Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Canotori romani la mondiale

Ziarul de Vrancea
31 aug 2015 543 vizualizări
Sportivii romani au debutat, duminică, în calificări la Campionatele Mondiale de canotaj de pe lacul Aiguebelette (Franţa) Echipajul feminin de dublu vasle categorie uşoară (Ionela Lehaci şi Gianina Beleagă) s-a clasat pe locul al treilea în seria a patra (7:05.28) şi va evolua în sferturile de finală.

La dublu rame fără carmaci feminin, Cristina Grigoraş şi Laura Oprea au terminat pe locul secund în prima serie (7:09.21) şi va evolua în recalificări, ratand semifinala pentru şase sutimi. La simplu masculin, Ioan Prundeanu a fost al patrulea (din cinci sportivi) în seria a şasea (7:20.34) şi va evolua în recalificări.
Cristi Ilie Pîrghie şi George Palamariu, la dublu rame fără carmaci masculin, au terminat pe locul secund în seria a treia (6:40.21), urmand să concureze în sferturi.  La patru rame fără carmaci masculin, Vlad Aicoboae, Adrian Dămii, Marius Cozmiuc şi Toader Andrei Gontaru s-au clasat pe locul trei în prima serie (5:55.65) şi vor lua startul în recalificări.

Iancu, împrumutat în Turcia

Clubul turc de ligă secundă Karabukspor a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile atacantului Gabriel Iancu pentru un an, romanul urmand să joace în Turcia sub formă de împrumut de la Steaua. La Karabukspor, Iancu va fi coleg cu Marius Alexe şi Ionuţ Neagu. Echipa celor trei romani se află, după trei etape, pe poziţia a 3-a în clasamentul eşalonului secund din Turcia, cu şase puncte, după formaţia lui Victoraş Astafei, Adana Demirspor, şi 1461 Trabzon, care au cate şapte puncte.

Meci amanat petru suporterii naţionaleiPartida dintre FC Farul Constanţa şi Rapid Bucureşti, din liga secundă, a fost amanată de către Federaţia Romană de Fotbal din cauza faptului că suporterii celor două formaţii vor face deplasarea la Budapesta, la jocul dintre echipele Ungariei şi Romaniei, din preliminariile EURO 2016. ''Federaţia Romană de Fotbal îşi doreşte să creeze cele mai bune condiţii pentru suporteri, astfel că fanii celor două echipe din Liga 2, FC Farul Constanţa şi Fotbal Club Rapid, care au anunţat că vor face deplasarea la Budapesta, la meciul Ungaria - Romania, vor putea asista şi la confruntarea cluburilor favorite din campionat'', se arată în comunicatul FRF. Programat iniţial sambătă 5 septembrie, de la ora 11,00, la fel ca toate celelalte jocuri din runda secundă a Ligii a 2-a, meciul Farul - Rapid a fost reprogramat, ca urmare a unei decizii a FRF, după consultarea celor două cluburi, pe data de 6 septembrie, la ora 19,00.

Torje, pasatorul

Mijlocaşul Ganriel Torje a dat o pasă de gol în partida pe care echipa sa, Osmanlîspor, a terminat-o la egalitate, duminică, în deplasare, scor 1-1 (0-0), cu formaţia Sivasspor, în etapa a III-a a campionatului turc.. Torje, care a jucat tot meciul, a pasat decisiv la golul reuşit de Ndiayé, în minutul 76. Atacantul Raul Rusescu a fost rezervă la Osmanlîspor. Gazdele au reuşit egalarea prin Boyé, în minutul 90^5. În urma acestei remize, Osmanlîspor a urcat pe locul nouă în clasament, cu cinci puncte.

Scuzele lui Ştefan Radu

Fundaşul echipei Lazio Roma, Ştefan Radu, a declarat, duminică seară, după înfrangerea din partida cu Chievo Verona, scor 0-4, că îşi cere scuze suporterilor pentru ultimele prestaţii ale formaţiei. "Nu avem un moral foarte bun după ultimele două înfrangeri. Trebuie să ne îmbunătăţim jocul. Ne cerem scuze fanilor pentru ultimele prestaţii şi sperăm să devenim mai puternici. Puteam înscrie în debutul meciului, iar după primul gol primit nu am avut reacţie. Chievo a profitat de acest lucru şi ne-a lovit din nou. Nu ştiu ce nu merge, dar parcă suntem o altă echipă. Responsabilitatea este a tuturor, nu cred că este doar vina defensivei pentru acest rezultat", a spus fundaşul roman. Ştefan Radu a jucat pe toată durata partidei pe care Lazio Roma a pierdut-o, duminică, în deplasare, cu scorul de 0-4, în faţa formaţiei Chievo Verona, în etapa a II-a a campionatului Italiei.

Dinamo se reface la munte

Echipa FC Dinamo, antrenată de Mircea Rednic, va efectua, de miercuri pană duminică, un stagiu de pregătire la Braşov, informează site-ul oficial al grupării "alb-roşii". Portarul lituanian Vitautas Cerniauskas şi  mijlocaşul Steliano Filip nu vor face parte din grupul ce va face deplasarea la Braşov, doarece sunt convocaţi la loturile naţionale. Majoritatea competiţiilor fotbalistice europene este întreruptă pentru partidele din preliminariile Euro-2016.

Perisic s-a transferat la Inter

Mijlocaşul croat al echipei VfL Wolfsburg, Ivan Perisic, a fost transferat la formaţia Internazionale Milano, a anunţat, duminică, site-ul oficial al grupării germane. Internaţionalul croat în varstă de 26 de ani a efectuat vizita medicală şi a semnat un contract pe cinci sezoane cu Internazionale Milano. Ivan Perisic a mai evoluat în cariera sa la echipele Sochaux, Roeselare, FC Bruges şi Borussia Dortmund.

Victorie norvegiană la Plouay

Rutierul norvegian Alexander Kristoff (Katiuşa) a caştigat duminică, la sprint, Marele Premiu de la Plouay (Franţa), fiind cronometrat pe distanţa de 229,1 km în 5h 31 min 32 sec (medie orară 41,46 km).  Pe locurile următoare au sosit, în acelaşi timp cu învingătorul, italianul Simone Ponzi şi lituanianul Ramunas Navardauskas.  Aflat în calendarul World Tour al UCI de 10 ani, Grand Prix-ul de la Plouay nu se va mai desfăşura în circuit de anul viitor, pentru a creşte interesul acestei curse şi atractivitatea pentru posturile TV.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.