Sport

"Mirel, treci la tocealăÎ"

Ziarul de Vrancea
17 aug 2015 516 vizualizări
Aşa-zisul antrenor al Stelei a fost sancţionat de UEFA pentru că a stat în zona tehnică, deşi nu are licenţa de tehnician * Gigi Becali: “ o sa antreneze din loja, de langă mine şi basta”

Directorul sportiv al FC Steaua, Mirel Rădoi, a fost sancţionat de UEFA cu interzicerea pe banca tehnică a campioanei Romaniei în meciurile din cupele europene, deoarece nu are licenţă de antrenor, se arată, ieri, într-un comunicat la Comisiei de Control, Etică şi Disciplină a forului continental. De asemenea, clubul Steaua Bucureşti a fost amendat cu 50.000 de euro. "Domnului Mirel Matei Rădoi îi este interzis să deţină orice funcţie de antrenor principal, precum şi orice funcţie de membru al stafului de antrenori, la meciurile din competiţiile UEFA pană cand nu va îndeplini criteriile prevăzute la articolul 36, coroborat cu articolul 40.1.b) din Regulamentul de Licenţiere şi Fair Play Financiar. În plus, el nu are voie să stea în zona tehnică în timpul meciurilor din competiţiile UEFA pană cand nu va îndeplini criteriile de mai sus. Clubul roman primeşte şi o amendă de 50.000 de euro", se arată în comunicatul Comisiei de Control, Etică şi Disciplină a UEFA.
Mirel Rădoi a preluat conducerea tehnică a echipei Steaua în această vară, înlocuindu-l pe Constantin Galcă. El este la prima experienţă de antrenor, fiind prezentat de site-ul oficial al Stelei ca director sportiv, deoarece nu deţine licenţa Pro. La cele patru meciuri disputate de Steaua în ediţia 2015-2016 a Ligii Campionilor, cu Trencin şi Partizan Belgrad, din turul II, respectiv III preliminar, Mirel Rădoi nu a participat la conferinţele de presă, el fiind înlocuit de Massimo Pedrazzini, cel care deţine funcţia de antrenor principal al formaţiei Steaua. îÎn schimb, Mirel Rădoi a stat pe banca de rezervă şi a acordat indicaţii jucătorilor stelişti în timpul partidelor asemenea unui antrenor principal. În Liga I, Mirel Rădoi participă la conferinţele de presă şi îndeplineşte funcţia de antrenor principal chiar dacă nu are licenţa Pro şi în organigrama clubului este înregistrat ca director sportiv. De altfel, Rădoi a recunoscut public faptul că în Liga I profită de o portiţă regulamentară pentru a putea sta pe banca de rezerve în timpul meciurilor.
Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, ieri, că regretă faptul că a spus adevărul despre funcţia ocupată de Mirel Rădoi, precizand că era de preferat ca acesta să fie înscris pe foaia de joc la meciurile din preliminariile Ligii Campionilor ca director tehnic. "Mă aşteptam, noi nu trebuia să spunem adevărul. Noi trebuia să spunem antrenor principal, Pedrazzini, director tehnic, Mirel Rădoi, şi gata. Aşa trebuia să facem. Dar nici asta nu e niciun fel de problemă, el o să stea cu mine în lojă şi o să antreneze din lojă. şi gata, ce problemă e? Pedrazzini, antrenor, Mirel Rădoi, în lojă, antrenor. Mirel Rădoi nu are nevoie în spaţiul ăla, dar Mirel Rădoi e în continuare antrenor. Că nu a interzis să antreneze echipa, nu are voie în spaţiul ăla. Nici nu am nevoie de spaţiul ăla, mai mult îmi convine mie aşa, pentru că finul meu stă cu mine în lojă", a spus Becali.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.