Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Aur la Mondialele de box

Ziarul de Vrancea
13 sep 2015 1061 vizualizări
Într-o perioadă de secetă profundă, boxul romanesc a obţinut un succes deosebit la Campionatele Mondiale de juniori de la Sankt Petersburg, prin pugilistul hunedorean Cosmin Gîrleanu, pregătit de antrenorul Ilie Captari.

Pe traseu, Gîrleanu i-a învins pe uzbekul Murodjon Kosimov (decizie, 2-1), indianul Barun Singh Shagolshem (3-0) în optimi, pe ucraineanul Maksim Galinicev (3-0, în sferturi) pe kazahul Aibek Dosanov (2-1, în semifinale), iar în finală, Cosmin l-a învins cu 3-0 pe americanul Jesse Rodriguez.  O medalie de bronz a obţinut pugilistul Alberto Biro, la categoria 75 kg: el l-a învins pe kîrgîzul Alişer Ciatkalbekov (3-0), pe croatul Matej Uremovic (2-1) şi pe indianul Sandeep Ghanghas (3-0) pentru a-şi asigura medalia de bronz. În semifinale, Biro a fost învins (decizie, 0-3) de rusul Magomedbek Mahmudov.

Cahill: “Bye-bye, Simona!”

Antrenorul Darren Cahill a declarat că a trăit şase săptămani minunate alături de Simona Halep şi i-a transmis sportivei romane că se vor vedea la Turneul Campioanelor de la Singapore.  "Şase săptămani minunate. Mulţumesc că l-ai suportat pe acest australian bătran. A fost extraordinar să lucrez cu tine. Ne vedem în Singapore, Simo", a scris Cahill pe Twitter.  Halep va participa la Turneul Campioanelor din Singapore, în perioada 25 octombrie - 1 noiembrie.

Băimărencele s-au calificat în Liga Campionilor

Vicecampioana Romaniei la handbal feminin HCM Baia Mare s-a calificat, în grupa A a Ligii Campionilor, după ce a învins, în finala turneului preliminar de pe teren propriu, formaţia daneză Team Esbjerg, cu scorul de 32-21 (15-9). Principalele marcatoare ale echipei băimărene au fost Valentina Ardean - 9 goluri, Melinda Geiger 5, Lois Abbingh - 5. Tot ieri, în finala mică a turneului, BNTU Minsk - Ankara BSK 31-27.  Sambătă, în primul meci al turneului, Team Esbjerg a învins formaţia turcă Ankara BSK, cu scorul de 32-28 (16-12), iar în cel de-a doilea, vicecampioana Romaniei HCM Baia Mare a trecut de formaţia belarusă BNTU Minsk, cu 31-21 (15-8). În continuare, HCM Baia Mare va juca în grupa A, cu Larvik HK (Norvegia), Krim (Slovenia) şi Rostov-Don (Rusia), iar celelalte trei echipe participante la turneul de la Baia Mare vor evolua în Cupa Cupelor. 

S-a întors Cătălina Ponor

Cătălina Ponor, multipla campioană la gimnastică, a revenit în concurs, sambătă, cu ocazia bilateralului amical Romania-Franţa, de la Izvorani, ea concurand la trei aparate, după trei ani de pauză.  Cătălina Ponor, care a decis să se retragă din marea performanţă în urmă cu trei ani, iar în 2015 a anunţat că-şi doreşte revenirea în gimnastică, a concurat, sambătă, în cadrul bilateralului amical Romania-Franţa, caştigat de echipa ţării noastre.  Ponor a primit următoarele note: 14,900 la barnă, 14,850 la sărituri şi 13,950 la sol.  Pentru echipa Romaniei, la evoluţiile căreia au asistat şi antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang, au mai concurat Larisa Iordache, Anamaria Ocolişan, Diana Bulimar, Laura Jurca şi Silvia Zarzu.  Romania a încheiat cu un total de 227.050 puncte, în timp ce Franţa a avut 223.450 puncte. De asemenea, la individual-compus, Larisa Iordache a fost pe prima poziţie, cu 58,150 puncte.

“Sarazinii” au caştigat Cupa Regelui

Echipa Timişoara Saracens a caştigat, sambătă seară, Cupa Regelui la rugby, învingand în finală, pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf, formaţia CSM Ştiinţa Baia Mare, scor 24-22 (13-12). Acesta este cel de-a cincilea trofeu pe care bănăţenii l-au cucerit în faţa "zimbrilor", după cele patru finale caştigate, două în Cupa Romaniei în 2011 şi 2014 şi două în SuperLiga, în 2012 şi 2013. "În seara aceasta am făcut istorie. Ducem Cupa Regelui la Timişoara. Ca un rezultat al muncii noastre din ultimele trei luni. Bucurie mare pentru noi şi suporteri. Cred că Timişoara a avut iîn plus dorinţa şi determinarea. Ne-am dorit foarte mult şi am caştigat", a declarat după meci Samuel Maris, pilierul Timişoarei Saracens. În finala mică s-a impus CSM Olimpia, care a învins U Cluj cu 31-13 (10-9).

Record deosebit, Cristiano Ronaldo

Internaţionalul portughez Cristiano Ronaldo a devenit, sambătă, cel mai bun marcator din istoria clubului Real Madrid în campionatul Spaniei, cu 231 de reuşite. Ronaldo a depăşit recordul de 228 de goluri ce îi aparţinea lui Raul.  Formaţia Real Madrid a învins, sambătă, în deplasare, cu scorul de 6-0, echipa Espanyol Barcelona, într-un meci din etapa a treia a campionatului Spaniei, în care Cristiano Ronaldo a marcat de cinci ori.

Mayweather, invincibilul

Americanul Floyd Mayweather, în varstă de 38 de ani, l-a învins, sambătă, la Las Vegas, pe compatriotul său Andre Berto, el încheindu-şi asfel cariera sportivă cu un bilanţ de 49 de victorii şi nicio înfrangere. Mayweather, campion mondial WBA şi WBC, a egalat recordul lui Rocky Marciano, care s-a impus în toate meciurile jucate în perioada 1947-1955 (49). "Berto a fost un adversar dificil. Dar ce pot să spun? Am fost mai bun", a declarat Mayweather după meci, potrivit sbnation.com. Floyd Mayweather a menţionat că este hotărat să nu mai boxeze: "Trebuie să ştii cand să te opreşti. Cred că acum este pentru mine momentul să mă opresc. Am aproape 40 de ani. Sunt în acest sport de 19 ani. Am doborat toate recordurile. Nu mai am nimic de demonstrat". Mayweather a menţionat că a caştigat de-a lungul carierei 700 de milioane de dolari şi a făcut investiţii foarte bune, astfel că este pregătit pentru retragere.

Eşec pentru Andone şi Deac

Formaţia FK Aktobe, antrenată de Ioan Andone şi la care evoluează Ciprian Deac, a fost învinsă, sambătă, în deplasare, cu scorul de 0-1 de echipa Irtîş Pavlodar, într-un meci din etapa a treia a play-off-ul campionatului din Kazahstan. Golul a fost marcat de Kazbek Gheterijev, în minutul 84. Ciprian Deac a jucat pană în minutul 80. În etapa următoare, Aktobe va întalni, la 20 septembrie, pe teren propriu, echipa Atîrau.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.