Sport

Tsunami din Erbiceni

Ziarul de Vrancea
23 sep 2015 893 vizualizări
Mihai Nistor a devenit la Hamburg campion mondial AIBA ProBoxing după ce l-a învins prin KO tehnic pe germanul Erik Pfeifer

Pugilistul roman Mihai Nistor l-a învins, ieri, într-o gală care a avut loc la Hamburg, pe germanul Erik Pfeifer, prin KO tehnic în repriza a noua, el caştigand centura mondială AIBA ProBoxing la caregoria supergrea (^91 de kilograme). Erik Pfeifer, 28 de ani, era deţinătorul centurii la această categorie. Pugilistul roman va încasa şi un premiu de 45.000 de euro pentru succesul său de la Hamburg. AIBA Pro Boxing este divizia profesionistă a federaţiei internaţionale de box, iar Nistor este al patrulea boxer roman campion mondial profesionist, după Mihai Leu, Leonard Doroftei şi Lucian Bute.
Cei doi boxeri s-au mai întalnit în APB în decembrie 2014, cand victoria i-a revenit lui Pfeifer înainte de limită, din cauza rănirii lui Nistor. Mihai Nistor a impresionat şi anul acesta, obţinand victorii în faţa rusului Magomed Omarov, în prima rundă a primului ciclu al competiţiei, dar şi în faţa marocanului Mohammed Arjaoui, chiar la Casablanca.
Nistor (25 de ani) şi-a trimis adversarul la podea cu o lovitură de stanga în bărbie, după ce germanul primise din partea arbitrilor cinci din cele opt reprize disputate. Însă romanul a acţionat curajos, cu gandul că oricat de bine ar lupta va fi aproape imposibil să caştige la puncte meciul Pfeifer, pe terenul acestuia. Cand campionul german, dublu medaliat cu bronz la Mondiale, a început să obosească, pugilistul băcăuan a căutat să dea lovitura decisivă şi a profitat de şansa ivită în debutul reprizei a noua, din cele 12 programate.
Originar din Erbiceni, judeţul Iaşi, Nistor a învăţat tainele boxului de la antrenorul Constantin Ivan, care era şi primarul comunei, perfecţionandu-se la CS Nicolina Iaşi sub îndrumarea antrenorului Nicolae Chipirog, După o perioadă mai puţin fastă în care a fost legitimat la Dinamo Bucureşti, Mihai a fost la un pas de a abandona boxul, însă a fost “reîncărcat” de primii săi antrenori, Constantin Ivan şi Nicolae Chipirog. În prezent, însă, Nistor este legitimat la SCM Bacău şi lucrează sub îndrumarea antrenorului emerit Relu Auraş.Boxerul care are două medalii de bronz la Campionatele Europene (Trabzon 2012 şi Samokov 2015) este singurul roman calificat, deocamdată, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016), dar şi la Campionatele Mondiale din acest an.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.