Sport

Fed Cup se joacă la Cluj

Ziarul de Vrancea
22 sep 2015 533 vizualizări
Partida Romania -Cehia se va disputa la începutul lunii februariei 2016

Federaţia Romană de Tenis va organiza întalnirea de Fed Cup cu Cehia, din primul tur al Grupei Mondiale, în perioada 6-7 februarie 2016, în Sala Polivalentă din Cluj. ''Cel mai mare eveniment sportiv organizat de Romania anul viitor, întalnirea de Fed Cup Romania - Cehia, nu poate fi desfăşurat decat în cea mai mare şi mai modernă sală pe care o are ţara noastră, Sala Polivalentă din Cluj. În acest fel, ne ţinem şi promisiunea de a ajunge în cat mai multe oraşe din Romania cu cele două echipe tricolore, Fed Cup şi Cupa Davis, după Braşov, Sibiu, Galaţi şi Constanţa'', a declarat preşedintele Federaţiei Romane de Tenis, George Cosac.  ''După şapte victorii consecutive, echipa Romaniei de Fed Cup ne-a adus după două decenii în Grupa Mondială, unde va întalni, încă din primul tur, deţinătoarea a opt trofee de Fed Cup, ultimul caştigat anul trecut şi posibil să şi-l însuşească şi anul acesta - Cehia. Va fi un meci greu în care vor fi implicate cel puţin patru jucătoare din top 10 WTA. Însă, avand experienţa altor evenimente de acest fel, am convingerea că cei aproape 7.000 de spectatori, care vor fi în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, vor fi gata să susţină din tribune încă un succes al tricolorelor'', a adăugat Cosac.

Echipa de Fed Cup a Romaniei s-a calificat după 22 de ani în Grupa Mondială în urma victoriei obţinute în Canada, în această primăvară, cu scorul general de 3-2.  Romania şi Cehia (Cehoslovacia) s-au mai întalnit o singură dată pană acum, în 1980, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, tricolorele (Virginia Ruzici, Florenţa Mihai şi Lucia Romanov) pierzand partida cu scorul de 1-2. Cehia, care are trei jucătoare în top 15 (Petra Kvitova - 4, Lucie Safarova - 4, Karolina Pliskova - 11) va juca pe 14-15 noiembrie finala Fed Cup, contra Rusiei, la Praga.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.