Sport

Dintr-o finală în alta

Ziarul de Vrancea
23 aug 2015 881 vizualizări
Simona Halep s-a calificat în ultimul tur şi la Cincinnati, după Toronto * jucătoarea romănă de tenis este favorită nr. 1 la New Haven

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de tenis de la Cincinnati din categoria “Premier 5”. Ea a trecut în sferturi de rusoaica Anastasia Pavliucenkova şi în semifinale de jucătoarea sarbă Jelena Jankovic.  Mai întai, vineri noaptea în sferturi, Simona a trecut de Pavliucenkova (34 WTA) cu 7-6, 6-2 în 101 minute. Simona a avut dificultăţi doar în primul set, ea pierzand primul game pe serviciul propriu. Cu un serviciu puternic şi plasat, Pavliucenkova a dominat jocul atat timp cat resursele sale fizice au fost la un nivel înalt. Ea a condus cu 2-0, 3-1 şi 4-2, dar a fost egalată la 4.Din acel moment, Simona Halep, obosită după două partide de aproape trei ore, a gestionat cu atenţie meciul, a început să lungească un pic punctele şi să profite de limitele de mobilitate şi de tehnică ale rusoaicei. Simona a ratat o minge de set la 6-5, dar meciul s-a dus la tie-break. Ea a avut avantaj de 4-0, rusoaica a caştigat trei mingi consecutive, înă atat i-a fost. În setul secund, Anastasia a căzut fizic şi psihic, Simona a început cu două break-uri şi a caştigat setul cu 6-2. În celelalte meciuri din sferturi s-au înregistrat rezultate: Jelena Jankovic (Serbia) – Anna Schmiedlova (Slovacia) 6-4, 6-2; Serena Williams (SUA) – Ana Ivanovic (Serbia) 3-6, 6-4, 6-2; Elina Svitolina (Ucraina) – Caroline Garcia (Franţa) 6-0, 6-3.
A urmat meciul cu Jelena Jankovic, fost lider mondial, cu care Simona avea un palmares favorabil de 5-1, ultimele două partide anterioare disputandu-se anul acesta: fiala de la Indian Wells (2-6, 7-5, 6-4) şi turul II de la Toronto (6-3, 6-4). La Cincinnati, Simona a respectat, parcă o progresie a rezultatelor cu Jelena, impunandu-se cu 6-1, 6-2 în 68 de minute, rezultat care îi asigură urcarea pe locul secund în clasamentul WTA, începand de astăzi. Locul 2 în clasamentul WTA de săptămana viitoare este important la stabilirea capilor de serie pentru ultimul Grand Slam al anului, US Open, competiţie care va începe la 31 august. A doua favorită va avea certitudinea că nu o va întalni înaintea finalei pe americanca Serena Williams. Deocamdată, în cealaltă semifinală, Serena a învins-o pe Elena Svitolina (20), scor 6-2, 4-6, 7-5. Ca un soi de coicidenţă, scorul “head to head”  înaintea finalei este tot de 5-1. "Am făcut un meci bun în această seară şi m-am simţit bine aici. Sunt foarte fericită că pot să joc finale din nou, pentru a doua săptămană la rand. Publicul a fost extraordinar, atat de mulţi oameni au fost aici la o oră tarzie. Serena este cea ma bună jucătoare din lume pentru mine, însă nu am nimic de pierdut. Voi încerca să mă simt bine, dar şi să cred în şansa mea", a declarat Halep, după ce a trecut de Jankovic.  "Simona joacă foarte bine. A fost în finală săptămana trecută, munceşte din greu pentru fiecare punct şi joacă bine în mod constant. Cand m-a învins la Singapore, a jucat foarte bine. A avut o dorinţă de răzbunare incredibilă. Sper să fiu pregătită dacă decide să facă asta din nou", a declarat Serena Williams, caştigătoarea de anul al turneului .
* Simona Halep este înscrisă şi în următorul turneu din circuitul nord-american pe hard, cel de la New Haven (754.163 $), acolo unde a caştigat acum doi ani şi acum este favorită numărul 1. Ea va juca direct în turul II, cu învingătoarea partidei dintre Barbora Strycova (Slovacia, 38) şi Camila Giorgi (Italia, 31). În aceeaşi competiţie, pe tabloul principal se află şi Irina Begu, care va juca în primul tur cu jucătoarea kazahă Zarina Dias (33 WTA). În calificări au fost programate şi trei jucătoare romane, dar niciuna nu a prins tabloul principal. Andreea Mitu a dispus cu 6-3, 6-4 în primul tur de slovena Andreja Klepac, dar a pierdut în turul secund, în faţa unei jucătoare din aceeaşi ţară, Polona Hercog, scor 4-6, 4-6. Alexandra Dulgheru a pierdut, în primul tur, în faţa polonezei Magda Linette (0-6, 7-6, 4-6), iar Monica Niculescu a abandonat înaintea parfidei pe care trebuia s-o susţină cu americana Lauren Davis.
* Finala turneului masculin de la Cincinnati (Masters 1000) s-a disputat aseară între Nobak Djokovic şi Roger Federer. Djokovic l-a învins în semifinale cu 4-6, 7-6, 6-2 pe ucraineanul Oleksandr Dolgopolov, iar Federer l-a învins cu 6-4, 7-6 pe Andy Murray.
* Tenismanul Adrian Ungur (327 ATP) s-a calificat în finala turneului challenger de la Cordenons (Italia), dotat cu premii în valoare totală de 42.500 de euro. Ungur l-a învins în semifinale, cu scorul 4-6, 6-4, 6-2, în două ore şi 20 de minute, pe spaniolul Roberto Carballes (168). În finală, Ungur l-a întalnit pe sarbul Filip Krajinovic (120).
* Perechea Raluca Olaru/Anna Tatishvili (Romania/SUA), a jucat finala probei de dublu a  turneului ITF de la Vancouver, cu premii totale de 100.000 de dolari. Cele două au trecut în semifinale de cuplul Kiki Bertens/Jelena Ostapenko (Olanda/Letonia), scor 6-4, 6-4, iar în finală au fost învinse cu 6-7, 4-6 de cuplul Johanna Konta/Maria Sanchez (Marea Britanie/SUA). În turneul masculin din aceeaşi localitate canadiană (tot de 1000 de dolari), cuplul Marius Copil/Jürgen Melzer (Romania/Austria) a abandonat în faţa cuplului Yuki Bhambri şi Michael Venus (India/Noua Zeelandă),



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.