Sport

Cum a venit prima victorie în campionat pentru echipa de handbal

Dan Chiriac
28 sep 2015 1037 vizualizări
CSM Focşani 2007 - CSM Ploieşti 27-25 (14-10), duminică seara, în liga naţională de handbal

Prima victorie în campionat pentru echipa de handbal masculin a adus multă bucurie în rândul jucătorilor şi conducerii tehnice. Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât victoria a venit la capătul unui meci foarte tensionat, ce a durat aproape două ore. Cei peste o mie de spectatori prezenţi în tribune au fost aproape de echipă pe tot parcursul meciului, singurul moment de cumpănă fiind în repriza a doua, când ploieştenii au recuperat o diferenţă de şase goluri şi au egalat la 19. Ploieştenii veneau la Focşani după ce au bătut, miercuri, campioana la zi a României, Minaur Baia Mare. Aveau, deci, un moral foarte bun, alimentat şi de victoriile pe care le obţinuseră până acum în toate întâlnirile, oficiale şi amicale avute cu handbaliştii focşăneni. Scorul la pauză era 15-10. A fost un moment de cumpănă al partidei, când, în repriza a doua, oaspeţii au recuperat până la 19-19. A fost punctul culminant al meciului. “Robert Popa şi-a readus echipa în avantaj, publicul a erupt, a dat adrenalină sistemului focşănean care s-a resetat şi a sprintat spre primele trei puncte din Liga Naţională. Trei puncte pentru istoria handbalului focşănean, aflat la prima sa experienţă la acest nivel competiţional”, se arată în comunicatul clubului focşănean după victoria de duminică seara.

Victorie colectivă

Victoria de duminică seara este a întregii echipe, începând cu profesorul Viorel Ciubotaru, antrenorul care a crezut în proiectul său de construire a unei formaţii de Ligă Naţională la Focşani, continuand cu toţi jucătorii înscrişi pe foaia de arbitraj şi încheind cu toţi cei care se ocupă într-un fel sau altul de echipă. Portarul Emilian Marocico a fost strălucitor în poartă la meciul cu Ploieştiul şi adevărat căpitan de echipă. Mihai Miroiu, extrema care a avut un debut cu totul fulminant şi Robert Năstăsie au fost golgeterii meciului. Au evoluat formaţiile: CSM Focşani 2007: Marocico, Rusu, Cloşcă – Ragea, Cadar – 2 goluri, Gramatic, Rotaru – 1, Nelu, Gheorghe, Smeu – 4, Popa – 5, Neaţă – 1, Voinea, Mocanu, Miroiu – 7, Năstăsie – 7. CSM Ploieşti: Zamfir, Hoinaru – 1, Botezatu, Turcu – 6 goluri, Alexandru Farcaş, Dragnea – 4, Răzvan Farcaş – 1, Antonaru, Stăncioiu – 2, Tărîţă – 4, Telepnev – 3, Rasic – 1, Szopka, Khaled, Capotă – 3. În etapa următoare, miercuri, 7 octombrie, de la ora 18,00, CSM Focşani 2007 va juca în deplasare, la Minaur Baia Mare. Organizatorii jocului au oferit publicului o frumoasă surpriză: Şcoala de dans ELITE a prezentat înaintea jocului şi în pauză două reprize de dans primite cu aplauze. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Alt suporter, acum 3130 zile, 23 ore, 52 minute
CL să securizeze arhiva clubului și în curând vom vedea ignoranța/complicitatea unor componenți,la neregulile de la CSM Focșani 2007!
Suporter, acum 3131 zile, 1 ora, 39 minute, 56 secunde
O intrebare retorica, domnule Dan Chiriac: Oare victoria handbalistilor, suucesul proiectului acesta, nu se datoreaza si Consiliului Local Focsani, care finanteaza echipa? Sau despre CL si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.