Sport

Unde vor juca echipele de rugby din Focşani în noul campionat?

Dan Chiriac
1 sep 2015 519 vizualizări
Programul noului sezon va fi stabilit marţi 8 septembrie, la sediul Federaţiei Române de Rugby

Rugbiştii de la Liceul cu Program Sportiv se află în pregătiri pentru noul sezon competiţional. Federaţia Română de Rugby a modificat în acest sezon modul de desfăşurare a Superligii de juniori. Astfel, aceasta nu va mai fi destinată jucătorilor sub 19 ani, categoria de vârstă aleasă fiind de sub 20 de ani. În aceste condiţii, LPS Focşani nu s-a mai înscris în campionat. Focşănenii vor juca, totuşi, la categoria sub 19 ani, dar în întrecerea destinată rugbyului în şapte. Tot la rugby în şapte, echipa focşăneană va evolua şi la U 17. Cât priveşte echipele de rugby în 15, LPS Focşani va evolua în noua ediţie de campionat la categoriile sub 16 ani respectiv sub 18 ani. Sistemul de desfăşurare a noului campionat va fi stabilit săptămâna viitoare. Astfel, marţi, 8 septembrie, la sediul Federaţiei Române de Rugby va avea loc şedinţa tehnică pentru stabilirea programului noului campionat. Reprezentanţii echipelor participante vor discuta despre problemele existente în acest moment în sportul cu balonul oval şi vor încerca să găsească cele mai bune soluţii pentru desfăşurarea noului campionat. LPS Focşani va încerca să repete succesele din ultimii ani, când au obţinut medalii naţionale la aproape toate categoriile de vârstă, atât la rugby în 15 cât şi la rugby în şapte. Conducerea Liceului cu Program Sportiv Focşani şi secţia de rugby au reuşit în această vară să organizeze cantonamente pentru rugbiştii focşăneni. Astfel, juniorii mari au efectuat pregătirea centralizată la Năvodari, timp de o săptămână. În aceste zile, rugbiştii U 16 pregătesc noul campionat la munte, în judeţul Harghita. Antrenorul Romică Păun face antrenamente zilnice cu jucătorii, într-o locaţie cunoscută de sportivi, la Gheorghieni. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.