Sport

Bute a revenit în forţă

Ziarul de Vrancea
16 aug 2015 629 vizualizări
Lucian l-a pus la podea în rundul al patrulea pe italianul Andrea Di Luisa *

Pugilistul Lucian Bute l-a învins prin inferioritate, în noaptea de sambătă spre duminică, pe italianul Andrea Di Luisa, într-o partidă disputată la Centre Bell din Montreal. Bute l-a trimis la podea în repriza a patra pe italian. Di Luisa s-a ridicat după numărătoarea arbitrului, Bute a continua atacul, iar antrenorul italianului a aruncat prosopul. Lucian Bute va avea şansa ca în următorul meci să lupte din nou pentru titlul mondial la categoria semigrea.
Bute a declarat, în noaptea de sambătă spre duminică, după victoria din meciul cu italianul Andrea Di Luisa, că a lipsit mult din ring, că a muncit mult la antrenamente şi a precizat că s-a întors la treabă. "Aşa cum am spus, Lucian Bute se întoarce. Am lipsit mult, am muncit mult, dar sunt înapoi la treabă. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut", a spus Bute la finalul întalnirii. "Mi-a făcut bine să văd un tip căzand în acest fel! Au trecut patru ani de cand nu am mai trimis la podea un adversar", a declarat Bute, care obţinuse ultimul KO pe 9 iulie 2011, în Romania, cand l-a trimis la podea pe Jean-Paul Mendy în runda a patra. "El a făcut tot ce am exersat în sală: a mişcat bine capul, a eschivat şi s-a mişcat bine. A fost mai timid în primele runde, dar apoi a fost fantastic. Nu am de ce se mă plang. Dacă unii nu au văzut nicio îmbunătăţire să o spună, dar el a făcut exact ce i-am cerut. A caştigat de manieră spectaculoasă şi a dat un mesaj în această seară", a declarat antrenorul lui Bute, Howard Grant.  “Începand cu repriza a treia, chiar un pic înainte de finalul reprizei a doua, am simţit cu adevărat că mi-am găsit reperele. în colţ, Howard îmi spunea: loveşte repetat, lansează combinaţii şi va fi bine. Cand l-am văzut apoi pe arbitru că opreşte lupta, imediat m-au cuprins emoţiile. Sunt foarte fericit ca după o pauză atat de lungă să-mi ofer această performanţă. Nu-mi place să vorbesc despre mine, dar sunt un tip sensibil, emotiv. în momente ca acestea, chiar şi bărbaţii plang, nu doar femeile...", a adăugat Bute. Conform publicaţiei din Montreal, continuarea carierei pugilistului roman va fi discutată în comitet, între Jean Bedard, Al Haymon, Bute şi echipa sa de antrenori şi preparatori. Dar zvonurile îl trimit în faţa lui James DeGale, care deţine în prezent centura IBF la categoria supermijlocie.
În varstă de 35 ani, Lucian Bute a înregistrat cu această ocazie cea de-a 32-a victorie din cariera sa şi a 25-a înainte de limită, în palmaresul său figurand şi 2 înfrangeri. Fostul campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, disputase ultimul său meci oficial în ianuarie 2014, cand a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal. Lucian Bute ar fi trebuit sa boxeze în data de 6 decembrie 2014 cu argentinianul Roberto Bolonti, dar lupta a fost anulată după ce romanul a suferit o accidentare la spate. Di Luisa (33 ani) are în palmares 17 victorii (13 prin KO) şi trei înfrangeri. Italianul a boxat ultima oară decembrie 2014, cand a intrat în posesia centurii de campion EBU-EU la categoria supermijlocie, după victoria în faţa lui Roberto Cocco.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.