Sport

Rain girl

Ziarul de Vrancea
10 sep 2015 801 vizualizări
După întreruperea determinată de ploaie, Simona Halep a intrat pe teren cu energii proaspete şi a învins-o pe Vika Azarenka, reuşind calificarea în semifinalele US Open * ea a întalnit azi-noapte în semifinale pe Flavia Pennetta, cea care o eliminase cu doi ani în urmă din optimi

Simona Halep a învins, miercuri, în sferturile de finală ale US Open, o adevărată campioană, pe Victoria Azarenka, fostă numărul 1 mondial, cu 17 titluri în palmares, dintre care două de Grand Slam, după un meci în care romanca a etalat un tenis inteligent, foarte bine articulat tactic. Azarenka a fost agresivă de la început, şi-a asumat responsabilitatea de a conduce meciul, ca o mare jucătoare. De partea cealaltă,  Simona Halep s-a apărat mai mult, o postură care îi convine, şi a răspuns cu obişnuita ei risipă de energie, acoperind bine terenul, şi cu lovituri aparent imposibil de executat, eficiente fiind mai ales cele în lung de linie. Primul serviciu a intrat în proporţie de peste 75 la sută, însă al doilea rămane destul de ineficient şi o ajută puţin să caştige puncte. Toate aceste calităţi şi defecte ale jucătoarelor au produs un meci alert, de înaltă ţinută tehnică, cu puncte scurte şi cu game-uri lungi. Azarenka a reuşit break-ul în startul primului set, apoi Halep a caştigat patru jocuri la rand. Jucătoarea din Belarus şi-a fructificat prima dată serviciul la 1-4, dar nu a avut ocazia de a recupera diferenţa de un break, astfel că setul s-a înscris pe tabelă, cu 6-3, în dreptul Simonei Halep, după 42 de minute.  Setul al doilea fost pectaculos. Azarenka a ridicat şi mai mult nivelul de agresivitate, mingile ei nu au mai scăpat atat de des în afara terenului, astfel că s-a distanţat la 3-0, cu break în game-ul al doilea. Cu încrederea ridicată brusc la cote înalte, fosta numărul 1 mondial a risipit repede două game-uri, în care a caştigat un punct din nouă. Deşi nu i-a scăzut nivelul evoluţiei, Halep nu a putut valorifica momentul favorabil, pentru că adversara ei a revenit repede în joc şi a făcut 5-2, după un rebreak la 3-2. Simona Halep nu a cedat şi s-a apropiat la 4-5, dar şi-a pierdut imediat serviciul şi setul, cu 4-6, după alte 48 de minute. În pauza ce a urmat, Azarenka a zăbovit ceva mai mut la vestiare spre nemulţumirea Simonei Halep. Setul a debutat cu un game de peste zece minute, în care Halep a avut trei mingi de break, fără să caştige vreuna.  Jucătoare din Belarus a reuşit break-ul pană la urmă, apoi şi-a pierdut la randul ei serviciul. Halep era la o minge de a egala scorul la 2 în decisiv, cand ploaia a întrerupt meciul. După aproximativ 75 de minute, jucătoarele au revenit pe teren, iar partida a continuat la cote dramatice. Pentru Simona Halep întreruperea a însemnat o metamorfoză a evoluţiei ei. Ea a trecut imediat din defensivă în ofensivă, a lovit cu sete marginile terenului şi a trecut la conducerea ostilităţilor. Ea a egalat la la prima minge, a cedat următorul game, apoi a "sprintat" spre caştigarea meciului, reuşind un break la 3-3. Serviciul a ajutat-o din nou mult, a întors un 0-30 şi ridicat scorul la 5-3. Azarenka nu a mai putut decat să facă 4-5, înainte ca Halep să-şi treacă în palmares prima semifinală la US Open, după 6-4 în decisiv, set care a durat 70 de minute. 
În faza următoare, Simona Halep a întalnit-o astă noapte pe italianca Flavia Pennetta (26 WTA), care a eliminat-o în sferturi pe Petra Kvitova (4 WTA), scor 4-6, 6-4, 6-2, în două ore şi 23 de minute. În varstă de 33 de ani, Pennetta conduce, cu 3-1, în meciurile directe cu Halep. însă succesele italiencei nu sunt mai recente de 2013. Flavia a învins-o pe Simona în optimile US Open din 2013. Ultimul meci s-a disputat în martie, în optimi la Miami şi a fost caştigat de romancă, scor 6-3, 7-5. Pennetta (33 ani) este a doua italiancă din semifinalele US Open, după Roberta Vinci (32 ani), care a înfruntat-o Serena Williams, liderul mondial.   Cel mai bun rezultat al Flaviei în acest an  a fost sferturi de finală la Indian Wells şi Dubai.

Semifinală elveţiană la băieţi

Tenismenii elveţieni Roger Federer (2 ATP) şi Stanislas Wawrinka (5)  se vor înfrunta, astăzi în semifinalele US Open, după ce au caştigat meciurile pe care le-au disputat în sferturile de finală. Federer l-a învins cu scorul de 6-3, 6-3, 6-1, pe Richard Gasquet (Franţa, 12 ATP)  după un meci care a durat o oră şi 27 de minute. La randul său, Wawrinka l-a depăşit, cu scorul de 6-4, 6-4, 6-0, pe Kevin Anderson (Africa de Sud, 14) după o oră şi 47 de minute de joc. Federer conduce cu 14-3 în întalnirile directe cu Wawrinka. În cealaltă semifinală se vor întalni liderul clasamentului ATP, sarbul Novak Djokovici, şi deţinătorul trofeului la US Open şi croatul Marin Cilic 9 ATP, deţinătorul trofeului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.