Sport

Afacere în stil romanesc

Ziarul de Vrancea
23 sep 2015 795 vizualizări
Romania poate pierde organizarea Campionatelor Europene de gimnastică din 2017 din cauza bătăliei dintre firme care ţine în loc construcţia Sălii Polivalente din Capitală

Preşedintele Uniunii Europene de Gimnastică, Georges Guelzec, a declarat, miercuri, la sediul MTS, că există riscul ca Romania să piardă organizarea Campionatelor Europene de gimnastică artistică din 2017, o decizie în acest sens urmand a fi luată la începutul anului viitor. Oficialul Uniunii Europene de Gimnastică, Georges Guelzec, şi-a exprimat speranţa că gimastica romanească nu va avea de suferit din cauza întarzierilor la lucrările de construcţie a sălii de sport din Bucureşti, precizand că reprezentanţii Danemarcei ar putea contesta o eventuală propunere de organizare a competiţiei la Cluj. "După cum ni s-a explicat situaţia noi ne-am exprimat dorinţa de a organiza acest eveniment la Bucureşti, dar avand în vedere această situaţie trebuie să reanalizăm informaţiile şi să rediscutăm pentru a putea vedea cum putem organiza acest eveniment. Vom avea un Comitet Executiv peste două săptămani şi vom transmite toate informaţiile pe care le avem de aici. De 24 de ani de cand sunt la Uniunea Europeană de gimastică nu a existat un caz precum cel din Romania. Vom vedea care sunt argumentele pro şi contra şi pentru un caz excepţional avem o soluţie excepţională. Există riscul ca Romania să piardă această organizare pentru că au fost doi candidaţi. Romania a prezentat Bucureştiul ca oraş gazdă şi Danemarca ar putea veni să spună că Romania a caştigat pentru că a prezentat Bucureştiul. Dacă ar fi prezentat alt oraş poate nu ar fi primit organizarea. Decizia Comitetului Executiv cred că a dorit să acorde Romaniei organizarea datorită istoriei gimnasticii şi rezultatelor şi respectului pe care îl au faţă de gimastica romanească. Personal, sper ca gimastica romanească să nu fie penalizată din motive care nu au de-a face cu gimastica. Ar fi păcat", a declarat Georges Guelzec.
Preşedintele Federaţiei Romane de Gimnastică, Adrian Stoica, speră ca, în cazul în care lucrările pentru sala polivalentă din Complexul Sportiv Lia Manoliu nu vor începe la termenul amintit, Uniunea Europeană să fie de acord cu organzarea Campionatelor Europene de gimnastică la Cluj. "Lucrurile au fost demarate încă din anul 2013, avand garanţia Primăriei Municipiului Bucureşti că Sala Polivalentă propusă a fi construită în Complexul Sportiv Naţional Lia Manoliu va fi terminată şi gata de a organiza această competiţie. Lucrurile s-au complicat cand a început o bătălie acerbă între doi candidaţi care rămăseseră în cursă pentru atribuirea licitaţiei de construcţie, aceştia avand motive probabil de a se contracandida în justiţie în asemenea fel încat iată că demararea construcţiei acestei săli a fost amanată cu mai mult de un an şi jumătate. Uniunea Europeană de Gimnastică a ţinut neapărat să vină să vadă situaţia reală. Sigur că există o variantă de rezervă pe care toată lumea sportului o intuieşte, Cluj, unde există o sală polivalentă care poate face faţă fără nicuin fel de probleme organziării unui campionat european la cel mai înalt nivel. Din punctul nostru de vedere, 50 la sută e rezolvată, restul de 50 la sută este la domnul Guelzec", a afirmat Stoica.
Primarul general interimar al Municipiului Bucureşti, Ştefănel Marin, consideră că sala ar putea fi construită pană în luna martie a anului 2017, dacă nu vor interveni alte contestaţii legate de caştigătoarea licitaţiei între asocierile Astaldi Spa - Euro Construct Trading 98 SRL SA şi SC Strabag SRL - Aecom INGINERIA SRL - Comnord SA. Romania a obţinut în 23 ianuarie dreptul de organizare al CE de gimnastică din 2017 în detrimentul Danemarcei, în urma reuniunii Comitetului Executiv de la Lausanne.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.