Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Meciul lui Bute pe TVR

Ziarul de Vrancea
14 aug 2015 793 vizualizări
TVR 1 va transmite în direct, duminică, de la ora 05.00, partida de box dintre Lucian Bute şi italianul Andrea Di Luisa, care va avea loc la Montreal, în Centre Bell. Meciul va fi transmis direct în Statele Unite ale Americii, Canada, Italia, Rusia şi Marea Britanie.

Partida pe care TVR 1 o va transmite în direct duminică, de la ora 05.00, şi în reluare, în aceeaşi zi, de la ora 17.15, se va disputa în Centre Bell din Montreal. După un an şi şapte luni de absenţă din ringul de box, fostul campion mondial Lucian Bute va urca din nou în ring. În cazul în care va caştiga partida, Bute va avea şansa ca în următorul meci să lupte din nou pentru titlul mondial. Lucian Bute, în varstă de 35 de ani, are în palmares 31 de victorii şi două înfrangeri. Pugilistul roman a avut cel mai recent meci oficial în ianuarie 2014, cand a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal. Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze, pe 6 decembrie 2014, cu argentinianul Roberto Bolonti, dar confruntarea a fost anulată după ce romanul s-a accidentat la spate.

Stoican în locul lui Vintilă

Antrenorul Bogdan Vintilă a fost demis de la conducerea tehnică a echipei FC Voluntari, după înfrangerea pe care formaţia a suferit-o, joi, în meciul cu FC Dinamo, scor 0-3, în etapa a VI-a a Ligii I. Nou-promovata FC Voluntari ocupă locul 13, penultimul, în Liga I, cu patru puncte, din patru rezultate de egalitate.Bogdan Argeş Vintilă a fost numit în funcţia de antrenor principal al echipei FC Voluntari la 21 iunie. Următorul tehnician al echipei ilfovene pare a fi Flavius Stoican, care în aceste momente se află în Spania.  "M-au sunat cei de la Voluntari în această dimineaţă şi m-au întrebat dacă sunt de acord să preiau echipa. Le-am spus că da, numai că eu sunt în Spania acum. O să vin la Bucureşti astăzi sau maine, să văd ce zboruri am de la Alicante. Nu am stabilit un obiectiv, nu am stabilit alte detalii. O să discutăm cand ajung la Bucureşti", a declarat Stoican, pentru MEDIAFAX. În varstă de 38 de ani, Stoican a antrenat ultima dată formaţia FC Dinamo.

Un erou decernează Supercupele

Un ofiţer al Armatei Romane, decorat după ce a fost rănit în Afganistan, va decerna trofeele Supercupei Romaniei la handbal, feminin şi masculin, partidele fiind programate, în 19 august, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Potrivit unui comunicat al FR Handbal, căpitanul Laurenţiu Şerban, erou al Armatei Romane pe frontul din Afganisan, va înmana cele două trofee. Căpitanul Laurenţiu Şerban este erou al Armatei Romane în teatrul de luptă din Afganistan, acolo unde, în anul 2006, în timpul unei operaţiuni de patrulare a călcat pe o mină antipersonal, încercand să-şi salveze colegii dintr-un TAB atacat cu un dispozitiv exploziv. După amputarea unui picior, căpitanul Laurenţiu Şerban şi-a continuat activitatea în cadrul Armatei Romane, mergand încă de două ori în Afganistan, iar în tot acest timp nu şi-a abandonat pasiunile - zborul cu parapanta, escaladarea munţilor şi motociclismul, se mai arată în comunicat.

Antrenorul Alexa joacă în Liga a V-a

Antrenorul nou-promovatei în Liga I ACS Poli Timişoara, Dan Alexa, a decis să-şi reia activitatea de jucător, urmand a evolua la echipa FC Bazos, informează site-ul grupării din Liga a V-a. "Căpitan de echipă la Poli Timişoara, jucător la Dinamo şi Rapid, Dan Alexa nu mai are nevoie de nicio prezentare. Îi urăm bun venit în familia FC Bazos oferindu-i tricoul cu nr 5. Sub egida «Ajută fotbalul la sate» demarată de clubul nostru, sperăm ca «chirurgul» să ne ajute cu tot ce poate în teren din vasta sa experienţă de fotbalist şi să ofere încredere tinerilor coechipieri, alături de antrenorul Sorin Tomos, cel căruia ii revine un mare merit în realizarea acestui transfer", a notat sursa citată.

Steliano vrea la Mondiale

Fotbalistul dinamovist Steliano Filip a declarat joi seară, după meciul cu FC Voluntari, scor 3-0, partidă în care a înscris un gol, că îşi doreşte să fie convocat la prima reprezentativă şi că speră ca după evoluţiile sale selecţionerul Anghel Iordănescu să îl cheme la naţională. "Mă bucur că am marcat, dar mai important este că am caştigat şi suntem pe primul loc, acolo unde ne dorim toţi. Voluntari e o echipă bună, chiar dacă e nou-promovată. ştiam că astăzi vom întalni o echipă incomodă. Noi ne dorim o cupă, ne batem la titlu, ne dorim să terminăm acolo sus. ăsta e obiectivul meu, îmi doresc să fiu chemat la naţională. Sper ca în urma evoluţiilor mele domnul Iordănescu să decidă asta", a spus Filip.  Formaţia Dinamo a învins, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (1-0), echipa FC Voluntari, în ultimul meci al etapei a VI-a a Ligii I.

Record de deplasare

Kairat Almatî din Kazahstan va face un voiaj de 5.947 de kilometri pană la Bordeaux, pentru meciul din 20 august, din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, aceasta fiind cea mai lungă deplasare a unei formaţii dintr-o federaţie afiliată la UEFA. Aceeaşi distanţă va fi acoperită şi de echipa Bordeaux, la meciul retur, care va avea loc la 27 august. Pană în prezent, cea mai lungă deplasare din istoria UEFA - de aproximativ 5.500 de kilometri - îi apaţinea tot echipei Kairat Almatî, dar şi formaţiei scoţiene Aberdeen, cele două grupări întalnindu-se în turul al treilea preliminar al actualei ediţi a Ligii Europa. Cele mai scurte deplasări din istoria UEFA le-au făcut echipele italiene AC Milan şi Internazionale Milano, care s-au întalnit de două ori în cupele europene şi care împart acelaşi stadion.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.