Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Andreea Chiţu, argint la Mondiale

Ziarul de Vrancea
25 aug 2015 616 vizualizări
Andreea Chiţu a caştigat medalia de argint la categoria 52 de kilograme de la Campionatele Mondiale de judo de la Astana (Kazahstan), după ce a fost învinsă, în finală, de japoneza Misato Nakamura.

Anterior, Andreea Chiţu a trecut de Hela Ayari (Tunisia) în turul doi, de Distria Krasniqi (Kosovo) în optimile de finală, de Odette Giuffrida (Italia) în sferturile de finală şi de Gulbadam Babamuratova (Turkmenistan) în semifinale. Andreea Chiţu, în varstă de 27 de ani, a mai caştigat medalia de argint la CM-2014, de la Celiabinsk, şi medalia de bronz la CM-2011, de la Paris. Medaliile de bronz la ediţia din acest an au fost caştigate de Erika Miranda (Brazilia) şi Daria Skripnik (Belarus). Tot la categoria 52 de kilograme, Larisa Florian a fost învinsă, în turul doi, de Lenaria Mingazova (Kazahstan), după ce a trecut, în runda inaugurală, de Nguyen Thi Quynh (Vietnam).

“Stejarii” pentru Cupa Mondială

Selecţionerul Romaniei, Lynn Howells, a anunţat, ierii, lotul de 31 de jucători pentru Cupa Mondială de rugby din Anglia, competiţie la care "stejarii" vor evolua în grupa D, cu Franţa, Irlanda, Canada şi Italia. Astfel, pentru pachetul de înaintare au fost aleşi Paulică Ion, Mihaiţă Lazăr, Andrei Ursache, Alexandru Ţăruş, Horaţiu Pungea, Andrei Rădoi, Otar Turaşvili, Eugen Căpăţană, Valentin Popîrlan, Johannes Van Heerden, Marius Antonescu, Valentin Ursache, Mihai Macovei, Viorel Lucaci, Stelian Burcea, Ovidiu Toniţa şi Daniel Carpo. În linia de treisferturi au fost nominalizaţi Florin Surugiu, Valentin Calafeteanu, Tudorel Bratu, Dănuţ Dumbravă, Michael Wiringi, Paula Kinikilau, Florin Vlaicu, Csaba Gal, Adrian Apostol, Ionuţ Botezatu, Florin Ioniţă, Mădălin Lemnaru, Cătălin Fercu şi Sabin Strătilă. Din aceşti 31 de jucători vor fi aleşi şi cei pentru meciul-test cu Tonga, din 5 septembrie, de la ora 21.00, care va avea loc pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf. La Cupa Mondială, Romania va întalni Franţa în 23 septembrie, Irlanda în 27 septembrie, Canada la 6 octombrie şi Italia în 11 octombrie.

Ai noştri de la osmanlîi

Mijlocaşul Gabriel Toje a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Osmanlîspor, a caştigat-o, luni, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-1), în faţa formaţiei Galatasaray Istanbul, în etapa a II-a a campionatului turc. Torje, care a jucat pană în minutul 79 cand a fost înlocuit cu japonezul Takayuki Seto (fost la Astra Giurgiu), a marcat golul victoriei în minutul 50. Atacantul Raul Rusescu a intrat pe teren în minutul 61 la Osmanlispor, iar fundaşul polonez Lukasz Szukala (fost la Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Petrolul Ploieşti şi Steaua Bucureşti) a fost rezervă. Primul gol al învingătorilor a fost înscris de Deliktas, în minutul 30, în timp ce pentru gazde a marcat Selçuk Inan, în minutul 41. În urma acestei victorii, Osmanlispor a urcat pe locul şapte în clasament, cu patru puncte.

Balotelli s-a întors la Milan

Atacantul Mario Balotelli a declarat, ieri, după ce a efectuat vizita medicală înaintea parafării transferului de la FC Liverpool la AC Milan, că a sperat tot timpul că va reveni la echipa italiană. "Sunt fericit că m-am întors. Acum nu am multe de spus, trebuie să mă antrenez. Din punct de vedere fizic sunt bine, sunt motivat. Trebuie să muncesc mai mult şi să vorbesc mai puţin. Mi-am imaginat că mă voi întoarce la Milan, am avut asta în suflet şi am sperat. Nu pot spune că m-am întors acasă, deoarece casa mea este la Brescia. Nu pot spune că îmi voi încheia cariera la Milan, tot ce vreau este să am un sezon bun", a spus fotbalistul. Mario Balotelli, în varstă de 25 de ani, a evoluat la AC Milan în sezonul 2013-2014, după care a fost vandut la FC Liverpool pentru 16 milioane de lire sterline. Anterior, atacantul a mai jucat la formaţiile Lumezzane, Internazionale Milano şi Manchester City.

Topalov conduce la Saint Louis

Fostul campion mondial de şah, bulgarul Veselin Topalov, este lider cu două puncte, după două runde în competiţia internaţională Sinquefield Cup, care are loc la St. Louis (Missouri/SUA), cu participarea a 10 dintre cei mai valoroşi şahişti din lume.  În runda secundă, Topalov a caştigat, cu piesele albe, în 73 de mutări, în faţa americanul de origine japoneză Hikaru Nakamura.  Actualul campion mondial, norvegianul Magnus Carlsen, s-a impus cu piesele negre, după 40 de mutări în faţa lui Fabiano Caruana (SUA). De remarcat, că în ambele jocuri s-a ales partida spaniolă.  Iată şi celelalte rezultate din runda a doua: Alexandr Grişciuk (Rusia) s-a impus în faţa unui alt fost campion mondial, indianul Viswanathan Anand, în timp ce întalnirile Maxime Vachier-Lagrave (Franţa) - Levon Aronian (Aronian) şi Aniş Giri (Rusia) - Wesley Barbasa So (SUA) s-au terminat remiză.

Stoian, definitiv la Crotone

Mijlocaşul Adrian Stoian, care şi-a reziliat contractul cu echipa Chievo Verona, a fost achiziţionat de formaţia FC Crotone, pentru care a evoluat sub formă de împrumut în returul sezonului trecut, a anunţat, ieri, site-ul oficial al clubului din Serie B. Stoian, produs al şcolii de Fotbal Gheorghe Popescu, a semnat un contract pe trei sezoane cu FC Crotone. În 16 meciuri jucate în returul sezonului trecut la formaţia din Serie B, romanul a marcat un gol şi a dat trei pase decisive. Adrian Stoian, în varstă de 24 de ani, a mai evoluat în cariera sa la formaţiile AS Roma, Pescara, AS Bari şi Genoa.

Roma are Fluieraş

Atacantul roman al echipei Almeria, Gabriel Flueraş, în varstă de 16 ani, a fost achiziţionat de formaţia AS Roma, a anunţat ite-ul forzaroma.info. Conform sursei citate, jucătorul roman mai era dorit de echipele Real Madrid şi Atletico Madrid. Gabriel Flueraş va evolua la formaţia de tineret a clubului italian. Tot pentru echipa de tineret, AS Roma l-a achiziţionat pe austriacul de origine bosniacă Denis Omic de la formaţia SV Ried.

Zlatinski, la naţionala Bulgariei

Mijlocaşul formaţiei CSU Craiova, Hristo Zlatinski, a fost convocat la lotul naţional al Bulgariei, pentru partidele pe care selecţionata pregătită de Ivaylo Petev le va disputa cu Norvegia şi Italia, în preliminariile CE 2016, informează site-ul oficial al grupării oltene. La începutul lunii septembrie, reprezentativa Bulgariei, locul 4 în Grupa H, va disputa două meciuri în campania de calificare pentru Euro 2016, primul, la Sofia, cu Norvegia, la 3 septembrie, cel de-al doilea fiind programat la Palermo, cu Italia, la 6 septembrie.  Mijlocaşul Hristo Zlatinski se va întoarce la CSU Craiova imediat după partida cu selecţionata Italiei.

Medalie de aur pentru taximetrist

Sportivul polonez Pawel Fadjek, care a caştigat titlul mondial la aruncarea ciocanului, a plătit cu medalia de aur o cursă cu taxiul, după ce a sărbătorit prea mult trofeul obţinut la Beijing. Pawel Fadjek a obţinut aurul cu o aruncare de 80.88 metri, iar apoi a sărbătorit titlul la un restaurant local. A doua zi, polonezul a descoperit că nu mai avea medalia de aur, astfel că a contactat poliţia. După o scurtă anchetă, poliţiştii au descoperit că sportivul a plecat cu taxiul, după ce consumase alcool, şi a insistat să-i dea şoferului medalia de aur pentru a-şi plăti cursa.  Taximetristul a acceptat să-i înapoieze sportivului medalia caştigată. În varstă de 26 de ani, Fadjek a caştigat titlul mondial şi în 2013.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.