Sport

Chinurile iadului pentru Simona

Ziarul de Vrancea
14 aug 2015 590 vizualizări
Halep s-a calificat în sferturi la Toronto după o partidă foarte grea cu Angelique Kerber

Simona Halep a avut o partidă foarte grea, joi seara, la Toronto, în faţa germanei Angelique Kerber (11 WTA), pe care a învins-o în 143 de minute cu 6-3, 5-7, 6-4 şi s-a calificat în sferturile turneului de categorie “Premier Five” de la Toronto, dotat cu Rogers Cup. Spectatorii prezenţi pe terenul central al complexului de la Toronto, mulţi dintre ei romani, au avut parte de o partidă spectaculoasă între două "luptătoare". Halep a întalnit o adversară incomodă, stangace pe deasupra. Kerber loveşte bine, cu putere, şi acoperă terenul destul de uşor, dar nu este constantă şi greşeşte în momente în care este pe val. Ea a măcinat-o pe Simona cu lovituri în colţurile terenului şi cu "scurte" aplicate eficient. Romanca a arătat bine din punct de vedere al condiţiei fizice, însă continuă să fie oscilantă în evoluţii, alternand loviturile încantătoare cu greşeli inexplicabile. Ambele jucătoare au avut o problemă cu serviciul, într-un meci cu 17 break-uri. Halep a caştigat primul joc, apoi a dus scorul la 2-0, după ce a caştigat a cincea minge de break avută, într-un game lung. A urmat o serie de alte patru break-uri la rand, după care Simona Halep şi-a fructificat serviciul şi s-a distanţat la 5-2, apoi a încheiat setul cu 6-3, după 35 de minute de joc. Setul al doilea a avut o desfăşurare similară pană la 5-3, însă de data aceasta cu Kerber în avantaj. Germana a servit pentru 1-1 la seturi, dar Halep a făcut break şi a egalat la 5 după ce a servit ea. şi Kerber şi-a fructificat serviciul, apoi a închis setul cu 7-5, după alte 59 de minute. Caştigătoare la Stanford, săptămana trecută, Kerber a intrat în turul întai la Rogers Cup, în timp ce Simona Halep a fost admisă în manşa a doua. Cele şapte meciuri disputate într-o săptămană şi jumătate şi-au pus amprenta asupra resurselor de energie ale germanei în setul decisiv. Halep, aflată la a doua partidă după o lună şi jumătate de pauză, s-a desprins la 2-0, însă Kerber nu a cedat şi a întors scorul în favoarea ei, 3-2. Nici romanca nu a fost mai prejos şi a caştigat următoarele două game-urii. Kerber a mai avut doar puterea să mai obţină un break, cedand decisivul cu 4-6, după alte 49 de minute. "Am simţit meciul ca pe o finală. Adversara mea a jucat extraordinar. Am încercat totul astăzi pentru a caştiga. Cred că am jucat un tenis bun. Sunt bucuroasă că voi merge mai departe", a declarat Simona Halep la finalul meciului. În faza următoare, Simona a întalnit-o aseară, pe jucătoarea poloneză Agnieszka Radwanska (14 WTA), pentru un loc într-o semifinală cu învingătoarea jocului dintre italianca Sara Errani (17 WTA) şi ucraineanca Lesia Ţurenko (54). Radwanska a caştigat cu 6-2, 4-6, 6-4 meciul cu franţuzoaica Alizé Cornet (28). Sara a realizat un rezultat surprinzător, chiar dacă clasamentul nu spune acest lucru, învingand-o cu 7-5,6-3 pe Viktoria Azarenka (Belarus, 21 WTA), iar Lesia a învins-o cu  6-3, 6-4 pe germana Carina Witthöft (56) într-un derby al jucătoarelor trecute prin calificări.
Pe partea cealaltă de tablou, în optimi, s-au mai înregistrat rezultatele: Serena Williams (SUA, 1) – Andrea Petkovic (Germania) 6-3, 6-2; Roberta Vinci (Italia, 53) – Daria Gavrilova (Rusia, 40) 6-4, 6-3; Ana Ivanovic (Serbia, 6) – Polona Hercog (Slovenia, 71) 6-2, 6-3; Belinda Bencic (Elveţia,20) - Sabine Lisicki (Germania, 24) 6-1, 1-6, 7-6.
O veste bună avem şi de la turneul ATP dotat cu Rogers Cup de la Montreal, turneu Masters 1000. Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numărul 3, a caştigat, cu scorul de 7-6, 6-3, partida disputată cu echipa Fabio Fognini/Tommy Robredo (Italia/Spania), obţinand astfel calificarea în sferturile de finală. În faza următoare, Tecău şi Rojer vor da piept cu perechea Alexander Peya/Bruno Soares (Austria/Brazilia, nr. 6), care a dispus cu 7-5, 6-4 de cuplul Marin Cilic / Bruno Soares (Croaţia / Brazilia). Interesant a fost faptul că Andy Murray a fost învins la dublu de fratele său, Jamie. Acesta din urmă, împreună cu australianul John Peers a învins cu 6-4, 7-6 perechea formată din Andy şi indianul Leandro Paes.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.