Sport

Bianca Răzor n-a trecut de semifinale

Ziarul de Vrancea
25 aug 2015 664 vizualizări
Vedetele probei feminine de 400 m s-au trezit brusc * noi surprize la Campionatele Mondiale de atletism de la Beijing

Speranţele unei calificări în finala probei de 400 m de la Campionatele Mondiale de atletism de la Beijing pentru tanăra noastră atletă Bianca Răzoi s-au spulberat. Vedetele probei, care s-au menajat în serii şi-au arătat valoarea şi Bianca n-a mai putut să le ţină piept. Campioană europeană în întrecerile de juniori U23, în acest an, Bianca Răzor a avut al doilea timp de reacţie la start (0,167), după mega-vedeta Allyson Felix (0,154) - campioană olimpică la 200 m - dar încă din prima jumătate a cursei s-a văzut că tempoul tricolorei nu este acelaşi cu cel al marilor favorite.Americanca a trimis un semnal puternic tuturor urmăritoarelor la capătul cursei: şi-a îmbunătăţit cel mai bun timp al sezonului, oprind cronometrul la 49,89 s. Shericka Jackson - reprezentanta Jamaicăi învinsă de Bianca în serii - şi-a corectat cea mai bună performanţă a carierei de la 50,31 s la 50,03 s, demonstrand că discuţia îmbufnată cu antrenorul, de la capătul zilei de ieri, a ajutat-o. Toate cele cinci sportive care au terminat cursa înaintea Biancăi s-au autodepăşit: Allyson Felix (locul I) şi Novlene Mills (Jamaica - locul III, calificată “la timp”, 50,47 s) au semnat noi recorduri stagionale, iar Shericka Jackson (Jamaica - locul II), Natalia Pîhîda (Ucraina - locul IV) şi Anyika Onuora (Marea Britanie, locul V) şi-au stabilit noi timpi de referinţă. În clasamentul general al timpilor din semifinale, Răzor a încheiat pe poziţia a 13-a. Finala se arată extrem de interesantă. Maine, englezoaica Christine Ohuruogu va încerca să devină prima triplă campioană a probei de 400 m plat - similar performanţei reuşite luni de regina sprintului, Shelly-Ann Pryce, la 100 m.Allyson Felix, triplă campioană mondială la 200 m, vizează prima coroană mondială şi aşteptările sunt că şi-o va adjudeca.  Shaunae Miller (Bahamas), Christine Day, Stephanie McPherson, Novlene Mills  (Jamaica), Phillys Francis (SUA).
Duelul de la distanţă dintre cei doi corifei ai sprintului, Usain Bolt şi Justin Gatlin a continuat la 200 m, însă în serii, ambii alergători s-au menajat profitand de valoarea mdestă a colegilor de serie. Bolt care, la suta de metri, a stat cuminte în restul sezonului, şi-a caştigat seria cu 20,28 s, iar Gatlin (autor al unui aiuritor timp de 19,51 s în 2015) s-a mulţumit cu 20,19 s. Nu miră, deci pe nimeni că timpul cel mai bun din serii a fost obţinut de turcul de origine azeră Ramil Guliev, care a oprit cronometrul la 20,01 s.
Un kenyan caştigă 400 m garduri
Ieri, la Beijing s-au disputat şi cinci finale, două la probe tehnice şi trei de pistă. La disc, liderul mondial al sezonului, cubaneza Denia Caballero a luat “maul” celorlalte concurente cu o lansare de 69,28 m, încă din prima încercare, iar campioana mondială şi olimpică Sandra Perkovic (Croaţia)  ar fi rămas fără medalie, dacă n-ar fi realizat o aruncare de argint în ultima tentativă cu 67,39 m. Cu un rezultat modest de 62,67 m, germana Nadine Müller s-a clasat pe locul III. La săritura în lungime, chinezii îşi puneau mari speranţe prin trioul Wang Jainan - Gao Xinlong - Li Jinzhe, care promitea să acapareze podiumul, însă cel mai tare s-a dovedit, ca la Olimpiadă, s-a dovedit britanicul Greg Rutherford (8,41 m). Ultimele încercări (8,20 şi 8,24 m) l-au propulsat pe australianul Fabrice Lapierre pe treapta a doua, în timp ce Wang a rămas pe locul III cu 8,18 m. 
Cu o mare supriză s-a încheiat finala probei de 400 m garduri, încheiată în premieră cu victoria unui alergător kenyan, Nicholas Bett şi nu oricum, ci cu o performanţă de record stagional mondial, 47,79 s. Rusul Denis Kudriavţev a încheiat al doilea cu 48,05 s, în timp ce Jeffrey Gibson (Bahamas) a luat bronzul cu 48,17 s. Americanii au ratat podiumul: peste dublul campion mondial Kerron
Clement au trecut anii, iar Michael Tinsley s-a împiedicat pe linia dreaptă şi a încheiat ultimul. Proaspăta recordmană mondială, Genzebe Dibaba (sora mai mică a legendarei Tirunesh) a caştigat cursa de 1.500 m, în 4:08, 09, în faţa kenyencei Faih Kipyegon şi a olandezei (tot de origine etiopiană) Sifan Hassan. În fine, revenit după o accidentare, campionul olimpic din Kenya, David Rudisha, şi-a arătat clasa în finala de 800 m, caştigand cu 1:45,84 în faţa a doi alergători europeni, polonezul Adam Kszczot şi bosniacul Amel Tuka, autorul celui mai bun timp al anului.
Astăzi, veteranul echipei Romaniei, Marian Oprea, va încerca începand cu ora 5:00 să se califice în finala la triplusalt. Finalele zilei sunt: prăjină feminin (14:00), suliţă masculin (14:05), 400 m garduri (15:10), 3000 m obstacole feminin (16:00) şi 400 m masculin (16:25).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.