Sport

Cupa Regiunilor, la o nouă ediţie

Dan Chiriac
10 sep 2015 798 vizualizări
Au drept de joc jucători cu vârsta peste 20 de ani care nu au jucat în primele două eşaloane ale fotbalului românesc u înscrierile se fac până pe 30 septembrie

UEFA organizează la fiecare doi ani Cupa Regiunilor, competiţie rezervată jucătorilor amatori. Întrecerea are două faze, una naţională şi una internaţională. AJF Vrancea a participat în 2013 cu o selecţionată în această competiţie. Echipa din Vrancea a ajuns până în semifinalele întrecerii. Vrâncenii au jucat într-o grupă cu Prahova şi Tulcea şi s-au calificat după ce au obţinut 5 puncte. Vrancea a pierdut cu 0-1 meciul cu Prahova, de la Focşani, dar a terminat la egalitate, 0-0, partida de la Boldeşti. În dubla cu Tulcea, vrâncenii au obţinut patru puncte, 1-1, la Tulcea şi 5-1 la Vulturu. Înscrierile în această competiţie se fac până la finalul lunii septembrie. Astfel, începând cu 10.09.2015 şi până la 30.09.2015, fiecare asociaţie judeţeană se poate înscrie în competiţia “CUPA  REGIUNILOR “ faza naţională. Înscrierea se face la departamentul Competiţii al F.R.F. prin completarea unei cereri de înscriere. Sistemul de derulare a competiţiei naţionale se va stabili în 30 septembrie, în funcţie de numărul de asociaţii judeţene care se înscriu.
În principiu se va respecta criteriul geografic pentru stabilirea seriilor, se va juca tur-retur. Dacă vor fi suficiente selecţionate vom avea faza sferturilor, semifinalelor şi finala.

Pot juca doar jucători de peste 20 de ani

Perioada în care se va derula competiţia este octombrie 2015 – mai 2016. La această competiţie participă doar jucători legitimaţi la AJF-uri, în liga a patra. Costurile pentru finala naţională şi pentru participare la faza internaţională vor fi suportate de Federaţia Română de Fotbal. Sistemul de desfăşurare a competiţiei va fi stabilit în funcţie de numărul de echipe înscrise. Regulamentul competiţiei prevede obligaţia ca aceste selecţionate să fie conduse numai de antrenori cu licenţă UEFA B. Lotul echipelor poate cuprinde, conform regulamentului competiţiei, doar jucători cu vârsta de peste 20 de ani, care nu au jucat niciodată la Divizia A sau B. Dacă se va înscrie, selecţionata Vrancea va avea un selecţioner, care va aduna cei mai buni jucători din judeţ care corespund cerinţelor competiţiei. În 2013, echipa vrânceană a avut o evoluţie apreciată şi a fost eliminată în semifinale de selecţionata din Alba, scor 1-3, într-o partidă disputată la Braşov. După acel joc, atacantul vrâncenilor, Dănuţ Lechea, a fost în vizor pentru a participa la turneul final de la Paris. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.