Sport

Simona face teste de anduranţă

Ziarul de Vrancea
21 aug 2015 736 vizualizări
După încă un meci de peste două ore şi jumătate, Halep a învins-o pe germana Andrea Petkovic şi s-a calificat în sferturi la Cincinnati *romanii trec cu mari emoţii la dublu

Simona Halep a mai trecut un hop în sezonul de vară hard de peste Ocean, calificandu-se în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 “Western & Southern Open” de la Cincinnati (Ohio). Simona a avut din nou nevoie de aproape trei ore (160 de minute)  pentru a trece de germana Andrea Petkovic (17 WTA) cu scorul de 4-6, 6-4, 6-2.  După Kristina Mladenovic, Halep a întalnit o altă jucătoare înaltă (1,80 m), cu serviciu şi lovituri puternice.Schimburile de mingi au fost intense, game-urile au fost lungi, iar cele două jucătoare nu s-au menajat şi s-au alergat pe toată lăţimea terenului. Cu toate că a jucat şi în partida anterioară mult, două ore şi 50 de minute, Halep a caştigat meciul cu sportiva germană în principal datorită condiţiei fizice mai bune. Nu poate fi trecută cu vederea, totuşi, calitatea loviturilor şi mobilitatea superioare, în cazul romancei, care au anulat, pe măsură ce timpul trecea, jocul în forţă al nemţoaicei.
Simona a început cu un break meciul, Petkovic a egalat imediat, apoi pană la 5-4 pentru jucătoarea germană de 27 de ani s-a mers cu seviciul fructificat de fiecare parte. Mai agresivă, Petkovic a reuşit un nou break în jocul al zecelea şi şi-a trecut setul pe tabelă, cu 6-4, după 46 de minute. Condusă cu 0-1 la începutul setului al doilea, romanca a reuşit prima dată să caştige două jocuri la rand, cu break de 2-1. Petkovic a acuzat o problemă la palma dreaptă, astfel că în pauză a cerut intervenţia medicului, care i-a aplicat un pansament la mană. Pauza s-a lungit suficient ca să o scoată din ritm pe Halep, care s-a văzut imediat condusă cu 2-3. La acest scor, a fost randul ei să solicite o pauză medicală, pentru o problemă la genunchiul stang. Au urmat trei jocuri la rand caştigate de sportiva romană, care apoi a egalat la seturi, tot cu 6-4, după alte 62 de minute. Setul decisiv a început cu un game lung, pe serviciul germanei. Halep l-a caştigat pe acesta şi pe următorul, conducand cu 2-0. Petkovic a arătat semne clare de oboseală, chiar dacă a egalat la 2 pe fondul relaxării Simonei Halep. În continuare, jucătoarea născută la Tuzla, în Bosnia, nu a mai opus mare rezistenţă, astfel că Halep s-a impus cu 6-2 în decisiv. "A fost foarte dificil, nici nu ştiu cum am caştigat. Sunt foarte obosită, dar am vrut cu adevărat să caştig acest meci. Am luptat pană la final şi sunt bucuroasă că am fost concentrată pană la sfarşit. Poate că am vorbit prea mult cu mine însămi pe teren, dar maine voi fi mai tăcută", a declarat Halep, care este la două victorii de revenirea pe locul 2 WTA.
În faza următoare, Halep a jucat în această noapte cu rusoaica Anastasia Pavliucenkova (34),  care, în optimi, a beneficiat de abandonul sportivei Victoria Azarenka din Belarus, locul 21 WTA, la scorul de 1-6, 3-0. Jucătoarea din Constanţa conducea cu 4-0 în întalnirile directe cu Pavliucenkova, dar ultima lor partidă a avut loc la finalul sezonului 2013. În cazul unei victorii cu rusoaica, romanca va juca în semifinale cu învingătoarea partidei Anna Schmiedlova (Slovacia, 41) – Jelena Jankovic (Serbia, 25). Celelalte două sferturi sunt: Serena Wiliams (SUA 1) – Ana Ivanovic (Serbia, 9) şi Elina Svitolina (Ucraina, 20) – Lucie Safarova (Cehia, 6). Alte rezultate din optimi: Serena Williams – Karin Knapp (Ialia) 6-0, 6-2; Ana Ivanovic – Sloane Stephens (SUA) 2-6, 6-4, 6-1; Elina Svitolina – Caroline Garcia (Franţa) 6-0, 6-3; Jelena Jankovic – Karolina Pliskova (Cehia) 6-2, 3-6, 7-5; Anna Schmiedlova – Varvara Lepchenko (SUA) 6-3, 3-6, 6-4.
* Ambele cupluri cu romani s-au calificat în sferturile de finală ale probei de dublu  din cadrul turneului ATP de 1000 de puncte de la Cincinnati, după seturi decisive în regim super-tiebreak pe muchie de cuţit. Perechea Florin Mergea / Rohan Bopanna a învins cu 1-6, 7-6, 13-11 echipa franceză Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut., iar cuplul Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda) a trecut cu 6-4, 3-6, 11-9 de perechea Alexander Peya/Bruno Soares (Austria/Brazilia), luandu-şi revanşa faţă de eliminarea suferită la Montreal. Mergea şi Bopanna vor întalni în sferturi perechea Ivan Dodig / Marcelo Melo (Croaţia / Brazilia). care a dispus cu 7-6, 7-6 de echipa americană Steve Johnson / Sam Querrey. Tecău şi Rojer vor întalni cuplul Marcin Matkowski/Nenad Zimonjic (Polonia/Serbia), învingătoare cu 7-6, 6-4 în faţa perechii Raven Klaasen / Rajeev Ram (Africa de Sud / SUA). Celelalte două sferturi sunt Bob & Mike Bryan (SUA) – Daniel Nestor / Edouard Roger-Vasselin (Franţa) şi Feliciano Lopez / Maks Mirnîi (Spania / Belarus) – Leander Paes / Stanislas Wawrinka (India / Elveţia).
Nimic nu-i mai merge lui Nadal
La simplu, spaniolul Rafael Nadal, fost număr unu mondial, nu a reuşit să treacă de faza optimilor de finală fiind învins cu 7-5, 4-6, 6-7 de compatriotul său Feliciano Lopez (23 ATP), care îl va întalni în sferturi un alt fost lider, Roger Federer (Elveţia), care a trecut cu 6-1, 6-1 de sud-africanul Kevin Andersen, după doar 55 minute de joc.  Federer a avut o misiune mult mai uşoară decat compatriotul său Stan Wawrinka. Acesta a trecut prin mari emoţii în faţa "uriaşului" croat Ivo Karlovic, pe care l-a învins în final după trei seturi decise la tie-break: 6-7, 7-6, 7-6.  Wawrinka va juca în sferturi cu principalul favorit al turneului din Ohio, sarbul Novak Djokovic, învingător cu 6-4, 2-6, 6-3 în faţa belgianului David Goffin. Alte rezultate din optimi:  Alexandr Dolgopolov (Ucraina) - Jerzy Janowicz (Polonia) 6-3, 3-6, 6-4; Tomas Berdych (Cehia) - Tommy Robredo (Spania) 6-0, 6-1; Richard Gasquet (Franţa) - Marin Cilic (Croaţia) 7-5, 6-3; Andy Murray (Marea Britanie) - Grigor Dimitrov (Bulgaria) 4-6, 7-6 (7/3), 7-5 Celelalte două sferturi sunt Dolgopolov – Berdych şi Murray – Gasquet.
* Perechea Marius Copil/Jürgen Melzer (Romania/Austria), cap de serie numărul 4, s-a calificat în semifinalele turneului challenger de la Vancouver (Canada), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari.  Copil şi Melzer au beneficiat în turul doi de retragerea perechii Farrukh Dustov / Ilia Marcenko (Uzbekistan/Ucraina). În semifinale, Copil şi Melzer vor întalni perechea învingătoare din meciul dintre Yuki Bhambri/Michael Venus (India/Noua Zeelandă) şi Austin Krajicek/Nicholas Monroe (SUA). La simplu, Copil a fost învins cu 6-3, 6-7, 2-6 de indianul Yuki Bhambri.
*  Adrian Ungur (327 ATP) s-a calificat în semifinale leturneului challenger de la Cordenons (Italia), dotat cu premii în valoare de 42.500 euro. În turul II, Ungur l-a învins cu 1-6, 6-2, 6-4, pe favoritul nr. 8, italianul Gianluca Naso.  În sferturi, Ungur a trecut şi de favoritul nr. 4, francezul Kenny De Schepper cu 6-4, 7-6 şi va juca împotriva învingătorului din meciul dintre spaniolii Albert Ramos şi Roberto Carballes.
* Victor Hănescu (223) a ratat calificarea în semifinalele turneului challenger de la Meerbusch (Germania), dotat cu premii de 42.500 de euro. El a fost învins în sferturile de finală, cu scorul de 3-6, 4-6 de argentinianul Facundo Argüello (147).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.