Sport

Un focşănean a ajuns campion al Italiei la king-boxing

Dan Chiriac
15 sep 2015 5363 vizualizări
Plecat de mic din România, Georgian Cîmpeanu a ajuns să aibă la activ 13 titluri de campion al Italiei u nepotul retretatului profesor Aurel Cîmpeanu are rezultate notabile şi la campionatele europene şi mondiale

Tivoli este un oraş italian în care trăieşte o importantă comunitate de români. Dacă de multe ori auzim de faptele rele făcute de români în Italia, Ziarul de Vrancea vă prezintă azi povestea reuşitei unui focşănean, plecat de mult timp din ţară. Georgian Cîmpeanu locuieşte la Tivoli, iar la vârsta sa de doar 20 de ani a reuşit să obţină rezultatele ce au fost apreciate de comunitatea de români din Italia. Are numeroase medalii la king-boxing şi, totodată, urmează cursurile unei facultăţi din L’Aquila. Este nepotul regretatului profesor Aurel Cîmpeanu, unul dintre cei mai mari antrenori de judo pe care i-a avut Focşaniul, şi îi urmează acestuia în artele marţiale, sport pe care îl practică la un club din Italia. Născut în oraşul de pe Milcov, Georgian este al doilea fiu al familiei Cîmpeanu şi nepotul unuia dintre promotorii judo-ului în judeţul Vrancea, Aurel Cîmpeanu.

Şansa unui antrenor bun

Georgian Cîmpeanu are în palmares 13 titluri de campion al Italiei, 20 de cupe mondiale,  2 titluri de vicecampion european şi  2 titluri de campion mondial

Georgian Cîmpeanu a plecat împreună cu familia sa, de mic, în Italia. La numai 5 ani, împreună cu fratele Ionuţ, mama Viorica şi tatăl Mihai, sportivul a ajuns în Italia, în speranţa unei vieţi mai bune. După multe alte episoade sportive ale vieţii de copil, la 6 ani este dus de tatăl său într-o sală de sport, unde a început să practice karate. Aici a avut marea şansă de a cunoaşte un mare antrenor italian, Marco Lanzilao, care i-a îndrumat paşii în arta sportului şi nu numai. Urmând cursurile şcolii elementare şi apoi Liceul Ştiintific, Georgian Cîmpeanu a continuat şi antrenamentele pentru a fi mereu în formă şi pregătit pentru ceea ce avea să urmeze. La 10 ani, acesta a trecut la kick boxing.

Medalie de aur la mondialul de Light Contact

În scurt timp, după mai multe demonstraţii, sportivul ajunge să facă parte din naţionala de karate cadeţi şi juniori, între anii 2008 şi 2011. Cîmpeanu a obţinut în 2010 prima medalie de aur la campionatul Mondial de Light Contact . Succesul a fost repetat trei ani mai târziu. După această mare reusită, drumul era deschis şi Gerogian a obţinut performaneţe după performanţe.

În palmares, acesta are 13 titluri de campion al Italiei, 20 de cupe mondiale,  2 titluri de vicecampion european şi  2 titluri de campion mondial (2010 şi 2013). “Pentru mine kick boxing este mult mai mult decât un sport, este o reuşită datorită căreia am cunoscut emoţiile pe care în alt mod nu cred că le-aş fi cunoscut. Toate aceste succese le datorez în primul rând părinţilor mei, care au renunţat la multe altele şi au făcut totul ca eu să urmez această carieră. Un mare aport la aceste reuşite l-a avut şi antrenorul Lanzilao. Acesta ţmi este ca un părinte”, ne-a spus Georgian Cîmpeanu. În prezent, sportivul urmează cursurile Facultăţii de Ştiinţe Motrice din L’Aquila şi predă copiilor mai mici cursuri de kick-boxing. Seriozitatea şi talentul sunt armele cu care sportivul încearcă să facă din sport o artă, un scop în viaţă, demonstrând că vârsta nu este un impediment, ci o adevărată oportunitate. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Alexandru Neacsu, acum 3127 zile, 5 ore, 53 minute, 50 secunde
Un articol extraordinar care arata clar ce persoane capabile a pierdut sportul romanesc . Nota maxima tuturor ZIARUL de VRANCEA Ziarul care sta de vorba cu LUMEA Speram sa avem vesti despre cati citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.