Sport

Strălucire astrală la Giurgiu

Ziarul de Vrancea
7 aug 2015 726 vizualizări
Formaţia lui Marius Şumudică a eliminat West Ham United din Liga Europa, iar ASA Targu Mureş a obţinut în Franţa o victorie de coeficient

Astra Giurgiu – West Ham United 2-1 (2-1), în tur 2-2
Astra: Lung – Queiros, Găman, Geraldo (’20 – Oros),  Moraes – Seto, Boldrin – Enache, Teixeira (’67 – Alibec), William – Budescu (’83 – Lovin). Antrenor: Marius Şumudică.
West Ham: Randolph – Knoyle, Jenkinson, Henry, Page (‘90^2 – Pike)– Lanzini, Cullen, Poyet, Nolan – Lee (’80 – Brown), Maiga. Antrenor: Slaven Bilic.
Arbitru: Paolo Valeri (Italia).
Cartonaşe galbene: Morais, Alibec, Lovin  / Cullen, Henry

0-1, min. 4: Lanzini, şut de la 16 metri, la colţul scurt cu bara;
1-1, min. 31: lansat de Morais, Budescu şutează spectaculos de la 20 m pe jos, în stanga portarului.
2-1, min. 36: centrare William de pe stanga, Budescu reia în plasă din mijlocul careului.
Surpriza oferită de antrenorul Slaven Bilic – menajarea unor titulari în returul de la Giurgiu a fost mai mare decat se aştepta: antrenorul croat şi-a păstrat toţi titularii din partida tur pentru jocul cu Arsenal de sambătă. Mulţi puştani în echipa “ciocănarilor” foarte vioi şi ambiţioşi, dintre care trei debutanţi: unul dintre ei, argentinianul Manuel Lanzini, deschizand scorul în min. 4 şi aducand formaţia londoneză în prim-planul calificării, după ce la un corner Nolan ratase incredibil. Mai ales că harşitul Bilic a ştiut să sune retragerea şi se arăta limpede pentru toată lumea că West Ham controlează jocul. Un singur om nu a fost de acord şi acesta a fost Budescu, care a încercat totul. “Căpitanul Sărmăluţă” a tras, efectiv echipa după el şi în min. 16 a fost aproape de un gol antologic din lovitură liberă de la 25 de metri, boltă peste portarul Randolph, mingea nimerind bara. Dar atacantul giurgiuvean nu s-a liniştit şi după ce a înscris din nou de la distanţă a arătat că poate să marcheze simplu, din centrul careului. A venit vremea ca elevii lui Şumudică să încerce calmarea jocului, iar puştimea ciocănărească să se taie.
În partea a doua, tot în urma unei lovituri libere executate de Budescu, Boldrin a fost foarte aproape de gol. Era minutul 50, dar de atunci au venit clipe grele pentru astrali, englezii sufocand formaţia gazdă cu acţiuni repetate. Lee a avut cea mai mare ocazie în min. 73 (lovitură de cap, pe langă poartă), iar replicile de contraatac ale gazdelor au apărut în ultimul sfert de oră: Boldrin l-a imitat pe Budescu, încercand un lob (respins de portar), “Sărmăluţă” a încercat direct din corner, iar în ultimele secunde, William şi Alibec au ratat ocazii uimitoare. Victoria Astrei a fost încununată cu calificarea în play-off, acolo unde se va afla astăzi la tragerea la sorţi, alături de Steaua.


* AS Saint Etienne – ASA Targu Mureş 1-2 (0-1) în tur, 3-0
St. Etienne: Ruffier – Clerc (’77 – Catherine), Sall, Perrin, Pogba – Diomandé (’67 – Lemoine), Clément, Brison – Monnet (’55 – Hamouma), Roux, Mollo. Antrenor: Christophe Galtier.
ASA: Stăncioiu – Golanski, Gonzalez, Balic, Velayos – Mureşan, Gorobsov – Hanca (’61 – Jazvic), Jurado (’46 – Brandan), Pedro (’72 – Costa) – Axente. Antrenor: Vasile Miriuţă.
Cartonaşe galbene: Brison, Mollo  / Balic, Golanski, Gorobsov
Arbitru: Craig Pawson (Anglia).
0-1, min. 39: Pedro, din careu, servit de Axente;
0-2, min. 60: Gonzalez, cu capul din centrarea lui Jurado;
1-2, min. 71: deviere nefericită Gonzalez, la o lovitură liberă.
Aproape un sfert de oră nu s-a jucat nimic: echipa oaspete, probabil de frica reuşitelor franceze din tur, gazdele din suficienţă. Încet-încet, echipa lui Miriuţă în care au fost strecurate cateva rezerve, a realizat că n-are ce pierde şi a atacat cu curaj poarta lui Ruffier. Un şut al lui Gorobsov sub bară, respins greu de portar, urmat imediat de o ocazie la fază fixă a fundaşului Balic, au prefigurat golul lui Pedro dintr-o fază creată de Axente. La 1-0, mureşenii au încercat marea cu degetul, ocazii mari ratate de Brandan şi Mureşan, dar şi o bară franceză. Golul marcat de Gonzalez a fost anihilat de... autogolul lui Gonzalez şi mureşenii au rămas cu satisfacţia unei victorii şi a trei puncte pentru coeficienţi.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.