Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Puşcaş a marcat pentru Bari

Ziarul de Vrancea
19 aug 2015 565 vizualizări
Atacantul George Puşcaş a marcat primul gol în tricoul echipei AS Bari, din Serie B, în partida amicală caştigată, marţi seară, la Veneziani, cu scorul de 2-0 (2-0), în faţa formaţiei Monopoli, din liga a patra italiană.

Puşcaş, care a fost transferat în această vară de la Internazionale Milano, a evoluat în prima repriză şi a deschis scorul în minutul 3. Fundaşul Ionuţ Rada a jucat în repriza a doua la AS Bari. Cel de-al doilea gol al învingătorilor a fost marcat de De Luca, în minutul 33.

Carduri în loc de carnete de legitimare

Adunarea Generală a LPF a aprobat înlocuirea carnetelor de joc cu carduri de identitate pentru fotbaliştii legitimaţi la cluburile din Liga I, informează, site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal. Decizia vine după ce în acest început de sezon arbitrii au sesizat probleme cu legitimaţiile de joc ale unor fotbalişti la două partide, ACS Poli Timişoara - FC Botoşani şi Astra Giurgiu - Steaua. Tot în cadrul şedinţei de marţi, Adunarea Generală a aprobat Regulamentului Media şi înființarea de către LPF a unei societăţi comerciale cu răspundere limitată,  cu asociat unic LPF, în vederea desfăşurării unor activităţi  economice.

Play-off în pragul grupelor

Rezultate înregistrate marţi seara, în prima manşă a play-off-ului Lihii Campionilor: FC Astana – Apoel Nikosia 1-0. Djolciev (’14); BATE Borîsau – Partizan Belgrad 1-0. Gordeiciuk (’75); Jevtovic (P) a fost eliminat la finalul primei reprize; Lazio – Bayer Leverkusen 1-0. Keita (’77); La echipa Lazio, fundaşul Şefan Radu nu a evoluat, fiind suspendat; Manchester United – Club Bruges 3-1. Depay (’13, ’43), Fellaini (‘90^4) / Carrick (‘8 – autogol). Mechele (B) a fost eliminat în min. 80; Sporting Lisabona - ŢSKA Moscova 2-1. Gutierrez (’12), Slimani (’82) / Doumbia (’40). Doumbia a ratat un penalty în min. 27. Partidele retur sunt programate săptămana viitoare.

Marc a fost suspendat

Fundaşul echipei Dinamo Bucureşti, Andrei Marc, a fost suspendat o etapă în Liga I şi a primit o penalitate sportivă de 740 de lei din partea Comisiei de Disciplină din cadrul FRF, după eliminarea din partida cu CSMS Iaşi, scor 0-0, din etapa a VII-a, a anunţat, ieri, site-ul oficial al LPF. Aceeaşi sancţiune au primit şi jucătorii Sergiu Măzărache (CS Universitatea Craiova) şi Bruno Madeira (Concordia Chiajna). Comisia de Disciplină a respins ca fiind nefondată cererea de revizuire a clubului Pandurii Targu Jiu a sancţiunii primite în 22 iulie. Gruparea gorjeană a fost penalizată sportiv atunci cu 10.000 de lei pentru "pătrunderea de persoane neautorizate" la meciul cu Steaua, scor 0-3, din etapa a II-a.

Doi viitorişti în Giuleşti

FC Rapid i-a transferat pe jucătorii formaţiei FC Viitorul, Florin Cioablă şi George Tudoran, informează, ier, pe site-ul oficial, gruparea din Liga a II-a.  Atacantul Alexandru Florin Cioablă, în varstă de 19 ani, a evoluat de trei ori pentru echipa de seniori a grupării FC Viitorul în sezonul trecut, jucand o repriză chiar împotriva formaţiei Rapid, în etapa a II-a. În returul sezonului precedent, atacantul a fost împrumutat în Liga a II-a, la formaţia Şoiimii Pancota. Tehnicianul formaţiei Rapid, Florin Marin, l-a folosit pe Cioablă în amicalul cu Petrolistul Boldești, încheiat cu scorul de 6-0, în care atacantul a marcat de două ori. George Tudoran (19 ani) evolueză pe postul de mijlocaş şi a fost folosit de Florin Marin ca titular în  ultimele partide de verificare.

S-au supărat şi Donna şi Thanasi

Jucătorii de tenis Donna Vekic şi Thanasis Kokkinakis s-au arătat dezamăgiţi de ieşirile tenismenului Nick Kyrgios, din meciul cu Stan Wawrinka, în care australianul a făcut remarce ce îi viza. "Nu este uşor, dar încerc doar să mă concentrez asupra următorului meci. Dar este dezamăgitor faptul că se pot întampla astfel de lucuri în sportul nostru. Sper să nu se mai repete, pentru că nu oferă o imagine bună tenisului", a declarat croata Donna Vekic. Nici Kokkinakis nu a apreciat comportamentul conaţionalului său. "Şi-a cerut scuze. Dar l-am făcut să înţeleagă că nu are dreptul să procedeze aşa. Dacă are o problemă, să o discute în particular. Este categoric incorect modul în care s-a exprimat". Nick Kyrgios l-a jignit, la 12 august, pe Stan Wawrinka în meciul din turul doi al turneului de la Montreal (Canada), În urma acestui incident, ATP l-a amendat cu 10.000 de dolari pe Kyrgios şi studiază posibilitatea de a-l suspenda.

Chelsea îl ia pe Pedro

Conducătorii clubului Chelsea Londra au ajuns la un acord de principiu cu oficialii grupării FC Barcelona pentru achiziţionarea mijlocaşului Pedro Rodriguez, a anunţat, ieri, Marca. Conform sursei citate, Chelsea va plăti catalanilor suma de 28 de milioane de euro plus alte două milioane în funcţie de performanţele jucătorului. Marca scrie că internaţionalul spaniol se află deja la Londra pentru a efectua vizita medicală, după care va fi făcut anunţul oficial. Pedro Rodriguez, în varstă de 28 de ani, a mai fost în această vară în atenţia formaţiilor Manchester United şi Manchester City.

Piqué stă patru etape

Fundaşul echipei FC Barcelona Gerard Piqué a fost suspendat patru meciuri şi amendat cu 3.005 de euro, după ce a fost eliminat în Supercupa Spaniei, a anunţat, ieri, Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF). Totodată, clubul catalan a primit o penalitate sportivă de 1.400 de euro. FC Barcelona poate face apel la această decizie a comisiei de disciplină. În minutul 56 al meciului încheiat la egalitate, scor 1-1, între FC Barcelona şi Athletic Bilbao, Piqué l-ar fi înjurat pe arbitrul asistent, deoarece acesta nu a semnalizat un ofsaid, jucătorul echipei gazdă fiind eliminat. Marţi seară, Piqué a negat că l-a insultat pe asistent în timpul meciului din manşa secundă a Supercupei Spaniei, însă şi-a cerut scuze pentru faptul că a protestat la decizia arbitrului.

Recidivistul de la Katusha

Ciclistul italian al echipei Katusha, Giampaolo Caruso, a fost depistat pozitiv cu eritropoietină (EPO) la reanalizarea unui test de urină efectuat în afara competiţiilor la 27 martie 2012, a anunţat, ieri, Gazzetta dello Sport. Noul test a fost efectuat de laboratorul Uniunii Internaţionale de Ciclism (UCI) de la Lausanne. Giampaolo Caruso, în varstă de 35 de ani, ar putea fi suspendat pe o perioadă lungă, deoarece se află la a doua abatere din carieră. Rutierul italian a mai fost suspendat şase luni după ce a fost depistat pozitiv cu nandrolon în 2003, pe cand alerga pentru formaţia Once. Caruso este al doilea rutier al formaţiei ruse Katusha depistat pozitiv în acest an, după italianul Luca Paolini dopat cu cocaină în Turul Franţei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.