Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Greu cu astfel de nemţoaice

Ziarul de Vrancea
29 sep 2015 646 vizualizări
Echipa feminină de tenis de masă a Romaniei a obţinut medalia de argint la Campionatul European de la Ekaterinburg, după ce a fost învinsă, marţi, cu scorul de 0-3 de reprezentativa Germaniei, în finala competiţiei.

După ce Bernadette Szöcs a fost învinsă cu 0-3 (-10, -1, -1!) de “germana” Han Ying, iar Elizabeta Samara a pierdut cu 0-3 (-10, -10, -6) în faţa unei alte “nemţoaice” Shan Xiaona, Daniela Dodean-Monteiro s-a luptat pe parcursul a cinci seturi cu Petrissa Solja, dar n-a reuşit victoria. Anul trecut, echipa feminină de tenis de masă a ocupat locul 7 la CE, iar în 2013 a cucerit medalia de argint.  Echipa masculină a Romaniei a ocupat locul 15, după  o unică victorie cu 3-1 în faţa Ucrainei.

Act de prezenţă

Naţionala de volei feminin a Romaniei a fost învinsă, în grupa D de la Eindhoven, de reprezentativa Serbiei, cu scorul de 0-3 (-20, -14, -15), în ultimul meci, şi ncheie Campionatul Europeam din Belgia şi Olanda pe unul dintr locurile 13-16. Tot luni, Germania a învins Cehia, cu 3-0, astfel încat Serbia încheie pe locul 1(9 puncte) şi se califică direct în sferturile de finală, iar Germania (6) şi Cehia (3), de pe locurile 2-3 vor juca în play-off, Romania (0 puncte), de pe locul 4, fiind eliminată din competiţie. În primele două meciuri din grupa D, tricolorele au fost învinse de Cehia, cu 0-3 şi de Germania cu 1-3.

Iliev revine în fotbalul nostru

Fundaşul bulgar Valentin Iliev a semnat un contract pe un sezon cu CS Universitatea Craiova, a anunţat gruparea craioveană pe site-ul oficial. Clubul este în aşteptarea Certificatului Internaţional de Transfer, care dă dreptul jucătorului de a evolua în competiţii. Iliev nu este la prima experienţă în Liga 1, evoluand 60 de partide şi marcand 10 goluri în prima divizie romanească, la FC Universitatea Criova şi la Steaua. Din Liga 1, Iliev a ajuns la Volîn Luţk, după care a revenit în Bulgaria, în 2013, la ŢSKA Sofia. în stagiunea precedentă, a disputat 12 meciuri şi a marcat un gol pentru gruparea din Sofia. Valentin Iliev are 21 de meciuri pentru prima reprezentativă a Bulgariei.

Toniţa nu mai joacă la Cupa Mondială

Rugbystul Ovidiu Toniţa a suferit o luxaţie la un deget de la mana stangă şi nu va mai putea juca la Cupa Mondială, fiind înlocuit în lot cu Vlad Nistor, a anunţat, ieri, site-ul oficial al Federaţiei Romane de Rugby. Toniţa, care a marcat unicul eseu al Romaniei în meciul cu Irlanda, scor 10-44, a jucat accidentat la această întalnire, dar nu va mai putea continua la Cupa Mondială. Vlad Nistor, în varstă 21 de ani, evoluează în Franţa, la echipa Under-23 a Academiei de Rugby de la Castres Olympique.

Goluri romaneşti în Ţara Sfantă

Atacantul Claudiu Bumba a marcat două goluri, iar Liviu Antal unul în meciul pe care Hapoel Tel Aviv l-a caştigat pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în faţa echipei Bnei Yehuda, în etapa a cincea a campionatului Israelului. Bumba a marcat în minutele 77 şi 90A1, iar Antal în minutul 67. Pentru Bnei Yehuda a înscris Hadad în minutul '90.

Nowitzki îşi pregăteşte retragerea

Baschetbalistul german Dirk Nowitzki, jucător al echipei Dallas Mavericks, a anunţat că se va retrage din activitate la încheierea actualului contract, care expiră în 2017. "Vreau să mai joc şi cele două sezoane care figurează în contract şi sper să evoluez la cel mai înalt nivel. Apoi va veni retragerea. Cred că pot juca încă la un nivel înalt, voi munci mult în ultimele patru săptămani înainte de începutul sezonului", a declarat Nowitzki. Dirk Nowirzki are 37 de ani şi evoluează la Dallas Maverick din 1998. El a caştigat un titlu NBA în 2011 şi a fost ales MVP-ului sezonului în 2007.

Ronaldinho şi-a reziliat contractul

Atacantul brazilian Ronaldinho şi-a reziliat contractul cu gruparea Fluminense, unde evolua din luna iulie, a anunţat jucătorul într-un mesaj postat pe Facebook. Ronaldinho a jucat doar nouă meciuri pentru Fluminense. De-a lungul carierei, el a mai evoluat la Paris Saint-Germain, FC Barcelona, AC Milan, Flamengo, Atletico Mineiro şi Queretaro.

A murit Sorin Avram

Fostul internaţional Sorin Avram a încetat din viaţă la 72 de ani, a anunţat, ieri, Federaţia Romană de Fotbal (FRF). Născut pe 29 martie 1943, la Bacău, fostul atacant a evoluat în cariera de fotbalist la Letea Bacău, FCM Bacău, Viitorul Bucureşti, Steaua Bucureşti şi Farul Constanţa. Sorin Avram a îmbrăcat de nouă ori tricoul echipei naţionale, pentru care a înscris o dată, într-un meci contra Portugaliei, la Lisabona (scor, 1-2 în 1965 în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale), meci în care legendarul Eusebio Ferreira da Silva a înscris ambele goluri ale lusitanilor. Sorin Avram a jucat extremă, pe ambele benzi şi, în unele meciuri, ca atacant central.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.