Sport

Mană în mană, la Washington

Ziarul de Vrancea
6 aug 2015 535 vizualizări
Calificate împreună în sferturi, Monica Niculescu şi Irina Begu vor întalni principalele două favorite

Cele două jucătoare romane prezente la turneul de tenis de la Washington, Monica Niculescu (39 WTA) şi Irina Begu (29 WTA) s-au calificat în sferturile de finală ale competiţiei dotate cu premii totale de 250.000 de dolari. Monica Nicuescu a învins-o după două ore şi 17 minute pe americanca Lauren Davis (85 WTA), scor 1-6, 6-1, 6-4 şi o va întalni în faza următoare pe a doua favorită a turneului, sportiva australiană Samantha Stosur, numărul 21 mondial. Samantha Stosur a caştigat cu 6-1, 7-5 în faţa americancei Irina Falconi. Cele două jucătoare au mai fost pană în prezent adversare de cinci ori, ultima dată la Australian Open în acest an, şi de fiecare dată s-a impus Stosur. Irina Begu a avut nevoie de mai mult timp (două ore şi 38 de minute pentru a trece cu 3-6, 7-5, 6-4 de slovena Polona Hercog. În sferturile de finală, Irina Begu o va întalni pe jucătoarea care se va impune în meciul Ekaterina Makarova (Rusia, nr.1) - Naomi Broady (Marea Britanie, 212 WTA). Un rezultat surprinzător: Louisa Chirico (SUA) – Alizé Cornet (Franţa) 7-5, 4-6, 7-6. Monica Niculescu s-a calificat în sferturi şi la dublu, alături de Irina Falconi. Cele două au învins cu 6-1, 6-2 cuplul belgian An-Sophie Mestach/Alison Van Uytvanck şi va întalni perechea Chia Jung Chuang / Chen Liang (Taiwan / China), care le-a învins cu 6-4, 7-5 de surorile australiene Anastasia şi Arina Rodionova.
* În optimile de finală a turneului WTA de la Stanford (California), din categoria Premier (665.900), a treia favorită, Carla Suarez, a fost eliminată (4-6, 4-6) de către americanca Alison Riske. Alte rezultate: Mona Bartel (Germania) – Andrea Petkovic (Germania) 5-7, 6-2, 7-6; Ajla Tomljanovic (Croaţia) - Madison Keys (SUA) 1-6, 6-4, 6-1; Elina Svitolina (Ucraina) - Nicole Gibbs (SUA) 6-3, 7-6.
* Andy Murray, principalul favorit al turneului masculin de la Washington, dotat cu premii în valoare de 1.508.815 dolari, a fost învins surprinzător în turul II de către rusul Teimuraz Gabaşvili (53 ATP). Murray, principalul favorit al acestui turneu pe suprafaţă dură, care serveşte drept pregătire pentru Openul Statelor Unite, a disputat cu această ocazie primul său meci după eşecul suferit în faţa elveţianului Roger Federer, luna trecută, în semifinalele turneului de la Wimbledon.  Într-un alt meci din turul al doilea, germanul Alexander Zverev a dispus cu 2-6, 6-3, 6-4 de sud-africanul Kevin Anderson, cap de serie numărul 5. Sunt de menţionat alte patru rezultate: Rikardas Berankis (Lituania) – Pablo Cuevas (Uruguay) 6-3, 6-3; Steve Johnson (SUA) – Bernard Tomic (Australia) 6-7, 6-4, 6-2; Oleksand Dolgopolov (Ucraina) – Ivo Karlovic (Croaţia) 6-4, 7-6; Samuel Groth (Australia) – Viktor Troicki (Serbia) 6-3, 6-4.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.