFA, în cazul în care echipa pregătită de Mircea Rednic va ocupa la finalul sezonului actual un loc de cupe europene, Dinamo nu ar avea dreptul să obţină licenţa UEFA, întrucat nu a ieşit din starea de insolvenţă cu 12 luni înainte de începerea sezonului 2016-2017.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.