Sport

România atacă al şaselea titlu european la minifotbal

Dan Chiriac
22 sep 2015 560 vizualizări
Campion european anul trecut, Emilian Chivu nu a fost convocat pentru turneul final din Croaţia

România a debutat aseară, după închiderea ediţiei, la miniEURO 2015, într-un joc în care adversară i-a fost reprezentativa Scoţiei. În lipsa selecţionerului Lajos Tiberiu, reţinut în ultimele săptămâni de unele probleme personale, conducerea tehnică a echipei va fi asigurată de un colectiv condus de Dan Cojocaru - director tehnic şi din care mai fac parte Simon Tudor, Cristian Lupu şi Florin Trofin. Acţiunea de selecţie a început la turneele naţionale din vară (Campionatele Regionale, Cupa României şi Faza finală a Campionatului Naţional) şi a continuat în timpul Supercupei României. În perioada 28-30 august, cu ocazia Cupei Magic, lotul lărgit de jucători selecţionaţi, a disputat două jocuri amicale cu naţionala Moldovei (4 -1 pentru România şi 0 - 0). În perioada 16-19 septembrie s-a organizat un cantonament la Oradea, unde s-au mai disputat trei jocuri amicale: 2-2 cu selecţionata Bihorului, 1-1 cu naţionala Ungariei şi 2-1 cu naţionala Moldovei. De la Oradea s-a plecat spre Croaţia, în autocar cu reprezentativa Moldovei. Naţionala noastră va evolua în grupa B, unde va întâlni Scoţia (marti, 22.09, ora României - 18), Serbia  (miercuri, 23.09, ora României - 15) şi Bulgaria (joi, 24.09, ora României - 16). Vineri, 25 septembrie, se vor disputa optimile şi sferturile de finală, iar sâmbătă, 26 septembrie, se vor disputa semifinalele şi finalele. Toate jocurile vor fi transmise în direct de SPORT.RO.

Meciuri fără Chivu

Lotul de jucători este format din : Bogdan Rădulescu (nr. 1) şi Ghete Vlad Mircea (nr. 12) - portari; Răzvan Dumitru Radu (nr. 2), Mircea Ioan Popa (nr. 3), Sebastian Petrişor Vasile (nr. 4), Costin Cristian Puşcă (nr. 5), Ciprian Ionuţ Ursu (nr. 6), Adrian George Călugăreanu (nr. 7), Nicolae Dan Costandana (nr. 8), Ciprian Brighiu (nr. 9), Radu Burciu (nr. 10), Cosmin Gabriel Crăciun (nr. 11), Stelian Constantin Slabu (nr. 13), Cosmin Florin Sabou (nr. 14) şi Gabriel Tănase (nr. 17) - jucători de câmp. Campion european cu naţionala României în 2014, focşăneanul Emilian Chivu nu a fost convocat pentru acest turneu final. Neparticiparea în campionat a formaţiei Voinţa Deep Serv a contribuit la neselecţionarea lui Emilian Chivu. România a câştigat toate cele cinci ediţii de campionat european disputate până acum şi este favorită şi la turneul din acest an. Chivu a evoluat în toate partidele naţionalei de la precedentul turneul final şi a fost prezent şi la mondialele din America. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.