Sport

A plecat şi Miriuţă

Ziarul de Vrancea
20 sep 2015 757 vizualizări
Tehnicianul Vasile Miriuţă a declarat că va demisiona de la ASA Targu Mureş, rezilierea contractului urmand să aibă loc astăzi.

"Nu voi fi dat afară de la ASA Targu Mureş, eu am decis să-mi dau demisia. Astăzi mă voi aşeza la masa negocierilor cu conducerea, pentru că sunt nişte chestii de rezolvat. Azi e duminică, deci nu e zi de muncă, deşi am fost la antrenament, aşa că rezilierea se va produce luni", a declarat Miriuţă pentru Digi Sport. În varstă de 47 de ani, Vasile Miriuţă a preluat ASA Targu Mureş la 8 iulie. Tot ieri, conducerea clubului ASA Targu-Mureş a anunţat, duminică, pe site-ul oficial, încetarea raporturilor contractuale cu antrenorul Vasile Miriuţă, subliniind că noul staf tehnic va fi anunţat în cel mai scurt timp.

Mourinho, aşteptat la Paris

Tehnicianul echipei Chelsea, José Mourinho, ar putea prelua formaţia Paris Saint-Germain din sezonul viitor, scrie publicaţia Daily Express. Potrivit sursei citate, conducătorii grupării pariziene vor să-l aducă pe Mourinho în încercarea de a caştiga Liga Campionilor.  Mourinho are contract cu gruparea londoneză pană în 2019, însă se confruntă cu mai multe probleme în acest început de sezon, el fiind implicat şi într-un incident cu medicul Eva Carneiro.

Avem o campioană europeană la judo

Sportiva Ştefania Dobre a cucerit medalia de aur la categoria 57 de kilograme, la Campionatul European de judo de la Oberwart (Austria). Ştefania Dobre a caştigat grupa D a categoriei 57 de kilograme, după victorii în faţa unor sportive din Belgia şi Polonia, calificandu-se în semifinale. îÎn această fază a trecut de britanica Bekky Livesey, pentru ca în finală, pentru medalia de aur să treacă de iberica Tecla Cadilla Acevedo. La Campionatul European din Oberwart articipă 410 sportivi din 42 de naţiuni.

Programul Cupei Ligii

Meciul Dinamo - CFR Cluj, contand pentru sferturile de finală ale Cupei Ligii Adeplast, a fost programat la data de 14 octombrie, de la ora 21.00, a anunţat Liga Profesionistă de Fotbal.  Tot pe 14 octombrie, dar de la ora 18.15, va avea loc partida Concordia Chiajna - ASA Targu Mureş. Pe 15 octombrie se vor disputa partidele FC Viitorul - Astra Giurgiu (ora 18.15) şi Steaua - ACS Poli Timişoara (ora 21.00). Toate meciurile vor fi transmise de Look TV, Digi Sport şi Dolce Sport. În semifinalele Cupei Ligii Adeplast, caştigătoarea partidei Concordia Chiajna - ASA Targu Mureş va întalni echipa care se va impune în meciul Dinamo - CFR Cluj, iar Steaua sau ACS Poli Timişoara va juca împotriva formaţiei care va caştiga întalnirea FC Viitorul - Astra Giurgiu. Semifinalele se vor juca în sistem tur-retur, la 8-10 martie 2016 şi 5-7 aprilie 2016.

Chinezii l-au învăţat pe Dodel să dea gol

Fotbalistul echipei Tianjin Teda, Cristian Tănase, a înscris două goluri în meciul caştigat, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 4-1, în faţa formaţiei Shanghai Shenxin, în etapa a XXVI-a a campionatului Chinei. Tănase, integralist la gazde, a marcat în minutele 23 şi 29. Celelalte goluri ale învingătorilor au fost înscrise de Wang Qiuming '19 şi Hu Rentian '75. Pentru oaspeţi a marcat Chi Zhongguo, în minutul 7. De la Shanghai Shenxin a fost eliminat Zhang Wentao, în minutul 79.

Lituanienii au jucat finala la baschet

Reprezentativa Lituaniei s-a calificat în finala Campionatului European de baschet, după ce a învins, vineri, în semifinale, la Villeneuve d’Ascq, cu scorul de 67-64 (22-16, 13-17, 13-9, 19-21), selecţionata Serbiei.  Partida urmărită de 20.042 spectatori, a fost una extrem de echilibrată, caştigătoarea fiind decisă în ultimul minut. Cei mai bun marcatori ai învingătorilor au fost Jonas Valanciunas, autorul a 15 puncte, şi Mindaugas Kuzminskas, care a reuşit 13 puncte şi 9 recuperări.  La Eurobasket 2013, Lituania a fost învinsă în finală de Franţa, aşa cum s-a întamplat şi anul trecut, în meciul pentru medalia de bronz la Campionatul Mondial. Medalia de bronz a competiţiei a fost caştigată de Franţa, care a învins în finală cu 81-68 (37-32) echipa Serbiei.

Moartea tragică a unui canotor

Fostul canotor, component al loturilor Romaniei, Iulian Arba, a murit electrocutat, la doar 26 de ani. Iulian Arba (26 de ani) a murit, sambătă, în zona comunei maramureşene Vadu Izei, în timpul unei partide de pescuit, cand s-a electrocutat după ce ar fi atins firele de înaltă tensiune cu undiţa.  "Nici nu ştiu ce să spun. Am fost colegă cu mama lui, Rodica, ataţia ani la lot, e o nenorocire pentru ea şi soţul său. Rodica nici nu era acasă, ci la Piatra Neamţ, la înmormantarea surorii ei, care a fost şi ea canotoare. Suntem cu toţii alături de familie, dar nici nu ştii ce să spui, cum poţi ajuta după asemenea tragedie", a declarat preşedintele FR Canotaj, Elisabeta Lipă. Iulian Arba a făcut canotaj de performanţă pană la 23 de ani, fiind component al loturilor Romaniei, după care s-a retras acasă, în Maramureş, unde împreună cu familia au deschis o afacere. Mama tanărului, Rodica Arba, a fost componentă a lotului olimpic de canotaj al Romaniei, cucerind numeroase medalii, între care şi trei olimpice – două de aur la JO din 1984 şi 1988, respectiv una de argint în 1988.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.