Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Jucătoare romane în turnee ITF

Ziarul de Vrancea
16 aug 2015 555 vizualizări
Jucătoarea romană de tenis Mhaela Buzărnescu a caştigat turneul ITF de la Westende (Belgia), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari. Buzărnescu a învins-o în sferturile de finală, cu scorul de 3-6, 7-5, 6-0, pe Paola Bardosa (Spania, nr. 3), cu 7-6, 6-1 pe turcoaica Başak

Eraydîn în semifinale şi în finală cu 6-1, 6-1 de Oceane Dodin (Franţa). Într-un alt turneu ITF de aceeaşi categorie, Ana Bogdan a jucat finala la Hechingen. Ana a învins-o în semifinale pe italianca Alice Mateucci, dar a pierdut în ultimul act în faţa principalei favorite, Romina Oprandi (Elveţia), 3-6, 6-1, 1-6. La turneul din Germania au participat şi Cristina Dinu, elimnată în primul tur, şi Alexandra Cadanţu, care a pierdut în sferturile de finală chiar în faţa Anei Bogdan.
 
Stoican şi “Pinalti” la Voluntari

Antrenorul Flavius Stoican a preluat conducerea tehnică a echipei FC Voluntari, el semnand un contract valabil doi ani şi fiind prezentat oficial sambătă, într-o conferinţă de presă. “Mă bucur să revin în fotbal. Am semnat un contract valabil doi ani cu FC Voluntari. Am găsit la Voluntari o bază sportivă cum puţine cluburi au şi un lot în care se îmbină experienţa şi tinereţea. Sper să avem rezultate bune şi să nu mai fie nevoie de un alt şoc la echipă. Situaţia nu e roz, dar îmi doresc să scot maximum din această echipă", a declarat Stoican. Acesta consideră  că pentru noua sa echipă este un dezavantaj faptul că nu joacă meciurile de pe teren propriu la Voluntari: "Vă spun sincer că mi-ar fi plăcut ca echipa să joace meciurile de pe teren propriu la Voluntari. Cred că din acest punct de vedere suntem în dezavantaj, dar sper să se rezolve această situaţie cat mai repede". În varstă de 38 de ani, Stoican a antrenat ultima dată formaţia FC Dinamo. Totodată, fostul preşedinte al clubului Ceahlăul Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a devenit consilierul conducătorului FC Voluntari, Robert Gherghe, a declarat pentru MEDIAFAX directorul de imagine al grupării ilfovene, Lucian Ionescu.  Gheorghe Ştefan a fost, timp de mai mulţi ani, preşedinte al clubului Ceahlăul Piatra Neamţ şi apoi preşedinte de onoare al grupării nemţene.

Ai noştri, pe coclauri

Echipa Al Ittihad, antrenată de Laszlo Bölöni, a învins, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, formaţia Ohod, într-un meci din Cupa Prinţului Arabiei Saudite, în care Lucian Sanmărtean a înscris un gol. Sanmărtean a marcat în minutul 36. Celelalte goluri ale învingătorilor au fost înscrise de Rivas, Al Ghamdi, Sagour  şi Fallatah. De la Ohod a fost eliminat Howsawi, în minutul 27.
Echipa Jiangsu Guoxin-Sainty, antrenată de Dan Petrescu şi la care evoluează Marius Constantin, a învins, sambătă, în deplasare, cu scorul de 1-0, formaţia Shanghai Shenxin, într-un meci din etapa a XXIII-a a campionatului Chinei, informează fifa.com. Golul a fost marcat de Zhang Xiaobin, în minutul 45. Jiangsu Sainty se află pe locul şase în clasament, cu 32 de puncte.

Alkmaar, remiză în deplasare

Formaţia AZ Alkmaar a remizat, sambătă seară, în deplasare, scor 2-2, cu echipa Excelsior, într-un meci din etapa a doua a campionatului Olandei, înaintea partidei pe care o va disputa cu Astra Giurgiu, în play-off-ul Ligii Europa. Golurile gazdelor au fost marcate de Stans ('9) şi Van Weert ('32). Pentru AZ Alkmaar au înscris Henriksen ('14) şi Mühren ('64). AZ Alkmaar a evoluat în următoarea formulă: Rochet - Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Haps - Henriksen, Ortiz (’57 - Tankovici), Haye - Hupperts (’75  Van Overeem), Janssen, Dos Santos (’57 Mühren). Astra Giurgiu va întalni echipa AZ Alkmaar, joi, pe teren propriu, de la ora 19.00, în prima manşă a play-off-ului Ligii Europa. Returul este programat în data de 27 august, în Olanda.

Kovacic, achiziţia Realului

Mijlocaşul croat al echipei Internazionale Milano, Mateo Kovacic, va fi achiziţionat de formaţia Real Madrid, a anunţat, ieri, Gazzetta dello Sport. Conform sursei citate, cele două cluburi au ajuns la un acord pentru o sumă cuprinsă între 30 şi 35 de milioane de euro, iar jucător şi-a dat acordul pentru a merge la Madrid. Internaţionalul croat în varstă de 22 de ani a fost achiziţionat de Internazionale Milano la începutul anului 2013 de la Dinamo Zagreb contra sumei de 15 milioane de euro.

Navratilova: “Kyrgios trebuia sancţionat mai rău”

Fosta jucătoare de tenis Martina Navratilova a notat, pe contul său de Twitter, că amenda de 10.000 de dolari nu este o pedeapsă suficientă în cazul australianului Nick Kyrgios, care l-a insultat pe elveţianul Stan Wawrinka la turneul de la Montreal. "Sancţiunea trebuie să fie mai mare. Nu este loc pentru un astfel de comportament", a scris Navratilova. Nick Kyrgios l-a jignit, miercuri, pe Stan Wawrinka, în meciul din turul doi al turneului de la Montreal, pe care elveţianul l-a abandonat la scorul de 7-6, 3-6, 0-4. "Kokkinakis a «...» pe prietena ta. îmi pare rău să-ţi spun asta", a zis Kyrgios în timpul meciului cu Wawrinka. Australianul a rostit aceste fraze încet între două puncte, dar camerele de luat vederi au surprins momentul. Wawrinka a divorţat anul trecut şi are acum o relaţie cu jucătoarea croată Donna Vekic, fosta prietenă a lui Kokkinakis.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.