Sport

Fraţii scoţieni

Ziarul de Vrancea
20 sep 2015 797 vizualizări
După 37 de ani, Andy şi Jamie Murray au adus Marea Britanie în finala Cupei Davis * Hănescu joacă astăzi finala la Banja Luka

Marea Britanie s-a calificat în finala Cupei Davis, Andy Murray aducand punctul decisiv în partida cu Australia în întalnirea desfăşurată la Glasgow. Murray a caştigat foarte uşor prima partidă cu Thanasi Kokkkinakis (6-3, 6-0, 6-3), însă tanărul Daniel Evans (300 ATP) a fost învins în patru seturi (3-6, 6-7, 7-6, 4-6) de Bernard Tomic. Meciul cel mai important şi cel mai pasionant s-a disputat sambătă, în care Andy Murray s-a alăturat fratelui său Jamie în partida de dublu, în locul lui Dominic Inglot care era titular. După o partidă care a durat patru ore, cei doi fraţi au învins cu 4-6, 6-3, 6-4, 6-7, 6-4 perechea australiană Lleyton Hewitt / Samuel Groth. Ieri, scoţianul Andy a rezolvat calificarea britanicilor în finală, cu o victorie lejeră 7-5, 6-3, 6-2 în faţa lui Tomic. Ultima prezenţă a insularilor în finala Cupei Davis s-a înregistrat în 1978 (1-4 cu SUA, la Rancho Mirage, în California) tot cu doi fraţi în echipă, John şi David Lloyd, alături de Chirstopher Mottram şi Mark Cox. Marea Britanie are nouă victorii în Cupa Davis, ultima în 1936.
Cealaltă semifinală, Belgia – Argentina, desfăşurată la Bruxelles a avut suspans. David Goffin a deschis scorul pentru belgieni  (7-5, 7-6, 6-3 cu Federico Delbonis), iar Leonardo Mayer a trecut cu 7-6, 7-6, 4-6, 6-3 de Steve Darcis, egaland situaţia.  La dublu, cuplul Carlos Berlocq / Leonardo Mayer a trecut cu 6-2, 7-6, 5-7, 7-6 de perechea belgiană Ruben Bemelmans / Steve Darcis. Ieri în prima partidă de simplu, Goffin l-a învins cu 6-3, 6-2, 6-1 pe Diego Schwartzman, învingătoarea disputei fiind decisă de jocul dintre Darcis şi Delbonis.
* Victor Hănescu (224 ATP) s-a calificat, sambătă, în finala turneului challenger de la Banja Luka (Bosnia-Herţegovina), dotat cu premii în valoare totală de 64.000 de euro, după ce l-a învins în semifinale, cu scorul de 7-5, 6-7, 6-4, în două ore şi 30 de minute, pe sarbul Miljan Zekic (315). În finală, Hănescu va întalni un alt jucător sarb, Dusan Lajovic (102) care l-a învins cu 6-3, 6-4 pe Adrian Ungur. Finala ar fi trebuit să se dispute ieri, însă a fost amanată pentru astăzi, la ora 13:00 din motive meteorologice.

Fetele noastre, în Asia
* Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 2 mondial şi principala favorită, va întalni o sportivă venită din calificări, în primul tur al turneului de la Guangzhou, care începe luni şi este dotat cu premii totale de 250.000 de dolari. În cazul în care va trece în turul doi, Halep o va întalni pe învingătoarea din meciul dintre chinezoaica Yang Zhaoxuan, beneficiara unui wild card, şi Timea Babos (Ungaria). La Guangzhou va evolua şi Monica Niculescu, cap de serie numărul 6, care o va întalni în primul tur pe Iulia Putinţeva, din Kazahstan.
-* Irina Begu (30 WTA) este principala favorită la turneul de la Seul, dotat cu premii totale de 500.000 de dolari, care începe astăzi. Begu  va evolua în primul tur cu o sportivă venită din calificări, iar dacă va accede în runda secundă va întalni învingătoarea din meciul dintre slovena Polona Hercog şi americanca Lauren Davis. Favorita nr. 6, Alexandra Dulgheru va întalni în prima rundă tot o sportivă venită din calificări, urmand ca în cazul în care ajunge în turul secund să joace cu învingătoarea dintre Klara Koukalova (Cehia) şi Magdalena Ribarikova (Slovacia). La Korea Open participă şi Andreea Mitu (79 WTA), care o va întalni în runda inaugurală pe Alison Van Uytvanck, din Belgia.
* În calificările turneului de la Tokyo, Patricia Ţig (116 WTA) a trecut de primul tur, caştigand cu 6-4, 6-0 în faţa japonezei Mayu Iwai (fără clasament, wild card), dar a fos învinsă în următorul meci, 4-6, 2-6 de către chinezoaica Xu Yifan (183).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.