Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Cătălin Munteanu avansează la AFAN

Ziarul de Vrancea
5 aug 2015 690 vizualizări
Fostul fotbalist Cătălin Munteanu va fi propus pentru funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori în viitoarea Adunare Generală, a declarat, ieri pentru MEDIAFAX, preşedintele AFAN, Emilian Hulubei

"Cătălin Munteanu este deocamdată consilier sportiv la AFAN, dar urmează ca la viitoarea Adunare Generală să fie propus pentru funcţia de vicepreşedinte. Este un om de care avem nevoie la AFAN, a demonstrat mereu că este un profesionist desăvarşit", a spus Hulubei. Cătălin Munteanu s-a retras la finalul sezonului trecut al Ligii I din activitatea de fotbalist, după ce i-a expirat contractul cu FC Viitorul, fostul mijlocaş declarand că a fost o decizie grea pe care a trebuit să o ia. În varstă de 36 de ani, Cătălin Munteanu a evoluat în cariera sa la echipele Steaua, Salamanca, Atletico Madrid, Espanyol Barcelona, Albacete, Real Murcia, Dinamo, FC Braşov şi FC Viitorul.

Bienvenu, mon frère!

Atacantul Sergiu Buş a postat, ieri, pe Instagram, o fotografie cu el ş i cu Modou Sougou în vestiarul echipei Sheffield Wednesday, înainte ca fostul jucător de la CFR Cluj şi Olympique Marseille să fie anunţat oficial transferat la clubul englez, informează hitc.com. Buş a postat fotografia însoţită de mesajul "bine ai venit, frate", scris în limba franceză. Probabil la cererea oficialilor grupării din Sheffield, romanul a şters postarea. Cei doi fotbalişti au fost coechipieri la CFR Cluj. Senegalezul ar urma să fie anunţat oficial, astăzi, ca jucător al echipei din Championship, liga a doua engleză. Atacantul Sergiu Buş, 22 de ani, a ajuns la Sheffield la începutul lunii februarie, după ce a fost transferat de la ŢSKA Sofia, pentru aproximativ 500.000 de euro. După cateva evoluţii apreciate în tricoul echipei engleze, el s-a accidentat, astfel că a strans doar opt meciuri la Sheffield.

Suciu, împrumutat la Lecce

Mijlocaşul echipei FC Torino, Sergiu Suciu, a fost cedat sub formă de împrumut pentru un sezon la formaţia US Lecce, a anunţat, ieri, clubul care evoluează în liga a treia italiană. US Lecce va avea opţiune de cumpărare definitivă a jucătorului dacă va promova în Serie B. Sergiu Suciu, în varstă de 25 de ani, este legitimat la AC Torino din 2008 şi a mai fost împrumutat la formaţiile Legnano, Gubbio, Juve Stabia şi Crotone.

Premii pentru laureaţii de la FOTE

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, Alin Petrache, va dubla premiile acordate sportivilor clasaţi pe primele trei locuri la Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE).  Reprezentanţii Romaniei au cucerit la Tbilisi zece medalii: trei de aur, cinci de argint şi două de bronz. Conform legii, o medalie de aur obţinută la FOTE este premiată cu 3.000 de lei, una de argint cu 1.900 de lei, iar una de bronz cu 1.300 de lei. Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman poate aproba, pentru locurile 1-3 la Festivalul Olimpic al Tineretului European, suplimentarea cu sută la sută a premiului. De asemenea, locurile 4-6 la FOTE se premiază cu 1.000 de lei, 900, respectiv 800 de lei. Sportivii romani au obţinut la Tbilisi două locuri 4, cinci locuri 5 şi trei locuri 6.

Ferrer lipseşte de la Montreal

Tenismenul spaniol David Ferrer, locul 7 ATP, a anunţat, ieri, pe reţelele de socializare, că nu va participa la turneul de 1.000 de puncte de la Montreal, competiţie ce va începe la 10 august. Ferrer a suferit o accidentare la cot şi nu a mai evoluat de la turneul de la Nottingham, din luna iunie. La 30 iulie, şi Roger Federer, locul 2 ATP, a anunţat că nu va participa la turneul de la Montreal, pentru a fi în cea mai bună formă la ultimul Grand Slam al anului, US Open. Anul trecut, Ferrer a fost eliminat de Federer în sferturile de finală ale Rogers Cup, competiţie care a avut loc atunci la Toronto. Elveţianul a pierdut finala ediţiei 2014 în faţa francezului Jo-Wilfried Tsonga.

Floyd Mayweather revine în septembrie

Boxerul american Floyd Mayweather (48 de victorii, nicio înfrangere) va reveni în ring într-o gală programată la 12 septembrie, la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas, în care îl va avea ca adversar pe compatriotul său Andre Berto, informează presa internaţională. Pentru Mayweather, în varstă de 38 de ani, aceasta ar putea fi ultima luptă din carieră. El îşi va pune în joc centurile WBC şi WBA la semimijlocie. Andre Berto, 31 de ani, a obţinut 31 de victorii în carieră şi a înregistrat trei înfrangeri, toate suferite începand din 2011, în ultimele şase dispute. Floyd Mayweather l-a învins la puncte pe filipinezul Manny Pacquiao, la 2 mai, la MGM Grand Arena din Las Vegas, în ceea ce mass-media internaţională a numit "meciul secolului".Mayweather deţine centurile WBC şi WBA la categoria semimijlocie şi intrase şi în posesia centurii WBO, care era deţinută de Pacquiao, dar care i-a fost retrasă pentru că nu a achitat o taxă.

Guardiola s-a certat cu De Jong

Antrenorul echipei Bayern München, Josep Guardiola, a avut un conflict verbal cu mijlocaşul formaţiei AC Milan Nigel de Jong, în pauza meciului amical pe care cele două echipe l-au disputat în cadrul turneului Audi Cup, scor 3-0. În prima repriză, De Jong a avut o intrare dură la Joshua Kimmich, în urma căreia mijlocaşul echipei Bayern a fost nevoit să părăsească terenul în mintul 20. În pauza întalnirii, Guardiola, foarte nervos, i-a reproşat olandezului, pe tunelul care duce la vestiare, faultul comis. La randul lui, jucătorul milanez i-a răspus răsitit tehnicianului, apoi a încercat să se îndrepte spre spaniol, dar a fost calmat de coechipieri. După meci, antrenorul formaţiei AC Milan, Sinisa Mihajlovic, i-a luat apărarea jucătorului lui. "Nu am văzut faultul, dar fotbalul nu este cum ai dansa balet, faulturile fac parte din meci", a spus sarbul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.