Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Brych conduce meciul Ungaria - Romania

Ziarul de Vrancea
1 sep 2015 615 vizualizări
Meciul de fotbal dintre Ungaria şi Romania din grupa F a preliminariilor campionatului European din 2016 va fi condus de o brigadă germană, condusă de Felix Brych, ajutat la margini de asistenţii Mark Borsch şi Stefan Lup.

Brych a mai condus meciul Steaua - Ludogoreţ, scor 1-0, din prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor, sezonul 2014/2015. În varstă de 40 de ani, de profesie avocat, Felix Brych a mai arbitrat Oţelul Galaţi - Manchester United, scor 0-2, în faza grupelor Ligii Campionilor, sezonul 2011/2012, partida Luxemburg - Romania, scor 0-2, din preliminariile Euro 2008 şi finala Ligii Europa, din 14 mai 2014, dintre FC Sevilla şi Benfica Lisabona, scor 0-0, 4-2, la penaltiuri.

Foste glorii, la Budapesta

Componenţi ai lotului şi stafului echipei naţionale a Romaniei care a reuşit calificarea la turneul final al Campionatului European din 1984 vor susţine prima reprezentativă la Budapesta, la meciul cu Ungaria, din preliminariile Euro-2016. Majoritatea invitaţilor vor ajunge la Budapesta cu charterul naţionalei, care decolează miercuri. Potrivit frf.ro, au confirmat prezenţa Ionel Augustin, Rodion Cămătaru, Helmut Duckadam, Romulus Gabor, Ion Geolgău, Alexandru Nicolae, Ioan Petcu, Nicolae Ungureanu, Ion Zare, Gino Iorgulescu, Dumitru Moraru, Mircea Rădulescu, Liviu Buluş, Nicolae Andreescu, Grigore Sichitiu.
Din delegaţia Romaniei va face parte și președintele Federației Romane de Fotbal de la acea vreme, Mircea Pascu.

Roman s-a transferat în Olanda

Pandurii Targu Jiu a ajuns la un acord pentru transferul atacantului Mihai Roman la gruparea olandeză NEC Nijmegen, a declarat, ieri, MEDIAFAX, preşedintele clubului gorjean, Narcis Răducan. "Am luat act de dorinţa enormă a lui Mihai de a juca într-un campionat mai atractiv fotbalistic. Bineînţeles, nici suma obţinută în urma transferului nu este de neglijat. Mai ales că vom deţine şi 15 la sută dintr-un viitor transfer, ceea ce va dubla suma. În cateva zile vom aloca o parte din aceşti bani pentru a aduce un atacant de acelaşi nivel", a afirmat Răducan pentru MEDIAFAX. În varstă de 23 de ani, Mihai Roman a mai evoluat la Universitatea Craiova, Petrolul Ploieşti, Universitatea Cluj, CS Turnu Severin şi Săgeata Năvodari. în pauza competiţională din această vară, Mihai Roman a fost dorit şi de conducerea FC Steaua. Surse din cadrul clubului Pandurii Targu Jiu au declarat că NEC Neimegen va achita 350.000 de euro în schimbul lui Mihai Roman şi 15 la sută dintr-un transfer ulterior.

Doi absenţi în lotul Greciei

Jucătorii Sotiris Ninis (Panathinaikos Atena) şi Vasilis Torosidis (AS Roma) nu vor juca în partida pe care echipa naţională a Greciei o va disputa, luni, 7 septembrie, pe Arena Naţională, cu reprezentativa Romaniei. Mijlocaşul Sotiris Ninis s-a accidentat în meciul de campionat cu AEL Kalloni şi a fost înlocuit de selecţionerul Kostas Tsanas cu Taxiarchis Fountas de la Asteras Tripolis. Fundaşul Vasilis Torosidis, care era suspendat pentru întalnirea cu Finlanda de vineri, a suferit o întindere musculară şi va rata şi meciul cu Romania.
De trei ori, Christian
Formaţia CFR Cluj a învins, luni seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-1), echipa FC Botoşani, în ultimul meci al etapei a IX-a a Ligii I. Toate golurile echipei gazdă au fost marcate de Christian Lopez (’15, ’21, ’58), botoşenenii reuşind să înscrie în min. 30 printr-un penalty transformat de Vaşvari. Din min. 75, oaspeţii au jucat cu un om în minus, prin eliminarea lui Cucu. În urma acestui rezultat, ardelenii ocupă locul VIII cu nouă puncte, în timp ce FC Botoşani se află pe locul XII, cu un total de 6 puncte.

Brigadă romanească la Glasgow

Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce la centru partida dintre echipele naţionale ale Georgiei şi Scoţiei, din grupa D a Campionatului European din 2016, a anunţat, ieri, site-ul oficial al UEFA. Haţegan va fi ajutat de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, de arbitrii adiţionali Alexandru Tudor şi Sebastian Colţescu, în timp ce Radu Ghinguleac va fi rezervă. Partida Georgia - Scoţia, din grupa D a preliminariilor Campionatului European din 2016, se va disputa vineri, de la ora 19.00.

Mogoş a plecat de la blatişti

Fundaşul dreapta Vasile Mogoş şi-a reziliat contractul cu echipa Teramo, care a fost retrogradată în liga a patra italiană după ce a trucat un meci din sezonul precedent, a anunţat, ieri, site-ul tuttomercatoweb.com. Conform presei italiene, Mogoş, în varstă de 22 de ani, este dorit de formaţiile Crotone (Serie B), Reggiana, US Lecce şi Spal, toate din liga a treia. Federaţia Italiană de Fotbal a decis, la mijlocul lunii august, ca formaţiile Teramo şi Savona, care au evoluat în sezonul trecut în liga a treia, să fie retrogradate în cea de-a patra divizie, după ce au trucat meciul direct. în urma victorie de la Savona, echipa Teramo a obţinut promovarea în Serie B.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.