Sport

Simona a ieşit din schemă la Guangzhou

Ziarul de Vrancea
24 sep 2015 926 vizualizări
Halep a fost învinsă de Denisa Allertova şi se va pregăti pentru marele turneu de la Wuhan * Irina Begu va juca semifinale la Seul

Simona Halep a fost învinsă, neaşteptat, în sferturile de finală ale turneului de la Guangzhou, de către jucătoarea cehă Denisa Allertova (76 WTA), scor 4-6, 3-6 după 73 de minute. Halep a fost dominată din primul moment de Allertova, 22 de ani, 1,80 metri înălţime. Jucătoarea cehă a fost agresivă, a lovit mingea foarte puternic, mai ales cu dreapta, comiţand extrem de puţine greşeli. Simona a fost cu un pas în spatele adversarei sale, a fost imprecisă şi a acuzat umiditatea excesivă de la Guangzhou.Allertova a condus cu 3-0, după un break în ghemul al doilea, apoi cu 5-1 şi 5-2. La 3-5, Halep a reuşit şi ea un break, dar şi-a pierdut imediat serviciul şi a cedat setul cu 4-6, în 36 de minute. îÎ setul al doilea, jucătoarea cehă a rupt jocul la 2-1, cu un break, apoi s-a desprins la 5-1. Halep nu a mai recuperat decat un break şi s-a înclinat în faţa rivalei, cu 3-6, după alte 37 de minute. Denisa Allertova a obţinut astfel prima victorie într-un meci cu o jucătoare din Top 10 WTA. "Am sentimente uimitoare, deoarece am caştigat în faţa Simonei Halep. Este o mare jucătoare, este numărul 2 mondial. Acum pot respira. M-am concentrat la fiecare punct şi nu m-am gandit la cine este de partea cealaltă a fileului. M-am concentrat doar pe jocul meu. Sunt extrem de fericită", a spus Allertova, după meci. Pentru Simona Halep urmează turneul Premier 5 de la Wuhan, programat între 27 septembrie şi 3 octombrie.
Tot  ieri, Monica Niculescu (49 WTA) a fost învinsă, cu scorul de 2-6, 2-6 Yanina Wickmayer din Belgia (56). Partida a durat 71 minute.În celelalte două partide din sferturile de finală ale probei de simplu, s-au înregistrat rezultatele: Sara Errani (Italia) – Zheng Saisai (China) 6-1, 6-0; Svetlana Kuzneţova (Rusia) – Jelena Jankovic (Serbia) 6-2, 7-5. Semifinalele turneului sunt Allertova – Errani şi Wickmayer – Kuzneţova.
 Monica Niculescu a mai suferit, ieri, o înfrangere, de data aceasta în sferturi la dublu. Făcand cuplu cu germana Anna-Lena Friedsam, Monica n-a reuşit să treacă de principalele favorite, elveţianca Martina Hingis şi indianca Sania Mirza, caştigătoare la US Open, cedand cu 2-6, 3-6 în 65 de minute. 
* La Seul, însă, Irina Begu, principala favorită, Irina Begu, s-a calificat în sferturi după o luptă de două ore şi 21 de minute cu slovena Polona Hercog (60) pe care a învins-o cu 6-2, 6-7, 6-2. Irina ar fi putut încheia conturile în două seturi. Ea a revenit în setul al doilea de la 4-5 şi a făcut 6-5, iar în tiebreak a revenit de la 1-3 la 6-3, însă a ratat toate mingile de meci şi apoi a pierdut setul. Romanca a dominat setul decisiv, pe care şi l-a adjudecat cu 6-2. În sferturile de finală, Irina Begu o va întalni pe suedeza Johanna Larsson (62 WTA). Alte rezultate de ieri: Aliaksandra Sasnovici (Belarus) – Magdalena Rybarikova (Slovacia) 6-3, 6-3; Sloane Stephens (SUA) – Kimiko Krumm (Japonia) 6-3, 6-4; Elizaveta Kulickova (Rusia) – Varvara Lepchenko (SUA) 6-0, 6-2. Irina s-a calificat în semifinale şi la dublu, împreună cu Raluca Olaru. Cele două romance au învins cu scorul de 6-2, 6-2, cuplul ceh Kristyna Pliskova/Katerina Vankova şi vor juca în semifinale cu perechea Kiki Bertens / Johanna Larsson (Belgia / Suedia)
* Marius Copil (176 ATP) s-a calificat,în sferturile de finală ale turneului challenger de la Izmir (Turcia), după ce a trecut cu 7-6, 5-7, 6-4 pe Ilia Ivaşka (Belarus, 400). Copil l-a învins, în turul doi, cu scorul de 7-6 (4), 5-7, 6-4, după două ore şi 49 de minute, pe Ilia Ivaşka din Belarus, jucător venit din calificări şi poziţia 400 în ierarhia mondială. În sferturile de finală, Marius Copil îl va întalni pe uzbekul Farruk Dustov (158), care a trecut, cu scorul de 6-4, 7-6 , de bosniacul Aldin Setkic (242).,
* Adrian Ungur (226) şi Victor Crivoi (560) s-au calificat în sferturile challenger-ului de la Sibiu. Ungur l-a învins, în turul doi, cu scorul de 6-4, 6-4, după o oră şi 21 de minute, pe francezul Tristan Lamasine (212), iar Crivoi a trecut, cu scorul de 7-6, 3-6, 6-3, după două ore şi 13 minute, de slovacul Filip Horansky (379). Andrei Apostol (1177), ajuns pe tabloul principal din postura de lucky loser, a abandonat partida din turul doi cu sarbul Dusan Lajovic (86), principalul favorit al competiţiei, la scorul de 0-3 în primul set.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.