Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Eduard Novak, medalie de argint mondială

Ziarul de Vrancea
2 aug 2015 803 vizualizări
Rutierul Eduard Novak a caştigat, sambătă, medalia de argint în proba de fond la Campionatul Mondial de Paraciclism de la Nottwill (Elveţia)

"Sunt foarte fericit pentru acest rezultat, datorită faptului că în ultimii doi ani categoria s-a schimbat foartte mult. Din păcate categoria noastră permite acum şi sportivi cu handicapuri minore şi am ajuns ca noi, sportivii cu proteză, să concurăm cu ciclişti aparent valizi şi ne este foarte greu. A fost cursă foarte grea, un circuit cu foarte multe căţărări abrupte, un circuit foarte competitiv şi la urmă am rămas 8, cu cei din categoria C5 care au dizabilităţi minore, dar la finiş am reuşit să ajung pe locul II. Sunt extrem de fericit şi acest rezultat îmi dă mari speranţe pentru Jocurile Paralimpice", a declarat după concurs Eduard Novak, conform unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX. În proba de contratimp de la CM de Paraciclism, Eduard Novak s-a clasat pe locul VIII

Pancu a debutat la echipa secundă

Atacantul Daniel Pancu a debutat la FC Voluntari, sambătă, evoluand pentru echipa a doua a grupării într-un meci amical cu formaţia Concordia Chiajna II. Pancu a jucat 60 de minute în meciul caştigat de Concordia Chiajna II cu scorul de 4-1. Daniel Pancu a părăsit în această săptămană echipa Rapid şi a semnat un contract pe un sezon cu FC Voluntari.

Noi vrem candidaturi

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, Alin Petrache, a declarat că nu renunţă la ideea organizării unor evenimente sportive sustenabile pentru Romania, după ce oraşul Lausanne a fost preferat Braşovului ca gazdă a JO de iarnă pentru tineret din 2020. "Felicit Lausanne pentru desemnarea ca oraş gazdă al ediţtiei de iarnă din 2020 a Jocurilor Olimpice ale Tineretului. Le mulţumesc celor de la Braşov şi celorlalţi colegi pentru munca depusă. Nu renunţ la ideea de a organiza evenimente sportive sustenabile pentru ţara noastră. COSR va susţine în continuare astfel de demersuri", a spus Petrache. Oraşul elveţian Lausanne a fost desemnat, vineri, în cadrul cele de-a 128-a reuniuni a CIO de la Kuala Lumpur, drept gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă pentru tineret din 2020, pentru această competiţie candidand, fără succes, şi Braşovul. Lausanne a primit 71 de voturi, în timp ce Braşovul doar 10.

Puşcaş - împrumutat la Bari

Fotbalistul George Puşcaş a fost împrumutat de gruparea Internazionale Milano la Bari pentru un sezon, după ce clubul milanez i-a prelungit cu trei ani contractul, informează calciomercato.com. "George Puşcaş este jucătorul echipei Bari. Atacantul născut în 1996 a semnat ieri un acord care îl va lega de echipa alb-roşie un sezon. Formula va fi de împrumut, iar Inter crede mult în potenţialul tanărului fotbalist, astfel că i-a prelungit contractul (ce urma să expire în 2017) pană în 2020", se arată pe site-ul italian. George Puşcaş a fost achiziţionat de Internazionale Milano în

Accident tragic

Atleta austriacă Kira Grünberg, în varstă de 21 de ani, specialistă în săritura cu prăjina, a suferit leziuni la coloana cervicală căzand în cap la un antrenament, la Innsbruck, şi a rămas paraplegică. Atleta austriacă  a căzut la o săritură din timpul antrenamentului langă saltea, pe cap şi pe gat. Ea a fost operată timp de mai multe ore la o clinică din Innsbruck.  Antrenată de tatăl ei, Kira Grünberg s-a clasat pe locul patru la ediţia din 2012 a Campionatelor Mondiale pentru juniori, iar anul trecut a stabilit un record al Austriei la săritura cu prăjina (4,45 metri).

Durerea în cot

Fotbalistul Angel Di Maria a fost amendat cu 360.000 de lire sterline de clubul Manchester United, pentru că nu s-a prezentat la turneul de pregătire din SUA, informează independent.co.uk, care menţionează că argentinianul ar putea semna cu Paris Saint-Germain pană la sfarşitul acestei săptămani. Di Maria ar fi trebuie să se alăture colegilor săi de la Manchester United în urmă cu o săptămană, dar nu a făcut acest lucru şi chiar tehnicianul Louis van Gaal a recunoscut că nu ştie unde este jucătorul. "Argentinianul va putea să se consoleze amintindu-şi că va caştiga aproximativ 10 milioane de euro pe an la PSG", notează, sambătă, cotidianul L'Equipe. Presa franceză a scris, zilele trecute, că Manchester United şi Paris Saint-Germain au ajuns la un acord pentru transferul lui Di Maria, tranzacţia fiind de 44 de milioane de lire sterline.

Serena nu vine la Stanford

Jucătoarea americană Serena Williams, locul 1 mondial, s-a retras de la turneul de la Stanford, competiţie ce va începe luni, din cauza unor probleme la cotul drept. "Sunt dezamăgită că nu pot participa la Stanford, dar trebuie să mă refac total la cot. Acest turneu este unul dintre preferatele mele şi fanii au fost de fiecare dată generoşi cu mine. Le urez succes tuturor participantelor şi sper să revin anul viitor", a declarat Serena Williams. Sportiva americană a caştigat turneul de la Stanford în 2011, 2012 şi 2014.

A murit fiul lui Beckenbauer

Stephan Beckenbauer, unui dintre fiii lui Franz Beckenbauer şi fost antrenor în cadrul clubului Bayern München, a încetat din viaţă, sambătă dimineaţă, la varsta de 46 de ani, a anunţat gruparea bavareză. Stephan Beckenbauer avea o tumoare pe creier. Fiul lui Franz Beckenbauer a fost fotbalist în perioada 1986-1997, iar de cand s-a retras din activitatea de sportiv a activat în cadrul clubului Bayern Munchen ca antrenor la juniori şi ca scouter. Stephan Beckenbauer era căsătorit şi avea trei copii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.