Sport

Verstappen n-are carnet

Ziarul de Vrancea
25 sep 2015 542 vizualizări
Puştiul din Formula 1 nu este interesat să conducă pe drumuri publice dar va încerca să-şi ia permisul Cel mai tanăr pilot din istoria Formulei 1, Max Verstappen, va împlini 18 ani la 30 septembrie, însă nu se grăbeşte deocamdată să obţină permisul pentru drumuri publice, deoarece nu are timp să ia lecţii de conducere

Prezenţa în Marele Circ a lui Verstappen la numai 17 ani a fost aspru criticată înaintea sezonului, forţand FIA să impună o limită de varstă şi obligativitatea deţinerii unui permis de conducere pentru drumuri publice, măsuri valabile din 2016. Însă talentatul sportiv le-a închis gura contestatarilor cu rezultate extraordinare pentru varsta lui şi cu un stil de pilotaj agresiv, dar curat, fără implicare în accidente pe pistă. Concurand pentru Toro Rosso, a doua echipă a producătorului de băuturi energizante Red Bull, olandezul a fost aproape de podium la Hungaroring, unde a ocupat locul al patrulea, şi a strans 30 de puncte în 13 etape, cu care se situează la jumătatea clasamentului piloţilor, pe poziţia a 11-a.
Lui Verstappen nu îi place să şofeze pe stradă, dar a decis că trebuie să-şi ia permisul de conducere, ca să nu îl mai întrebe lumea de el. Fiul lui Jos Verstappen, pilot de Formula 1 între 1994 şi 2003, concurează sub steagul Olandei, dar este născut şi locuieşte în Belgia, ţara de origine a mamei sale. Conform legii belgiene, Verstappen trebuie să ia lecţii de conducere înainte de a da examenul pentru permis. "Trebuie să iau lecţii, dar am nevoie doar de patru sau şase. Trebuie să găsesc un instructor şi sper că mă va recunoaşte, deoarece altfel ar putea fi mai dificil. Îl pot întreba: «vrei să mergi la Marele Premiu al Belgiei la anul?» Poate ajută", a adăugat el.
înaintea actualului sezon, Verstappen a trecut testul teoretic în vederea obţinerii carnetului, însă fără a obţine punctajul maxim. "L-am trecut în februarie, înainte să înceapă sezonul, cu numai trei greşeli. Am studiat doar o noapte şi am plecat dimineaţă să-l dau. Mama mi-a spus că aş putea da testul teoretic înainte şi aşa am făcut în dimineaţa următoare, apoi am mers la sala de fitness pentru antrenament", a explicat pilotul, care a admis că perfomanţele sale din Formula 1 nu îi asigură obţinerea permisului de la prima încercare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.