Sport

"Putem avea atletism curat"

Ziarul de Vrancea
31 aug 2015 481 vizualizări
Susţine noul preşedinte al IAAF, Sebastian Coe, încantat de succesul Mondialelor de la Beijing

În prima sa conferinţă de presă ca preşedinte în funcţie al Federaţiei internaţionale de atletism (IAAF), Sebastian Coe a ţinut să aprecieze drept "excepţionale" Campionatele Mondiale încheiate duminică la Beijing, precum şi să apere forul pe care îl conduce de acuzaţiile de dopaj, considerand că atletismul este "în mod evident un sport curat". 
Alături de Coe şi de organizatorii chinezi, Lamine Diack, de acum ex-preşedinte al IAAF, a lăudat, la randul lui, această a 15-a ediţie a Mondialelor: "Am avut Campionate mondiale de mare succes, cu 1 record mondial şi 11 recorduri ale competiţiei, mulţumesc organizatorilor, care ne-au asigurat în «Cuibul de pasăre»  performanţe uimitoare". Sebastian Coe a vorbit, în special, despre viitor: "Este obligatoriu să implicăm din ce mai mulţi oameni tineri în atletism, este din ce în ce mai greu, pentru că mulţi copii şi adolescenţi sunt captivaţi acum de ecranele calculatoarelor şi ale telefoanelor inteligente. Deşi şi în aceste lucruri este o parte bună, la actuala ediţie înregistrandu-se cele mai mari cifre între utilizatorii de net care au urmărit vreodată astfel o întrecere atletică", susţine Coe, care mai precizează că site-ul IAAF a fost accesat în peste 237 de ţări şi regiuni, traficul telefoanelor mobile a fost depăşit cu 224 la sută, iar traficul pe tablete a fost cu 45 la sută mai mare faţă de Mondialele din 2013. “De asemenea, site-ul Beijing 2015 a atras peste 2 milioane de utilizatori unici, cu 30 la sută mai mult decat în 2013. în fine, cel mai urmărit a fost Usain Bolt în cursa de 100 m, care a fost văzută pe net de 3,3 milioane de oameni. Este un semn foarte bun", a precizat Lord Sebastian.
Multe dintre întrebările ziariştilor adresate noului preşedinte al IAAF au vizat, însă, lupta antidoping. "Putem avea un atletism curat? Eu sper că da. Vom continua să facem ceea ce trebuie făcut în această bătălie, m-am gandit la măsuri concrete, pentru că vorbele nu sunt de-ajuns. Va fi nevoie de măsuri practice, pe care le vom prezenta în perioada imediat următoare". (AGERPRES)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.