Sport

Cum joacă echipele de juniori în sezonul 2015/2016

Dan Chiriac
17 sep 2015 604 vizualizări
Federaţia Romană de Fotbal a stabilit modul de desfăşurare a întrecerilor de juniori u în Vrancea, campionatele de juniori vor începe la finalul acestei lunii

Campionatul naţional al juniorilor se va desfăşura în acest an pe şase categorii de varstă. Asociaţia Judeţeană de Fotbal aşteaptă înscrierile pentru fiecare categorie de varstă. Astfel, va avea loc campionatul naţional al juniorilor A 1- 19 ani. Vor participa echipele de juniori ale cluburilor afiliate la AJF din fiecare judeţ. În prima fază a competiţiei, cluburile vor participa într-un campionat judeţean (tur-retur) care va stabili echipa câştigătoare. În a doua fază, etapa interjudeţeană –( etapă eliminatorie) a competiţiei se vor califica cluburile câştigătoare ale etapei judeţene care vor disputa două meciuri (unul în organizare proprie, iar cel de-al doilea în deplasare) cu un club dintr-un judeţ învecinat. În a treia fază a competiţiei (turneul regional) se vor califica echipele câştigătoare din etapa interjudeţeană. Aceastea vor fi repartizate pe criteriul georgrafic în patru grupe a câte 4-6 echipe fiecare. Jocurile se vor disputa în sistem campionat numai tur. În a patra fază a competiţiei (turneul final) se vor califica cluburile câştigătoare ale turneelor regionale. Se vor desfăşura semifinalele competiţiei conform tragerii la sorţi. Cluburile câştigătoare din semifinale vor disputa în ziua următoare finala, iar cluburile învinse vor disputa un joc pentru stabilirea locurilor 3-4. La campionatul naţional al juniorilor B 1- 17 ani vor participa echipele de juniori ale cluburilor din Liga a IV-a, Liga a III –a, cluburi de drept privat din fiecare judeţ, afiliate la AJF sau FRF, pe baza de înscriere nominală. Sistemul de desfăşurare: faza pe judeţ; faza pe regiune; faza zonală; faza finală. Jucătorii pană la 15 ani se vor întrece la campionatul naţional al juniorilor C – 15 ani. În etapele judeţene, organizate de AJF-uri , participă echipele de juniori aparţinând cluburilor din primele trei ligi şi cluburile cu activitate exclusivă de juniori (participante în Campionatele Naţionale de Juniori A şi B), cluburile aparţinând MEC şi pe bază de înscriere, alte cluburi şi asociaţii sportive din judeţe, afiliate la FRF sau AJF. Sunt cele trei categorii de varstă unde se joacă pe teren normal.

Fotbal pe teren redus

Echipele de juniori se vor întrecere şi pe teren redus. Astfel, campionatul naţional al juniorilor D – 13 ani se va juca pe teren cu lungimea de 64-68 metri, lăţimea de 54-58 metri şi porţile de 5X2. În etapele judeţene organizate de AJF-uri participă echipele de juniori aparţinând cluburilor din primele 3 ligi şi cluburile cu activitate exclusivă de juniori. Jocurile se vor desfăşura în format 9x 9. Va exista regula de ofsaid adaptată acestei competiţii. În rest se vor respecta regulile fotbalului 11 vs. 11. Lungimea terenului va fi cu cel puţin 10 metri mai mare decât lăţimea terenului de joc. În prima fază a competiţiei, cluburile vor participa într-un campionat judeţean (tur-retur) care va stabili echipa câştigătoare (septembrie 2015 –  mai 2016). Campionatul naţional al juniorilor E – 11 ani se joacă tot pe teren redus. În etapele judeţene organizate de AJF-uri participă echipele de juniori aparţinând cluburilor din primele 3 ligi şi cluburile cu activitate exclusivă de juniori. Jocurile se vor desfăşura în format 8 vs 8, terenul de joc va avea dimensiunile de Lungime 50 – 54 m, lăţime 34 – 38 m, porţile vor avea dimensiunile de 5 x 2 m. Va exista regula de ofsaid adaptată acestei competiţii. În prima fază a competiţiei, cluburile vor participa într-un campionat judeţean (tur-retur) ce va stabili echipa câştigătoare (septembrie 2015 –  mai 2016). Trofeul Gheorghe Ola – 10 ani va fi o competitie de sală la fotbal pe teren redus. Formatul de joc este 6 vs 6 pe teren de dimensiuni 40 x 20 m, porţi de 3 x 2m. Trofeul Gheorghe Ene se va juca la categoria de varstă 9 ani. Formatul de joc este 6 vs 6 pe teren de dimensiuni 40 x 20 m, porţi de 3 x 2m. De asemenea, FRF a iniţiat o competiţie pentru cei mai mici fotbalişti, competiţie regională fără finalitate naţională - Interliga de juniori. Cluburile de juniori din Vrancea sunt aşteptate să se înscrie în campionat. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.