Sport

CSM Focşani 2007 a primit botezul în Liga Naţională la handbal

Mihaela Vlădescu
23 aug 2015 1454 vizualizări
CSM Focşani 2007 - CS HC Adrian Petrea Reşiţa 20-27 (7-10). Cu toate că diferenţa de scor pare mare la prima vedere, aceasta nu s-a reflectat şi pe teren, în multe momente ale jocului echipa noastră ridicându-se la nivelul mult mai experimentatei sale adversare

Primul meci de Liga Naţională al jucătorilor de la CSM Focşani 2007 nu a fost deloc uşor, dar focşănenii au arătat că au potenţial. Meciul, disputat sâmbătă, 22 august, la ora 18,30 la Sala Polivalentă din Focşani, a însemnat o dublă premieră: primul meci în Liga Naţională al unei echipe de handbal din oraşul de pe MiIcov şi lansarea imnului CSM Focşani 2007, pe acordurile căruia au intrat jucătorii pe teren. Am putea adăuga şi a treia premieră: umplerea sălii până la refuz de către spectatori.  Primul gol al meciului a fost marcat de oaspeţi  după 4 minute şi 26 secunde de joc prin aruncare de la 7 m, iar primul gol al nostru a venit după alte 3 minute. CS HC Adrian Petrea Reşiţa, cu jucători cu state vechi în prima divizie a ţării, cu experienţă internaţională, a stăpânit jocul în cele mai multe momente, dar jucătorii de la CSM Focşani au revenit spectaculos în câteva rânduri. La pauză s-a intrat cu 7-10, iar repriza a doua a însemnat un început bun pentru portarul CSM-ului  care a apărat două aruncări grele. Din păcate nu am înscris în atac, iar oaspeţii s-au desprins la 8-13. Au urmat câteva minute foarte  bune ale echipei noastre, CSM înscriind 5 goluri consecutive, aducând scorul la 13-15. A fost momentul în care antrenorul echipei reşiţene a cerut time out. În final diferenţa de talie şi experienţa jucătorilor reşiţeni au determinat scorul final: 20-17. 

“Încercăm să compensăm prin inteligenţă”

La conferinţa de presă care a urmat meciului, antrenorul CSM Focşani, Viorel Ciubotaru, a declarat că mai este nevoie de timp pentru a se suda relaţiile între jucători pentru a face faţă nivelului  din Liga Naţională. “Este primul meci în Liga Naţională al jucătorilor noştri. Sunt jucători veniţi de puţin timp la echipă. Nu a fost un meci foarte rău, dar nu am fost inspiraţi în atac şi nu am reuşit să fim mai inteligenţi în apărare. S-a ratat foarte mult şi avem de învăţat din asta”, a declarat Viorel Ciubotaru. Acesta a vorbit şi despre lot marturisind că speră ca ratările de sâmbătă să scadă în procentaj. “La Focşani au fost totdeauna echipe cu talie mică. Putem anula diferenţa de talie şi forţă fizică faţă de adversari prin viteză în joc, deprindere care se capătă prin multe antrenamente şi jocuri oficiale, în aceeaşi formulă de joc. Încercăm să valorificăm cât mai bine lotul pe care-l avem, să definitivăm relaţiile de joc şi sunt convins că forţa noastră de joc va creşte. Încercăm să compensăm prin inteligenţă”, a mai spus Viorel Ciubotaru. 

Ce spun reşiţenii

Prezent la conferinţă din partea clubului reşiţean, Eremia Pîrîianu a remarcat “răutatea” jucătorilor focşăneni. “Felicit echipa gazdă pentru meciul din această seară. Am avut un meci destul de greu, cu o echipă foarte agresivă în apărare, şi ne bucură victoria. Diferenţa a fost făcută de atacul nostru, mult mai eficient , şi de contraatac”, a declarat Eremia Pîrîianu. Următorul meci al CSM Focşani 2017 este joi, 27 august, în deplasare, cu Dinamo Bucureşti. (M. VLĂDESCU)

Echipele de sâmbătă:

CSM Focşani 2007: Marocico, Rusu, Cloşcă – Ragea – 2, Cadar – 2, Gramatic, Rotaru – 4, Nelu – 2, Gheorghe, Smeu – 1, Popa – 4, Neaţă – Voinea, Mocanu, Eros – 2, Năstăsie – 3.

CS HC Adrian Petrea Reşiţa: Teyzadze, Ignat – 4, Anuţă – 1, Vaidasigan – 2, Mihai Rohozneanu – 1, Popovici – 1, Dan Rohozneanu – 2, Pîrvan – 3, Dospinescu – 7, Pîrîianu, Rugaci – 1, Starcenko – 1, Grozăvescu, Drăghici, Bahan – 2, Stan – 2.

Meciul a fost condus de brigada de arbitri: Claudiu Belean din Tg. Mureş şi Valentin Călina din Piteşti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.