Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Irlandezii, sancţionaţi. Urmează romanii?

Ziarul de Vrancea
12 aug 2015 722 vizualizări
Federaţia nord-irlandeză de fotbal (IFA) a fost sancţionată de UEFA după incidentul în urma căruia un fotoreporter a fost rănit de o petardă, la meciul împotriva Romaniei (0-0), disputat la Belfast, pe 13 iunie, în preliminariile Euro 2016.

Federaţia nord-irlandeză va trebui să plătească o amendă de 3.000 de euro. IFA susţinuse că a prezentat o înregistrare ce dovedea că petarda fusese aruncată din sectorul rezervat suporterilor "tricolorilor", la meciul de pe stadionul Windsor Park.  Federaţia nord-irlandeză spera să scape cu un avertisment. Ea a indicat că nu va face apel, fiindcă amenda nu este una mare. UEFA a deschis în iunie a deschis în iunie şi o procedură împotriva Federaţiei Romane de Fotbal, din cauza bannerelor ilegale şi a incidentelor produse de spectatori. Forul de la Nyon va lua o decizie în privinţa FRF pană la sfarşitul acestei săptămani.

Ştefan Popescu, pe mana lui Crespo

Fundaşul echipei Cagliari, Ştefan Adrian Popescu, a fost achiziţionat definitiv de Modena, din Serie B, a anunţat, ieri, noua formaţie a romanului pe pagina de Facebook. Popescu, în varstă de 22 de ani, va purta tricoul cu numărul 3 la echipa pregătită de fostul internaţional argentinian Hernan Crespo. Ştefan Adrian Popescu a mai evoluat în cariera sa la formaţiile AC Cesena, Olympique Marseille II, AC Ajaccio, Astra Giurgiu şi Ternana.

Amendă pentru Dinamo

FC Dinamo a fost sancţionat, ieri, de Comisia de disciplină a FRF cu o penalitate sportivă de 10.000 de lei pentru incidentele petrecute la derbiul cu Steaua, cand suporterii "alb-roşii" au aprins torţe şi au aruncat petarde în teren. În cadrul aceleiaşi şedinţe, Comisia de disciplină a FRF a decis sancţionarea jucătorului Mihai Mincă, de la CFR Cluj cu suspendare pentru 2 jocuri şi o penalitate sportivă de 3.000 lei, pentru eliminare în partida cu CSMS Iaşi.  La partida de pe Arena Naţională au asistat aproximativ 28.000 de spectatori, dintre care 8.000 de fani dinamovişti.

Dzeko a semnat cu Roma

Atacantul bosniac al echipei Manchester City, Edin Dzeko, a semnat un contract pe cinci sezoane cu formaţia AS Roma, a anunţat, ieri, Gazzetta dello Sport. Conform sursei citate, AS Roma va plăti 15 milioane de euro pentru achiziţionarea internaţionalului bosniac care va fi prezentat oficial astăzi. Dzeko, care va purta tricoul cu numărul 9 la AS Roma, va avea un salariu anual de 4,5 milioane de euro. Edin Dzeko, în varstă de 29 de ani, a mai evoluat în cariera sa la echipele Zeljeznicar Sarajevo, FK Teplice, Usti nad Labem şi VfL Wolfsburg.

Finlandezii au antrenor din vecini

Federaţia Finlandeză de Fotbal a anunţat, ieri, numirea antrenorului suedez Hans Backe la conducerea tehnică a primei reprezentative, care face parte din Grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016, alături de Romania. În varstă de 63 de ani, Backe a caştigat trei titluri în Danemarca, performanţe înregistrate cu Aalborg (1) şi FC Copenhaga (2). El a mai antrenat echipe precum SV Salzburg, Panathinaikos, Notts County, New York Red Bulls şi a fost secund la Manchester City, în mandatul lui Sven-Göran Eriksson, şi la reprezentativa Mexicului. La naţionala finlandeză, Bake îl înlocuieşte pe Mixu Paatelainen, care a fost demis, la 14 iunie, la o zi după înfrangerea înregistrată de finlandezi în faţa Ungariei, scor 0-1, în Grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.