Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Dulgheru avansează la Biarritz

Ziarul de Vrancea
10 sep 2015 628 vizualizări
Jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru (52 WTA) a acces în optimile turneului ITF de la Biarritz (Franţa), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari. Dulgheru a trecut în runda inaugurală de Stephanie Vogt din Liechtenstein, scor 6-2, 7-5.

În optimi, Alexandra Dulgheru va juca în compania sportivei Marina Zanevska din Ucraina (141). Aceasta a dispus în turul I cu 6-3, 6-3 de sportiva franceză Virginie Razzano (169).

A murit fundaşul Florin Ganea

Fostul fundaş al echipei FCM Bacău, Florin Ganea, 39 de ani, a decedat, miercuri seară, în urma unui infarct suferit în timp ce juca o partidă de minifotbal, la o bază sportivă din oraşul Bacău. Conform publicaţiei locale “Deşteptarea”, Ganea a jucat cateva minute o partidă de minifotbal la baza "Gepex" din Bacău, după care s-a aşezat pe bancă spunand că se simte rău, ulterior pierzandu-şi cunoştinţa. Medicii de pe salvarea chemată la faţa locului au efectuat operaţiuni de resuscitare, care s-au dovedit a fi fără rezultat. Florin Ganea, care conducea şcoala de fotbal Sporting Bacău, a evoluat în peste 200 de meciuri în prima ligă de fotbal a Romaniei. De-a lungul carierei sale a jucat pentru echipele FCM Bacău, Cetatea Targu Neamţ, Laminorul Roman, Unirea Urziceni şi Gloria Bistriţa.

Îl vrei pe Ronaldo, scoate miliardul!

Preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, a declarat, la un post de radio, că îl poate ceda pe atacantul Cristiano Ronaldo echipei Paris Saint-Germain, dacă gruparea finanţată de monarhia din Qatar va achita clauza de reziliere a contractului jucătorului, în valoare de un miliard de euro. "Dacă PSG îl vrea, nu are decat să achite clauza de un miliard de euro şi îl pot lua", a declarat Perez, la Radio Cope. Fotbalistul portughez este sub contract cu Real Madrid pană în 2018, însă regulat apar zvonuri privind posibilitatea de a fi transferat de campioana Franţei. Pană în prezent, nu au existat negocieri concrete pentru transferul triplului caştigător al Balonului de Aur.

Murray se gandeşte la Cupa Davis

Tenismanul britanic Andy Murray, eliminat în optimi la US Open, se consolează prin participarea la Cupa Davis, în care Marea Britanie primeşte replica Australiei într-o semifinală programată la Glasgow. Înaintea meciului cu sud-africanul Kevin Anderson, Murray anticipase că o eventuală eliminare îi va da mai mult timp pentru Cupa Davis: ''Evident dacă ar fi să pierd în acest tur, voi avea mai mult timp să mă pregătesc pentru Cupa Davis, care devine o mare prioritate de acum pană la finele anului. Te gandeşti mereu la asemenea mari evenimente, cum este Cupa Davis''. Semifinala Marea Britanie - Australia este programată la Glasgow între 18 şi 20 septembrie. Marea Britanie va putea conta pe fraţii Andy şi Jamie Murray. Al doilea jucător la simplu va fi Kyle Edmund, care îl înlocuieşte pe James Ward, titular în iulie împotriva Franţei, în timp ce Dominic Inglot va fi al patrulea jucător.  Cealaltă semifinală a Cupei Davis va opune echipele Belgiei şi Argentinei, la Bruxelles.

Două medalii la box juniori

Pugiliştii romani Cosmin Gîrleanu (cat. 44-46 kg) şi Alberto Biro (75 kg) şi-au asigurat medalii, miercuri, la Campionatele Mondiale de box pentru juniori de la Sankt Petersburg (Rusia), după ce s-au calificat în semifinale.  Gîrleanu a caştigat la punct în sferturi în faţa ucraineanului Maksim Galinicev, decizie în unanimitate (3-0), şi va boxa în semifinale cu kazahul Kaibek Dosanov, victorios în faţa thailandezului Thitisan Panmod.  La randul său, Biro s-a impus în faţa indianului Sandeep Ghanghas, victorie la puncte în unanimitate (3-0), iar următorul adversar va fi rusul Magomedbek Mahmudov, care a trecut de cubanezul  Cristhian Pinder. Ambele semifinale vor avea loc vineri.


Adrian Szabo preia din nou FC Braşov

Tehnicianul Adrian Szabo a semnat, joi, un contract valabil pentru următoarele două sezoane cu gruparea de Liga a II-a FC Braşov, antrenorul considerand că este realizabil obiectivul de revenire în prima divizie, informează pagina de facebook a clubului ardelean. "Consider că sunt dator acestui club, dat fiind ce s-a întamplat în sezonul trecut. Cred, împreună cu jucătorii, că promovarea este un obiectiv realizabil şi cu toţii ne dorim să revenim în Liga I. Îmi doresc să obţinem o victorie concludentă la Reşiţa, după un joc bun, deoarece astfel, în perioada următoare, lucrurile vor fi mai uşor de reglat. Nu mă tem!", a declarat Adrian Szabo.  Tehnicianul Adrian Szabo îl înlocuieşte la carma echipei braşovene pe Cosmin Bodea, care a demisionat. Szabo se află la cel de-al cincilea mandat ca antrenor la FC Braşov.

Blake, confundat cu un hoţ de mobile

Poliţia din New York l-a reţinut din greşelă pe tenismanul James Blake, confundandu-l cu un hoţ, în momentul în care fostul ocupant al locului 4 mondial aştepta o maşină care să-l transporte la US Open, pentru a participa la o emisiune TV. Blake, în varstă de 35 de ani, a povestit publicaţiei New York Daily News că a fost culcat la pămant şi imobilizat circa 15 minute de cinci poliţişti îmbrăcaţi în civil. El a spus că a suferit o tăietură la braţ şi vanătăi pe picioare, precizand că poliţiştii nu i s-au adresat înainte de a-l pune la pămant. Poliţia a precizat, într-un comunicat, că agenţii au crezut că Blake este suspect într-un caz de furt, iar în momentul în care s-a stabilit că fostul tenismen nu este persoana căutată, el a fost eliberat. Informaţia a fost furnizată de un "martor cooperant", care l-ar fi identificat pe Blake ca făcand parte dintr-o bandă care se ocupă cu comercializarea de telefoane mobile dobandite fraudulos.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.