Sport

Spre o finală romanească?

Ziarul de Vrancea
23 sep 2015 851 vizualizări
Simona Halep şi Monica Niculescu s-au calificat în sferturi la Guangzhou * Ele vor juca astăzi pentru calificarea în penultimul act * Tot astăzi, evoluează şi Irina Begu la Seul

Simona Halep şi Monica Niculescu s-au calificat, ambele în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Guangzhou. Prima care a intrat în focuri a fost Monica, alături de o adversară fără prea mare pedigree, suedeza Rebecca Peterson (147). Scorul de 6-3, 6-2 conduce spre o victorie uşoară a jucătoarei romane, însă game-urile au fost foarte disputate şi meciul a durat două ore şi trei minute. Nici Simona Halep nu a avut prea mari probleme, în ciuda faptului că adversara ei, maghiara Timea Babos, are o victorie asupra Simonei, chiar în Fed Cup. Însă jucătoarea numărul 2 a lumii s-a impus cu 6-4, 6-0 în 66 de minute. Mai greu a fost primul set, început cu break-rebreak. Simona ar fi putut încheia socotelile pe serviciul adversarei, dar a ratat două mingi de set la 5-3 şi a pierdut jocul. Însă pentru Timea n-a fost de ajuns această revenire, fiindcă romanca şi-a valorificat serviciul şi a arătat tuturor, în setul secund, cine-i şefa.
Cele două jucătoare romane, care nu se pot întalni decat, eventual în finală, vor evolua astăzi în sferturi. Monica va juca în jurul orei 11:00 cu incomoda jucătoare belgiană Yanina Wickmayer (56), care a trecut cu 6-4, 6-1 de portoricana Monica Puig. Simona va avea şi ea o adversară cu “pretenţii”, jucătoarea cehă Denisa Allertova (74), care a învins-o cu 6-3, 7-6 pe sarboaica Bojana  Jovanovski. Meciul va avea loc după ora 14:00. Monica Niculescu va evolua, astăzi, şi la dublu, alături de germana Anna-Lena Friedsam, împotriva favoritelor principale ale competiţiei, Sania Mirza din India şi Martina Hingis din Elveţia. În primul tur, cuplul romano-german, a învins cu 6-0, 6-3 perechea Anna Morgina/Ling Zhang (Rusia/Hong-Kong).
Alte rezultate înregistrate la Guangzhou: Sara Errani (Italia) – Zhang Kailin (China) 6-7, 6-4, 6-2;Zheng Saisai (China) - Anett Kontaveit (Estonia)  6-1, 7-6; Jelena Jankovic (Serbia) – Francesca Schiavone (Italia) 7-5, 4-6, 6-4; Svetlana Kuzneţova (Rusia) – Urszula Radwanska (Polonia) 6-0, 6-1; Programul sferturilor: Halep – Allertova; Errani – Zheng; Kuzneţova – Jankovic; Niculescu – Wickmayer.
* La Seul, perechea Andreea Mitu/Nicole Melichar (Romania/SUA) a fost învinsă cu scorul de 4-6, 3-6, de cuplul ceh Kristyna Pliskova/Katerina Vankova. În sferturi este calificată perechea romanească Irina Begu / Raluca Olaru care va întalni cuplul ceh amintit anterior. Reamintim că Irina Begu (prim-favorită)  este calificată în turul II la simplu, unde o va întalni astăzi, după 8:30, pe jucătoarea slovenă Polona Hercog. Rezultate de la simplu: Mona Barthel (Germania) – Mariana Duque (Columbia) 6-2, 6-1; Alison van Uytvanck (Belgia) – Katerina Siniakova (Cehia) 6-3, 1-6, 7-6; Anna Schmiedlova (Slovacia) – Christina McHale (SUA) 6-2, 4-6, 6-3; Johanna Larsson (Suedia) – Julia Görges (Germania) 7-5, 6-4.
* Petru Luncanu (570 ATP), jucător venit din calificări, a acces, ieri, în sferturile de finală ale turneului challenger de la Sibiu, dotat cu premii în valoare totală de 42.500 de euro. Luncanu l-a învins, în turul doi, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3, după două ore şi 14 minute, pe francezul Maxime Chazal (260 ATP), Din păcate, însă, Victor Hănescu, proaspăt reintrat în Top 200 a fost învins cu 6-4, 3-6, 4-6 de spaniolul Pere Riba (259 ATP). Un alt jucător roman, Dragoş Dima (wild card, 445) a fost eliminat, scor 2-6, 4-6, de principalul favorit, sarbul Dusan Lajovic (86). La dublu, Victor Hănescu şi Constantin Sturdza au eliminat perechea franceză Maxime Chazal / Maxime Tabatruong, iar cuplul Victor Crivoi / Petru Luncanu a învins cu 6-4, 4-6, 10-4 perechea Vlad Cornea / Adrian Ungur.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.