Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Cine ne fluieră în Liga Europa?

Ziarul de Vrancea
24 aug 2015 614 vizualizări
Meciul Rosenborg - Steaua, programat, joi, de la ora 21.00, în manşa secundă a play-off-ului Ligii Europa (în tur, 3-0), va fi arbitrat de o brigadă din Scoţia, avandu-l la centru pe Bobby Madden, ajutat la cele două linii de Graham Chambers şi Douglas Rossi

Arbitrul austriac Robert Schorgenhofer va arbitra meciul AZ Alkmaar - Astra Giurgiu (în tur, 2-3), programat, joi, de la aceeaşi oră, în manşa secundă a play-off-ului Ligii Europa. El va fi ajutat de asistenţii Matthias Winsauer şi Roland Brandner. Partida AZ Alkmaar - Astra Giurgiu, din manşa secundă a play-off-ului Ligii Europa, se va disputa joi, de la ora 21.00. În altă ordine de idei, Alexandru Tudor, ajutat de Ovidiu Artene şi Vasile Marinescu va conduce joi (ora 21:30) partida Standard Liège – Mølde (Norvegia).

Tătăruşanu şi Chiricheş, integralişti în serie A

Formaţia AC Fiorentina, cu portarul Ciprian Tătăruşanu integralist, a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa AC Milan, într-un meci din prima teapă a campionatului Italiei. Golurile au fost marcate de Alonso ('38) şi Ilicic ('55 - penalty). Tot duminică, SSC Napoli, cu Vlad Chiricheş pe teren pe toată durata partidei, a fost învinsă în deplasare, cu scorul de 1-2 (1-1), de Sassuolo. Golurile au fost marcate de Floro Flores ('31) şi Sansone ('84) pentru gazde, respectiv Hamsik ('3) pentru Napoli. Vlad Chiricheş a primit un cartonaş galben în minutul 18.

Florin Marin lasă Rapidul pentru Timişoara

Tehnicianul Florin Marin a ajuns, ieri, la un acord privind rezilierea contractului cu FC Rapid, urmand să preia funcţia de antrenor principal al echipei ACS Poli Timişoara, rămasă vacantă după demisia lui Dan Alexa. Acţionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat că Florin Marin a solicitat rezilierea pentru a putea semna contractul cu grupărea bănăţeană. Surse din cadrul grupării giuleştene au declarat, pentru MEDIAFAX, că oficialii FC Rapid negociază deja cu Dan Alexa, antrenorul care a renunţat la conducerea tehnică a formaţiei ACS Poli Timişoara. Acesta urmează să ajungă, marţi, la Bucureşti, pentru a discuta termenii contractuali cu conducerea FC Rapid.Antrenorul Florin Marin a fost instalat la conducerea tehnică a formaţiei Rapid, care va evolua în acest sezon în Liga a II-a, la 24 iulie. El va prelua postul lăsat liber de Dan Alexa, care a demisionat de la ACS Poli Timişoara, vineri seară, după meciul cu FC Viitorul, pierdut cu scorul de 0-4.

Un loc VII la judo

Judoka Monica Ungureanu a ocupat locul 7 la categoria 48 de kilograme, luni, la Campionatele Mondiale de la Astana (Kazahstan). Ungureanu a trecut în primul tur de italianca Valentina Moscatt şi apoi de Asaramanitra Ratiasiron (Madagascar). în sferturi, Ungureanu a fost învinsă de brazilianca Nathalia Brigida. În recalificări, Monica Ungureanu a fost întrecută de Marina Cerniak, din Ucraina.  Tot la 48 de kilograme, Violeta Dumitru a fost întrecută în turul doi de Eva Csernoviczki (Ungaria). Titlul mondial a revenit argentiniencei Paula Pareto, care a trecut de japoneza Haruna Asami.

Suporterii Stelei se orientează spre Armată

Suporterii stelişti de la "Peluza Sud" au fost prezenţi, ieri, la acţiunea de selecţie pentru echipele de copii şi juniori organizată de Clubul Sportiv al Armatei Steaua la complexul sportiv din Bulevardul Ghencea. Fanii i-au încurajat pe cei aproximativ 50 de copii prezenţi şi au afişat pe gardurile din jurul terenului mai multe bannnere: "Vrem să fim din nou în faţă / Cum am fost o viaţă / Clipă de clipă / Ne stă gandul la echipă", "Un nou început / Onoraţi un glorios trecut", "Copile, viitorul Stelei îţi aparţine" şi "în spirit de luptă veţi fi educaţi / Peste ani, numele Stelei să-l reprezentaţi". Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti a decis să redeschidă Centrul de Fotbal pentru copii şi juniori, echipele pe grupe de varstă urmand să fie înscrise în Campionatul Municiupiului Bucureşti. De asemenea, oficialii CSA au anunţat că iau în considerare înfiinţarea unei echipe de fotbal în cadrul clubului militar.

S-a redeschis Everestul

Nepalul a redeschis Everestul pentru alpinişti, după cutremurul devastator care a declanşat o avalanşă ce a ucis 19 alpinişti în aprilie şi care a pus capăt sezonului de primăvară. Alpinistul japonez Nobukazu Kuriki este primul care încearcă să escaladeze cel mai înalt varf din lume, după cutremur. Ministrul nepalez al Turismului Kripasur Sherpa i-a înmanat lui Kuriki permisul de căţărare duminică, într-o ceremonie la Kathmandu. Kuriki intenţionează să plece pe munte marţi, cu un elicopter, şi plănuieşte să ajungă pe varf la mijlocul lui septembrie. Sezonul de toamnă este considerat dificil pe Everest şi este, în general, evitat de către alpinişti.  Este a cincea încercare a lui Kuriki de a cuceri Everestul. încercările sale anterioare de ajunge pe varful de 8.850 de metri au eşuat. în ultima dintre ele, în 2012, el şi-a piedut nouă degete din cauza degerăturilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.