Sport

Să nu îndrăzniţi să pierdeţi!

Ziarul de Vrancea
6 sep 2015 1036 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:45, pe Arena Naţională se dispută întalnirea Romania - Grecia din preliminariile Campionatului European de fotbal 2016, grupa F * meciul care poate apropia echipa tricoloră de turneul final poate fi urmărit pe TVR 1

Naţionala Greciei a fost învinsă, vineri, pe teren propriu pană şi de reprezentativa Finlandei şi mulţi suporteri tricolori se întreabă din ce în ce mai pregnant dacă grecii aceştia se vor reabilita în faţa înfierbantaţilor lor suporteri taman în partida care se dispută în această seară pe Arena Naţională. Partida tur, disputată în toamnă la Atena, s-a încheiat printr-o victorie la limită a tricolorilor printr-un gol marcat de Marica şi atunci s-a considerat că l-am prins pe Dumnezeu de un picior Mai ales că echipa elenă a spus “stop” speranţelor noastre de calificare la Cupa Mondială din Brazilia, după 1-3 la Atena şi 1-1 la Bucureşti. Însă în această campanie ceea ce au făcut tricolorii în “epopeea” de la Atena, au reuşit-o şi pescarii din Insulele Feroe şi entuziasmul s-a mai domolit. Acum situaţia este cu totul alta: grecii au strans în şase meciuri doar două puncte cu care au pierdut şi speranţa teoretică de a se califica cu un baraj de pe locul III.În acelaşi timp, ai noştri tricolori pot spera la o calificare lejeră în cazul unei victorii cat se poate de logice la Atena. Dar întrebarea care se pune e următoarea: cat de mult se vor afunda în ruşine palicarii ăştia din Elada? Iar dacă odată şi odată vor sparge ghinionul, nu se va întampla chiar la Bucureşti, în meciul cu Romania? Noi sperăm că nu se va  realiza o asemena minunăţie, chiar dacă naţionala Romaniei a arătat a chior în ţara orbilor la Budapesta. Numai că orbii aceştia de unguri pot lua faţa Romaniei în cazul unei egalităţi fiindcă rezultatele directe îi favorizează” 1-1 la Bucureşti, 0-0 la Budapesta. O victorie romanească în faţa Greciei şi, eventual, un eşec maghiar la Belfast, ar alunga un asemenea coşmar din imaginaţia tricolorilor.
"Întalnim cel mai valoros adversar din grupă, în ciuda poziţiei din clasament şi a comentariilor care au apărut în ultima perioadă. Pledează pentru afirmaţia mea valoarea individuală a jucătorilor greci, sumele cu care au fost transferaţi şi bineînţeles cluburile pentru care evoluează. Grecii au 20 de jucători la cluburi din străinătate, iar 15 dintre ei vin la Bucureşti. Grecia a fost prezentă la Cupa Mondială, în timp ce noi şi celelalte echipe din grupă nu am fost. Trebuie să ne concentrăm, să fim atenţi şi nu avem voie să facem greşeli în meciul de maine. Nu ne permitem să facem cadouri adversarului", a spus selecţionerul naţionalei, Anghel Iordănescu.  Întrebat dacă s-ar mulţumi şi cu un rezultat de egalitate, selecţionerul a răspuns: "Noi ne propunem cu totul şi cu totul altceva".
Printre problemele cu care se confruntă selecţionerul se numără doi jucători, Hoban şi Budescu. Închizătorul se resimte după un fault dur comis de Szallay la Budapesta, iar soluţia preconizată de general ar fi retragerea lui Sînmărtean la munca de jos şi avansarea lui Budescu în centrul liniei mediane. Însă Budescu se plange de dureri la muşchii inghinali şi este incert.
În privinţa formaţiei elene, problemele antrenorului Kostas Tsanas se numeau, Ninis şi Torosidis. Primul nu a putut fi recuperat, al doilea este în lotul reţinut şi ar putea fi folosit în meciul de astăzi. Într-o conferinţă de presă, Tsanas s-a arătat măgulit de aprecierile lui Iordănescu privitoare la echipa Greciei: “E părerea personală a dansului, punctajul din păcate nu arată acest lucru. Dacă dansul crede asta despre noi atunci suntem obligaţi să demonstrăm. Şi noi suntem dezamăgiţi de rezultatele echipei, iar părerea suporterilor nu diferă de cea a noastră". Însă selecţionerul crede că echipa Greciei are nevoie să se regăsească” "Ne dorim să luăm puncte din acest meci. Trebuie să ne prezentăm la nivelul numelui echipei naţionale a Greciei. Avem un respect deosebit faţă de adversarul nostru. Romania are mult mai multe plusuri decat minusuri ca echipă şi este mult mai puternică pe teren propriu", a spus Tsanas.
 Astăzi, de la aceeaşi oră 21:45 se mai dispută partidele Irlanda de Nord – Ungaria şi Finlanda – Insulele Feroe.
Formaţiile probabile
Romania: Tătăruşanu – Papp, Chiricheş, Grigore, Raţ – Pintilii, Sînmărtean – Popa, Budescu, Torje – Keşeru.
Grecia: Karnezis – Vyntra, Papastathopoulos, Papadopoulos, Cholevas – Samaris, Tziolis – Aravidis, Fortounis, Koné – Mitroglou.
Arbitru: Aleksei Kulbakov (Belarus).

Clasamentul grupei F
1. Irlanda N.    7    5    1    1     11-5    16
2.Romania    7    4    3    0     7-1    15
3. Ungaria    7    3    3    1     5-3    12
4. Finlanda    7    2    1    4     6-8    7
5. Faroe    7    2    0    5     5-11    6
6. Grecia    7    0    2    5     2-8    2


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.