Sport

Simona este OK

Ziarul de Vrancea
13 aug 2015 653 vizualizări
Halep a reintrat în circuitul WTA cu o victorie reconfortantă în faţa Jelenei Jankovic

Simona Halep şi-a făcut o reintrare fericită în circuitul WTA, învingand-o în 82 de minute cu scorul de 6-3, 6-4 pe jucătoarea sarbă Jelena Jankovic (23 WTA), aceasta fiind a cincea victorie consecutivă a Simonei în faţa fostului lider mondial. Ea s-a calificat în optimile de finală ale turneului “Rogers Cup” de la Toronto, turneu de categoria Premier. "Sunt extrem de feicită că am caştigat, deoarece mă aşteptam la un meci greu. Sunt fericită pentru că am jucat cel mai bun tenis al meu. Mulţumesc publicului că a fost alături de mine. Mulţumesc romanilor că sunt alături de mine. Sunt fericită cu ce am realizat astăzi şi pot apune că a fost o zi bună. Mă simt confortabil să joc aici şi abia aştept meciul următor", a spus Halep,  care s-a confruntat în turul III (optimile de finală) cu jucătoarea germană Angelique Kerber (11 WTA). Aceasta a eliminat-o pe jucătoarea portoricană Monica Puig (96 WTA) cu 6-2, 6-3 (82 de minute). Simona a jucat două meciuri împotriva lui Kerber şi s-a impus de fiecare dată, 5-7, 6-2, 7-5, în turul doi la Saint Raphael, în 2009, şi 6-2, 6-3, în finala de anul trecut de la Doha.
Nici turul II al openului canadian n-a fost lipsit de surprize: a treia favorită a turneului, Petra Kvitova (4 WTA), a ratat calificarea, după ce a pierdut vu scorul de 2-6, 3-7 de cătreViktoria Azarenka (Belarus). Cehia a avut şi o a doua decepţie prin finalista de la Wimbledon, Lucie Safarova (7 WTA), care a pierdut cu 6-4, 5-7, 5-7 în faţa rusoaicei Daria Gavrilova.   Într-un alt meci din turul doi jucătoarea daneză Caroline Wozniacki (5 WTA) a fost întrecută, cu scorul de 5-7, 5-7, după două ore de joc, de către speranţa  Belinda Bencic (Elveţia. 20 WTA). În urma acestui eşec, Caroline a criticat WTA entru că a obligat-o să joace la turneul de la Toronto, deşi era insuficient pregătită după o accidentare suferită la picior. “Nu m-am antrenat de o săptămană pentru că am vrut să fiu sigură că sunt sută la sută sănătoasă. Regulile spun că eşti forţată să joci dacă eşti o jucătoare din Top 10 şi dacă turneul este obligatoriu. Dacă nu o faci, eşti amendată cu sumă imensă de bani. Primeşti zero puncte în clasament... ceea ce este o nebunie. WTA spune «vrem jucătoare sănătoase, vrem ca ele să joace la nivelul lor cel mai bun la fiecare turneu». Asta-i bine, dar nu e bine faptul că ei te împing să joci oricand şi cand nu te simţi la sută la sută", a declarat Caroline. Alte rezultate înregistrate în turul II: Andrea Petkovic (Germania) - Heather Watson (Marea Britanie) 6-4, 6-3; Ana Ivanovic (Serbia) - Olga Govorţova (Belarus) 6-4 7-6; Roberta Vinci (Italia) - Mirjana Baroni (Croaţia) 6-3, 6-3; Sara Errani (Italia) - Madison Brengle (SUA) 6-3, 2-6, 6-3; Agnieszka Radwanska (Polonia) - Julia Görges (Germania) 7-5, 6-3; Alizé Cornet (Franţa) - Dominika Cibulkova  (Slovacia) 6-3, 6-2.
Un succes deosebit s-a înregistrat în turneul de dublu, în care perechea romanească Irina Begu / Raluca Olaru a învins în optimi un cuplu foarte puternic, format din spaniolele Garbiñe Muguruza şi Carla Suarez, scor 7-6, 0-6, 10-4,după 87 de minute. Irina şi Raluca vor întalni, în sferturi învingătoarele partidei dintre Caroline Garcia / Katarina Srebotnik (Franţa / Slovenia, nr. 4) şi Françoise Abanda / Heidi El-Tabakh (Canada).
* Perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (Romania/India), cap de serie numărul 4, a fost învinsă cu scorul de 3-6, 7-5, 3-10. de  cuplul sarb Novak Djokovic /Janko Tipsarevic, în turul doi al probei de dublu din cadrul turneului de la Montreal. Partida a durat o oră şi şase minute. În turneul de simplu, şocul a fost reprezentat de abandonul elveţianului Stanislas Wawrinka în faţa australianului Nick Kyrgios. Wawrinka (30 ani) a caştigat primul set la tie-break, cu 7-6 (10/8), în timp ce adversarul său, mai tanăr cu 10 ani, s-a impus în următorul cu 6-3 şi conducea cu 4-0 în cel de-al treilea set, în momentul în care jucătorul din ţara cantoanelor a decis să se retragă din joc.  În schimb, britanicul Andy Murray, campionul olimpic en titre şi numărul 3 mondial, s-a calificat în optimile de finală după victoria în două seturi, 6-4, 7-5, înregistrată în faţa spaniolului Tommy Robredo. Meciul dintre Murray şi Robredo a debutat marţi seara, însă a fost întrerupt din cauza ploii şi reluat miercuri. Şi spaniolul Rafael Nadal, fostul lider al clasamentului ATP, a atins faza optimilor de finală, după ce l-a învins cu 7-6, 6-3 pe ucraineanul Serghei Stahovski. De menţionat că Nadal, aflat acum pe poziţia a noua în ierarhia mondială, după un sezon dificil, a disputat cu această ocazie primul său meci pe suprafaţă dură din ultimele cinci luni. Alte rezultate mai interesante: Jack Sock (SUA) – Grigor Dimitrov (Bulgaria) 5-7, 7-6, 7-5; Mihail Iujnîi (Rusia) – Gilles Simon (Franţa) 6-1, 6-4; Bernard Tomic (Australia) – Marin Cilic (Croaţia) 6-3, 6-3; Gilles Muller (Luxemburg) – Gaël Monfils (Franţa) 6-3, 3-6, 7-6; Donald Young (SUA) – Tomas Berdych (Cehia) 7-6, 6-3; Ernests Gulbis (Letonia) – Lukas Rosol (Cehia) 6-2, 5-7, 6-3; John Isner (SUA) – Vasek Pospisil (Canada) 5-7, 7-6, 7-5.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.