Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Howells şi-a anunţat echipa

Ziarul de Vrancea
21 sep 2015 693 vizualizări
Selecţionerul Lynn Howells a anunţat, ieri, primul cincisprezece al echipei naţionale a Romaniei pentru meciul de debut la Cupa Mondială de rugby programat, maine, cu reprezentativa Franţei.

 Formaţia de start a tricolorilor va fi: Lazăr, Turaşvili, Ion – Poparlan, van Heerden – V.Ursache, Lucaci, Macovei – Surugiu, Dumbravău – Apostol, Vlaicu, Kinikinilau, Lemnaru – Fercu. Pe banca de rezerve vor sta Rădoi, A. Ursache, Pungea, Toniţă, Burcea, Calafeteanu,  Antrenorul Lynn Howells a declarat, pentru site-ul FRF, că speră ca pregătirea făcută înaintea competiţiei să se vadă în acest prim meci cu Franţa. Echipa naţională de rugbi a Romaniei întalneşte, maine, de la ora 22.00, la Londra, selecţionata Franţei, în meciul de debut la Cupa Mondială din Anglia.

Tătăruşanu se descurcă în Italia

Portarul echipei AC Fiorentina, Ciprian Tătăruşanu, a declarat, duminică, după victoria din meciul cu formaţia Carpi, scor 1-0, că este important pentru el că nu a primit gol în trei din cele patru partide din campionatul Italiei. "Cand joci în deplasare toate partidele sunt dificile, trebuie să ştii să suferi. Este important pentru mine că nu am primit gol în trei meciuri. Astăzi echipa a jucat bine, dar putem juca şi mai bine. Nu vreau să comentez prestaţia arbitrului care mi-a dat cartonaş galben pentru trageri de timp, important este că am caştigat. Cea mai grea intervenţie din acest meci a fost cea la reluarea lui Borriello din prima repriză", a spus Tătăruşanu. Ciprian a primit gol într-un singur meci din patru jucate în Serie A, în partida pierdută, în deplasare, cu scorul de 3-1, în faţa formaţiei FC Torino.

Florin Andone, gol pentru Cordoba

Atacantul Florin Andone a marcat unicul gol al partidei pe care echipa sa, Cordoba, a caştigat-o, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), în faţa formaţiei Ponferradina, în etapa a V-a a ligii a doua din Spania. Andone, care a jucat tot meciul, a înscris în minutul 42 şi a primit un cartonaş galben în minutul 86. Portarul Dinu Moldovan nu a fost convocat la Ponferradina pentru acest meci. În urma acestui rezultat, Cordoba a urcat pe poziţia a opta în clasament, cu nouă puncte, iar Ponferradina a coborat pe locul 12, cu şase puncte.

Fane Stoica, antrenor peste Prut

Tehnicianul Ştefan Stoica este noul selecţioner al echipei naţionale a Moldovei, el preluand postul după demisia fostului antrenor, Alexandru Curteian, informează, luni, Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF). .În varstă de 48 de ani, Ştefan Stoica va fi prezentat oficial în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc astăzi, la sediul Federaţiei Moldovene de Fotbal. Echipa naţionala a Moldovei se află în grupa G a preliminariilor Euro-2016 alături de Austria, Rusia, Suedia, Montenegru şi Liechtenstein şi în ocupă ultimul loc al clasamentului, cu doar două puncte, după opt meciuri disputate.

Un alt danez, antrenor la CSM

Danezul Kim Rasmussen este noul antrenor al campioanei Romaniei la handbal feminin, CSM Bucureşti, el urmand să semneze contractul, luni, după care va susţine un prim antrenament şi va fi prezentat oficial într-o conferinţă de presă. Tehnicianul danez, care va împlini marţi 43 de ani, este aşteptat luni după-amiază la Bucureşti, iar după ce va semna contractul va susţine un prim antrenament cu echipa, înaintea prezentării oficiale, de la ora 18.30, într-o conferinţă de presă. Kim Rasmussen este şi antrenorul naţionalei feminine a Poloniei, CSM Bucureşti avand nevoie de acceptul forului naţional de profil din această ţară pentru ca tehnicianul danez să activeze şi la campioana Romaniei. Rasmussen o înlocuieşte în funcţie pe daneza Mette Klit, de care CSM Bucureşti s-a despărţit pe cale amiabilă săptămana trecută.

Licitaţie pentru drepturile TV la Liga a II-a

Federaţia Romană de Fotbal a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că va organiza o nouă licitaţie pentru vanzarea drepturilor de transmisie TV a meciurilor din Liga a II-a, ediţiile 2015-2016, 2016-2017 şi 2017-2018.  Termenul limită pentru transmiterea de oferte în cadrul acestei noi proceduri de licitaţie este 25 septembrie 2015, ora 14.00. De menţionat că ediţia 2015-2016 a Ligii a II-a a început, disputandu-se pană în prezent patru etape.

Paul Gasol, The MVP!

Pivotul echipei naţionale a Spaniei, Pau Gasol, a fost desemnat, duminică, cel mai bun baschetbalist de la Campionatul European, după ce ibericii au caştigat pentru a treia oară în istorie titlul continental. Pau Gasol, în varstă de 35 de ani, a terminat competiţia cu o medie de 25,5 puncte pe meci. Echipa competiţiei este alcătuită din spaniolii Pau Gasol şi Sergio Rodriguez, din lituanienii Jonas Maciulis şi Jonas Valaciunas şi din francezul Nando de Colo. Echipa naţională de baschet a Spaniei a caştigat pentru a treia oară în istorie Campionatul European, după ce a învins, duminică, pe stadionul Pierre-Mauroy din Lille, cu scorul de 80-63, reprezentativa Lituaniei, în finala competiţiei. Spania a mai caştigat titlul european în 2009 şi 2011. În finala mică, selecţionata Franţei a trecut, cu scorul de 81-68, de formaţia Serb

Şarapova revine la Wuhan

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, locul 3 WTA, care a absentat la mai multe turnee din această vară, printre care US Open, din cauza unei accidentări la piciorul drept, va reveni în competiţie la Wuhan. Cu Şarapova pe tablou, vor fi prezente la Wuhan 18 dintre primele 19 jucătoare ale lumii, inclusiv Simona Halep, locul 2 WTA. Liderul WTA, americanca Serena Williams, nu şi-a anunţat prezenţa la competiţia chineză. Maria Şarapova a absentat tot sezonul american de hard din această vară, după ce a atins faza semifinalelor la Wimbeldon. Serena Williams, Simona Halep şi Maria Şarapova au obţinut deja calificarea la Turneul Campioanelor de la Singapore. Primele trei jucătoare din clasamentul WTA sunt înscrise şi la turneului Premier Mandatory de la Beijing, din 3-11 octombrie.

Huţupanca – antrenoare la Cluj

Fosta internaţională Luminiţa Huţupan-Dinu este noul antrenor cu portarii al echipei de handbal feminin Universitatea Cluj, potrivit anunţului de ieri al clubului ardelean.  Luminiţa Dinu (43 de ani) va face parte din staful Universităţii Cluj în acest sezon, cu opţiune de prelungire a contractului din vara viitoare. De asemenea, antrenorul Rodica Petruş, care s-a ocupat de pregătirea portarilor la "U" Cluj pană în prezent, va fi coordonatorul echipelor de junioare ale clubului, cu care va lucra pentru promovarea către lotul de senioare. Fostul portar al naţionalei Romaniei, a mai activat la nivel de senioare la vicecampioana HCM Baia Mare, iar în vară la lotul under 17 al Romaniei, care a ocupat locul 4 la CE. După cinci etape derulate în Liga Naţională, Universitatea Cluj ocupă locul 5.

Întoarcerea lui Yannick Noah

Fostul tenisman Yannick Noah a fost numit căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Franţei, în locul lui Arnaud Clement, demis vineri. Yannick Noah a mai fost căpitan nejucător al echipei Franţei de două ori, în perioada 1991-1992 şi 1995-1998. Sub conducerea sa, Franţa a caştigat Cupa Davis în 1991 şi 1996.  În acest sezon al Cupei Davis, Franţa a fost eliminată de Marea Britanie, în sferturile de finală ale competiţiei.


BMC a caştigat contratimpul

Formaţia americană BMC a caştigat, duminică, titlul în proba de contratimp pe echipe la Campionatele Mondiale de ciclism de la Richmond (SUA).   BMC, deţinătoarea titlului, a parcurs cei 38,8 kilometri în 42 de minute, şapte secunde şi 97 de sutimi. Din echipă au  făcut parte australianul Rohan Dennis, elveţienii Silvan Dillier şi Stefan Küng, italienii Daniel Oss şi Manuel Quinziato, precum şi americanul Taylor Phinney. Pe locurile următoare s-a clasat echipa belgiană Etixx-Quick Step (formată din Tom Boonen, Yves Lampaert, polonezul Michal Kwiatkowski, germanul Tony Martin, olandezul Niki Terpstra şi columbianul Rigoberto Uran), la 11 secunde şi 35 de sutimi, iar pe locul III, la 30,11 secunde, team-ul spaniol Movistar, format din Jonathan Castroviejo, Jon Izagirre, costaricanul Andrey Amador, britanicul Alex Dowsett, italianul Adriano Malori şi germanul Jasha Sütterlin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.